Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Měšťanský pivovar Strakonice uvádí na trh nový polotmavý ležák Klostermann

Co se píše o pivovarech a pivu


Měšťanský pivovar Strakonice uvádí na trh nový polotmavý ležák Klostermann

[pátek, 15. únor 2008]

S pivní novinkou se veřejnost poprvé seznámí na ochutnávce v Hotelu Švandy Dudáka ve Strakonicích v pátek 15. února 2008 od 18°° hodin. Polotmavý ležák byl vyroben u příležitosti oslav 160. výročí narození spisovatele Karla Klostermanna.

Nový výrobek Měšťanského pivovaru Strakonice je mírně nasládlý, karamelové chuti, vyznačuje se plností a řízem. Polotmavý ležák byl vyroben z tmavých, karamelových a barevných sladů, ve směsi se světlým sladem, spodním kvašením, za použití kulturních kvasinek. Upravený chmel na výrobu pochází z tuzemských sklizní a je prvotřídní kvality. Stáčení proběhlo do 0,33 l lahví pod ochrannou atmosférou oxidu uhličitého. Předností je, že se jedná o pivo nepasterované. Obsah alkoholu dosahuje hodnoty 5,1% objemových", uvedl Jaroslav Tůma, ředitel Měšťanského pivovaru Strakonice, a. s.

Karel Klostermann (1848 * 1923) objevil ve svých románech drsnou krásu a nelehký život obyvatel milované Šumavy. Zprvu píše německy a pak česky. Má stejnou lásku k oběma národnostem, je apoštolem smířlivosti, která vyplývá ze vzájemného sebepoznání. Zavrhuje chorobný pesimismus, ač život sebou přináší mnoho strastí, bolestí a odříkání, má život také světlé stránky a jeho normální a zdravý člověk nepodléhá nikdy melancholii a zoufalství.

Klostermann, ač rodem po otci němec, se natolik sžil s českým prostředím a jeho díla byla tak vřele obdivovaná českými čtenáři, že se stal váženým českým spisovatelem. On sám se cítil asi především Evropanem a křesťanem", řekl František Sáček.

Zdroj: Web pivovaru Dudák Strakonice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Standa Drda

pondělí, 18. říjen 2010
17:09

Výborné pivko! Škoda jen, že se těžko shání.


napsal(a): Standa Drda [Odpovědět]

František Zumr

neděle, 30. březen 2008
12:05

Jsem opravdu zvědav na nový ležák Klostermann. Snad ho budu moci
ochutnat při příležitosti našeho jubilejního koncertu na zámku
Štěkeň 14. června a našeho zájezdu na Strakonicko. Pokud mne zaujme tak jako Klostermannův román V ráji šumavském, pak ho budu rád vychutnávat. František Z u m r PSPU


napsal(a): František Zumr (zumr.frantisek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI