Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo v duši rozezní andělský sbor, praví hymna

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo v duši rozezní andělský sbor, praví hymna

[čtvrtek, 21. září 2006]

Nejen logem či slogany, ale nově i vlastní hymnou se může pochlubit hanušovický pivovar Holba. Skladba oslavuje jeho produkci - ryzí pivo z hor, po jehož ochutnání se podle skladby rozezní v duši konzumenta andělů sbor. Hanušovický pivovar se proslavil několika netradičními projekty.

"Hymna vzešla ze soutěže. Vyhlásili jsme ji, protože nám lidé sami posílali nahrávky na téma pivo Holba a v poslední době se nám začaly hromadit," uvedla vedoucí marketingu pivovaru Alena Chylová.

V klání se sešlo 26 nahrávek nejrůznějších stylů. Odborné porotě složené ze zástupců pivovaru, odborníků a muzikantů se nejvíce zalíbila hudba Víta Hansliana a text Ivana Krajíčka z Brna. "Jejich skladba má výstižný a přitom lehce zapamatovatelný text s líbivou muzikou," řekla Chylová.

V textu hymny se objevuje podle ní prvek vlastenectví a slova oslavující ryzí pivo z hor. "...jen jednou ochutnáš to pivo z hor, v duší se rozezní andělů sbor. Štěstí a láska je tvoje volba, srdcem svým miluješ pivo Holba," stojí mimo jiné v textu skladby.

Pivovar bude hymnu pouštět při slavnostních událostech, soutěžích či prezentacích závodu. "Nebude to ovšem tak, že by při ní museli naši zaměstnanci stát v pozoru a salutovat. Chtěli bychom ale, aby hymnu znali naši štamgasti, a když si budou chtít v restauraci zazpívat, zpívali by právě ji," usmála se Chylová. Zájemci si mohou hymnu pivovaru Holba poslechnout na internetových stránkách firmy.

Hanušovický pivovar se kuriozitám rozhodně nebrání. Například v roce 2003 začal posílat na hřebeny Jeseníků horskou pivní záchranku vybavenou velkými batohy, v nichž se chladí soudky naplněné pěnivým mokem, který je určen vyčerpaným turistům. Pivovar také vaří pro významné události pivní speciál Šerák Speciál se stupňovitostí 13,51. Právě tolik měří nedaleká jesenická hora Šerák. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI