Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nenechat se okrást aneb jak to dělají v restauraci U Valšů

Co se píše o pivovarech a pivu


Nenechat se okrást aneb jak to dělají v restauraci U Valšů

[pátek, 8. únor 2008]

S kamarádem jsme ve středu dostali chuť zkusit taky jiné pivo, než to, které je obvykle k dostání v pražských restauracích. Našli jsme si tedy restauraci a minipivovar Pražský most u Valšů v ulici Betlémská. Neodradilo nás ani to, že jejich stránky jsou jen v azbuce www.prazskymost.cz. Těšili jsme se, až vyzkoušíme pivo, které by si měli podle informací sami vařit.

První překvapení přišlo hned na začátku, pivo sice v nabídce mají, ale vařit jej ještě nezačali, nejdříve za měsíc by mohly být první kusy. Dobrá, nabízený Rohozec jsem taky ještě nepil, tak co. Jídlo, interiér i obsluha byli celkem v pohodě. Pivo se sice pravidelně dívalo na rysku určující půllitr z několikamilimetrové vzdálenosti v náš neprospěch, ale dalo se to přežít. Bohužel jen do doby, než jsme měli platit. Blížila se jedenáctá a byli jsme zřejmě poslední, komu účet vystavovali. „604 Kč, tak to je v pohodě," říkal jsem si. Na základě zkušeností, které jsem nasbíral občasným pohybem po pražských restauracích, pro jistotu kontroluji účet, a ejhle. Nesedí počet naúčtovaných piv. Konkrétně se obsluha sekla o 4 piva, místo 12 se nám jich snažila naúčtovat 16, což je vcelku podstatný rozdíl. Na nesrovnalost jsme upozornili, ale to jsme neměli pravděpodobně dělat. Jako bychom píchli do vosího hnízda, servírka už nebyla tak neutrální jako doposud a ještě si přizvala kolegyni. Nicméně my jsme si trvali na svém. Na stůl jsme položili 500 Kč za to co jsme opravdu vypili a snědli (takže jsme jim nechali 16 Kč navíc). To, abychom zaplatili zbývající 104 Kč, jsem razantně odmítl. Navrhl jsem, aby zavolali policii (tuhle poznámku jsem myslel spíše ironicky, protože aby volal zloděj policii, to mi přišlo poněkud absurdní), a oni to opravdu učinili. Zřejmě čekali, že zaplatíme a budeme se snažit rychle zmizet. To se tedy spletli. Platit něco, co jsem nedostal, rozhodně nebudu. Ale k odchodu jsme se měli, protože už zavírali. Nicméně nám byla zastoupena cesta a situace se trochu vyostřila. Do sporu se přidal pan provozní, který seděl u baru ale obsluha tvrdila, že tam není, tak nevím, kdo to vlastně byl. A pak přišla ta sláva. Policie se dostavila. Byli jsme lustrováni a spor dále probíhal, naše stanovisko bylo jasné, nebudeme platit to, co jsme nevypili, a nezměnili jsme jej ani před policií. A o tom, že jsme vypili každý šest, a ne osm piv, jsem 100% přesvědčen a ani na chvíli jsem o tom nezapochyboval.

Výsledek? Policistům došla trpělivost, a tak se to snažili nějak vyřešit. Vyřešilo se to tím, že nás nechali odejít a sami odešli. Chce se říct, že spravedlivost zvítězila, ale v nás zůstal velmi nepříjemný pocit z toho, co si někteří lidé v dnešní době dovolí. Na druhou stranu, ještě že tam policie byla, protože by jinak pravděpodobně došlo k fyzickému střetu (už proto, že nám bránili v odchodu).

Každopádně bych rád před návštěvou tohoto pochybného zařízení co nejdůrazněji varoval. Pohodový večer se dá prožít i jinde a bez toho, abyste se museli bát, že vás okradou. Máte taky někdo podobnou zkušenost?

Zdroj: U ukecanýho Neala - blog


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Denis

sobota, 13. srpen 2011
01:34

Nehorší místo které jsem v životě navštěvoval!


napsal(a): Denis (denis(a)voituk.ru) [Odpovědět]

vena

sobota, 24. květen 2008
08:58

U Valšů jsem byl zatím jednou-koncem března-a bylo vše OK. Příští týden už mají čepovat vlastní pivo, mi teď ve středu sdělili,když jsem tam volal.Takže pádný důvod k další návštěvě,i když z Plzně to nemám zrovna za rohem.Nevadí.


napsal(a): vena (venahajek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
17:19


posted by: Inzerce

hroch

sobota, 8. březen 2008
13:54

hroch

Je fakt, že okolo jsou piva v podobné cenové relaci, nepočítaje Hostinec u rotundy-klasická čtyrka kdy smrad ze sebe můžete osekat i sekáčkem. V těch ostatních restauracích okolo všude mají jen PU, G. Pak je Rohozec zajímavá změna v druhu, ale ne v ceně. Restaurace nabízí denní menu solidní kvality a na umístění restaurace i kvalitní cenu 85Kč, polévka, jídlo, zákusek. U oběda však můžete být překvapeni osazenstvem, v sousedství je nadace 90 a mají smluvní stravu v restauraci. Nakonec je to příjemnější než když se restaurace zaplní různými managery a jejich kecama a neústálým hlasitým telefonováním. Hlavní škoda je, že se zatím nevaří vlastní pivo.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Martin Štros

sobota, 8. březen 2008
02:00

Musim připustit že jsem si až teď zjistil, kde přesně pivovar leží a jsem překvapen, že opravdu takhle v centru. Nějak jsem měl pocit, nedělejte si ze mě srandu, že je to někde u Střešovic, sem si to nějak spoji s Prašným mostem :D Je fakt, že takhle v centru těch 30 za pivo až tak závratná cena není, i když je Rohozec jedním z nejlevnějších piv v Česku. Ale to že mě to neláká, na tom se nic nemění. Rohozec není žádné exkluzivní pivo a není důvod kvůli němu konzumovat v předraženém centru města. V Praze se dá pít Rohozec i za 19Kč :-)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Tchoř

sobota, 8. březen 2008
00:09

Smažte si to nebo ne, osobně mi to je jedno, až budu mít příležitost se tam podívat, tak tam prostě půjdu a místní pivo (pokud už bude uvařeno) prostě ochutnám. A bude-li pod míru, budu křičet stejně, jako bych křičel v jakékoliv jiné hospodě. Rohozec ani Březňák požadovat nebudu, těch mám zatím naštěstí dostupných dost. A pokud jde o cenu, je pro mě lepší si dát u Valšů cokoli pivního vícestupňového za 30,- než za stejnou cenu přesycené přechlazené G10 někde u buřtového stánku (a to nejen v centru Prahy!).


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Roman

pátek, 7. březen 2008
15:04

Kejna: Jako blog je to někde jinde, tady je to jako news. Je důvod sem (myšleno na server s nějakou úrovní) linkovat takový shit?


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Kejna

pátek, 7. březen 2008
14:51

Kejna

to Roman: vůbec to nechápu Romane, proč bys to chtěl mazat?, že se Ti to zdá neobjektivní? no samozřejmě, vždyť je to klasický blog a na nic jiného si ani nehraje, tím je řečeno vše, v tomto konkrétním případě je i skvělé, že tu dokonce reaguje i protistrana a každý kdo má chuť si to přečíst, si z toho může vzít co uzná za vhodné.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Roman

pátek, 7. březen 2008
12:26

Tento "článek" považuji za vhodný ke smazání. Jedná se o jednostranné nařčení někoho z něčeho, navíc pan autor měl v sobě minimálně 6 piv, takže (ne)věřit mu tento textík můžu stejně jako provoznímu, že v právu byl on.

Myslím, že každý z nás už někdy zaplatil nechtěně nějaké to pivo navíc, občas to některý hospodský udělá nejpíš z důvodů, jaké popsal Martin Štros. Každopádně, kdyby autor napsal "dali jsme si dohromady čtyři piva a oni nám jich naúčtovali osm", bylo by to důvěryhodnější než to, co napsal. Ze svých zkušeností znám, že když se pár lidí začne bavit u piva a nevidí před sebou na lístku počet vypitých piv, ztratí po čase přehled, kolik toho skutečně vypili. Proč se o to starat, že. Není nic zvláštního, že člověku po 8 pivech připadá, že jich měl jen 6.

Na druhou stranu není taky nic zvláštního, když se hospodský "splete" o čárku, dvě. Takže nevěřím ani jedné straně.

Nařčení bez důkazů po šesti pivech ... hm, hm :-(. Proč sem ještě tahat to, že Rohozec stojí v centru Prahy 30Kč ? No a co, Plzeň pořídíte v centru třeba za 99 Kč.


napsal(a): Roman [Odpovědět]

Honza

pátek, 7. březen 2008
11:40

honza

A kolik by melo stat pivo v centru Prahy?


napsal(a): Honza [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 6. březen 2008
20:30

to Roubal: Proč by to dělali? No co třeba proto, že si sami nějaké pivo za směnu dají a potřebují, aby ho za ně někdo zaplatil ;) a nebo předtím špatně někomu na účtovali ve svůj neprospěch a na konci otevíračky to potřebují srovnat, aby počet vytočených piv seděl se zaplacenými...
Nevím, kde je pravda, ale už cena 30 Kč za Rohozec mě do tohoto podniku nějak zvlášť neláká ;)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]

Luboš S.

čtvrtek, 6. březen 2008
18:16

Luboš S.

Tento systém je zaveden i ve Stříbře v minipivovaru U Rybiček a při naší poslední návštěvě (minulý pátek) bylo také vše v naprostém pořádku. Bylo nás šest a před placením jsme si alespoň zkontrolovali kolik kdo má platit a předešli tak nesrovnalostem. Je to prostě něco nového. Vždy byl návštěvník zvyklí na to, že měl účet pořád na očích.


napsal(a): Luboš S. [Odpovědět]

Prd

čtvrtek, 6. březen 2008
17:46

Prd

Z tohoto pohledu se mi zdá ideální systém který používají v brněnském Pegasu - na stole máte klasickou účtenku kam obsluhující vše zapíše jakmile to donese a zároveň si vše zadává do počítačové pokladny. Při placení přijde s účtem a zkontroluje s lístkem co máte na stole. Ještě se mě nikdy nestalo že by tam byl s tímto nějaký problém.


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Roubal

čtvrtek, 6. březen 2008
16:08

Jsem provozní ředitel této Restaurace Pražský Most U Valšů.
Byl jsem očitým svědkem tohoto problému. V naší restauraci je zaveden počítačový systém s dotykovou pokladnou, což znamená,že personál nemá žádný profit na tom když hostovi namarkuje o čtyři piva více,tudíž nechápu z jakého důvodu by to dělali.Pán dále uvádí,že po jeho zkušenostech z jiných restaurací kontroluje zda účet odpovídá jeho konzumaci. Tak mi tak napadá a tímto bych rád varoval všechny restaurace,bary apod.před těmito hosty.Asi si našli novou zábavu jak se někde napít a pak nezaplatit celý účet. Policie ČR která zde byla přítomna mi řekla,že to mohu předat občansko právnímu soudu ,ale oni s tím nic udělat nemohou,protože jde o 120,-Kč a to není trestný čin. Tak to se máme na co těšit když do restaurací začnou chodit takový "hosti"jako navštívili naší restauraci.Snad ani dál nemusím článek rozebírat,protože kromě jeho úvodu se to vše zakládá na výmyslech zakomplexovaného člověka kterému přeji snad brzké uzdravení.


napsal(a): Roubal (roubal(a)prazskymost.cz) [Odpovědět]

XYZ

pátek, 8. únor 2008
16:17

A co pivní tácky jejich (budoucího) minipivovaru. Mají je U Valšů ?


napsal(a): XYZ [Odpovědět]

Malakin

pátek, 8. únor 2008
14:44

Malakin

Jsem jednoznačně zastáncem klasických účtenek. Na nich člověk ihned vidí, co a kolik vlastně vypil. Žel i v tomto případě se občas konfliktu nevyhnete, zejména v případě, kdy Vám číšník píše pivo ještě dříve, než ho máte fyzicky před sebou...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

tomas

pátek, 31. červenec 2009
15:59

tomáš

stavil jsem se tam náhodou v úterý, ochutnal jsem pivo a vodku. Pivko výborné, vodky též (jen by měla být na mrazáku, což jsem obsluze řekl). Obsluha slušná, kominikativní až usměvavá. K historii dodám, že nový persovál je tam od jara a podle vlastních slov se snaží napravir, co minulí kolegové napáchali... Až půjdu zase kolem, určitě zajdu, obzvlášť teď v létě na zahrádku.


napsal(a): tomas [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI