Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Stein nahradí polyfunkčný komplex

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Stein nahradí polyfunkčný komplex

[pondělí, 22. leden 2007]

Orco sa chystá odsťahovať výrobu piva a vybudovať na pozemku moderný areál s bytmi.

Luxemburská developerská spoločnosť Orco Property Group plánuje namiesto bratislavského Pivovaru Stein vybudovať moderný polyfunkčný komplex s prevahou obytných priestorov, ako aj hotel s dvesto lôžkami. Súčasťou areálu by mali byť aj obchody, reštaurácie či kaviarne. Ako eTREND informoval minulý týždeň, Orco nedávno odkúpila pivovar od pôvodných majiteľov vrátane len čiastočne využitých budov a výroby piva tradičnej značky.

Spoločnosť Orco plánuje produkciu zlatého moku, ktorá sídli na Blumentálskej ulici na okraji centra hlavného mesta už 134 rokov, predať investorovi z odvetvia a premiestniť ju na okraj mesta. Kam sa presťahuje, bude záležať od jej budúceho vlastníka.

Projekt výstavby nového komplexu si však vyžaduje zmenu územného plánu lokality. „Tá bude nejaký čas trvať a dovtedy aj prevádzka pivovaru Stein ostane na svojom pôvodnom mieste,“ vysvetľuje senior viceprezident spoločnosti Aleš Vobruba. V priebehu 2-3 rokov sa teda pivovar sťahovať nebude. Orco neplánuje personálne zmeny a ani prepúšťanie vo fabrike. A. Vobruba pripustil, že by pivovar mohol zostať súčasťou komplexu aj po jeho prestavbe, išlo by však iba o malú výrobu pre reštauračné zariadenia, ktoré sa tam budú nachádzať.

Orco na Slovensku zrealizoval výstavbu hotelovej Rezidencie Mamaison na Šulekovej ulici v centre Bratislavy a v marci 2007 začne stavať luxusný rezidenčný projekt Parkville v lukratívnej bratislavskej štvrti na Kolibe. Spoločnosť je kótovaná na parížskej a pražskej burze, developerské aktivity rozvíja najmä v Českej republike a Nemecku. (eTrend)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI