Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Šéfkuchaři ochutnali krušovické pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Šéfkuchaři ochutnali krušovické pivo

[neděle, 11. září 2005]

Krušovické pivo ochutnalo v sobotu při své cestě po České republice dvacet světových šéfkuchařů, kteří připravují pokrmy svým prezidentům a premiérům. Prohlédli si také hrad Křivoklát.

Skupina šéfkuchařů z celého světa patří do Klubu šéfkuchařů prezidentů a předsedů vlád (Club de Chefs de Chefs - CCC). Klub pořádá každoroční setkání vždy v jiné zemi. Letos poprvé bylo České republice. "Byla to jedna z významných návštěv, ale exkurzí po pivovaru prošli jako všichni ostatní. Jako jediní ale mohli ochutnat naši novinku - Jubilejní ležák," řekl mluvčí krušovického pivovaru Vlastimil Bradáč. Jen hodinu procházeli šéfkuchaři pivovar přes varnu, místnost pro kvašení a sladovnu. Na oběd mířili na hrad Křivoklát. Tam pro ně bylo připraveno několik překvapení.

Nadchla středověká atmosféra Křivoklátu

Speciální prohlídková trasa na hradě nebyla až tak výjimečná, první překvapení na ně čekalo v kapli -zpěv středověkých písní. Druhé překvapení přichystala místostarostka Křivoklátu, přípitek a přivítání se konalo na nejkrásnějším místě - na hradbách.

"Jejich odezvy byly kladné, byli nadšení hlavně z historické středověké atmosféry. Některé země takovou tradici nemají," poznamenal Josef Helebrant z krušovického pivovaru, který šéfkuchaře doprovázel. Velkolepá hostina, šerm, středověký tanec a hudba na ně čekaly u věže hradu. Všichni si pochutnávali na pečeni, tlačence, uzeném a českém pivu.

"Jsou rádi, že se setkají a společně si popovídají a odpočinou, i když mají program tak nabitý, že sem jedou s tím, že se moc nevyspí. Jsou ve svých zemích hodně vytíženi, odpovídají za organizování akcí," podotkl Helebrant s tím, že je to určitě významná akce, protože než se všechny státy vystřídají, podívají se do České republiky členové klubu možná až za třicet až čtyřicet let.

Žádný z šéfkuchařů ale neprozradil, co chutná jejich prezidentům. "To oni nikdy neřeknou. Spíš se bavíme o tom, co vaří nejraději. Z devadesáti procent se mezi sebou známe, a tak probíráme co je nového," řekl český zástupce klubu Jiří Pávek, který je šéfkuchařem Pražského hradu. (Právo)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI