Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast den proběhne v duchu pohanských her

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast den proběhne v duchu pohanských her

[čtvrtek, 21. září 2006]

Radegast den k oslavě konce léta připravil již počtvrté pro všechny své příznivce a návštěvníky pivovar Radegast ve svém areálu v Nošovicích. Pivovar Radegast se stejně jako v předcházejících letech opět zcela otevře pro nejširší veřejnost i s bohatým doprovodným programem již od deseti hodin dopoledne a návštěvníci se mohou bavit na čtyřech programových scénách.

Letos se ocitnou v dobách, kdy první Slované, vedení praotcem Čechem, dorazili do české kotliny. Soutěžní disciplíny jsou jako vystřižené z časů, kdy nad celým krajem bděl bůh Radegast. " Radegast je bůh pohanský, proto jsme pro letošní oslavy zvolili téma pohanských her, které návštěvníky vrátí o tisíce let zpátky. V pravé nefalšované pohanské vesnici nahlédnou do dob dávno minulých a mohou si leccos ze života našich předků vyzkoušet na vlastní kůži," přiblížil letošní pojetí slavností manažer značky Radegast Milan Gába.

V pohanské vesnici budou k vidění ohňoví mágové, věštkyně, lovci, řemeslníci, barbarští siláci i prostí lidé dávných časů se svými radostmi i starostmi. Muži se mohou předvést v siláckém trojboji, nošení kanců nebo střelbě z luku a dalších disciplínách. Za nejlepší výkony budou samozřejmě všichni odměněni. Ti nejúspěšnější kusem čerstvě upečeného prasete a speciálním kvasnicovým pivem. V ležáckém sklepě totiž právě dozrává kromě tradičního světlého kvasnicového piva také speciální polotmavý " kvasničák", který byl uvařen poprvé pro tuto příležitost. " Na pohanských hrách musí být pohanské pivo. Uvařili jsme jej 120 hektolitrů, určitě chybět nebude," tvrdí manažer Radegastu Ivo Kaňák. Již od deseti hodin dopoledne je pro celé rodiny na několika scénách připraven kulturní program, jehož hlavními hvězdami letos budou známý herec Divadla Ypsilon a svérázný písničkář Jiří Schmitzer, Jan Nedvěd, Peter Nagy, Banjo Band Ivana Mládka, Ivan Hlas, ostravský bluesový bard Pepa Streichl či diskofunková kapela Kuličky štěstí a mnozí další. Poprvé bude také představeno kompletní Radegast městečko, jehož dominantou je socha boha Radegasta v nadživotní velikosti. Bude bude dohlížet na dění v městečku, kde si mohou soutěžící týmy vyzkoušet netradiční sportovní disciplíny, mezi nimiž si můžete najít bungee running, horolezeckou stěnu a další atrakce.

A kdo chce vidět, kde se jeho oblíbené pivo vaří, může absolvovat exkurzi po nejzajímavějších provozech, o kterou je každoročně obrovský zájem. Připraveno je patnáct průvodců.

Až do areálu pivovaru v Nošovicích mohou zájemci přijet historickým parním vlakem Radegst Expres, který odjíždí z Ostravy - hlavního nádraží již v 9 hodin ráno a po celý den pak bude pravidelně jezdit z Frýdku- Místku do Nošovic a zpět. Další vlaky budou dráhy vypravovat z Frýdku- Místku každou hodinu až do 18 hodin. Mezi Frýdkem- Místkem a Nošovicemi bude po celý den jezdit i autobusová kyvadlová doprava. Jízdní řády historického a speciálně vypraveného vlaku najdete na www. radegast. cz.

Loni zavítalo na Radegast den téměř čtrnáct tisíc návštěvníků, kteří během slavností vypili třicet tisíc piv. " Uvidíme, zda Bůh hojnosti Radegast letos přiláká do své bašty více příznivců. Jen aby nám vyšlo počasí," dodává manažer značky Milan Gába. (Moravskoslezský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI