Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní slavnosti Holba přivítaly 8 500 návštěvníků

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní slavnosti Holba přivítaly 8 500 návštěvníků

[čtvrtek, 21. září 2006]

Mimořádnou příležitost zavítat do pivovaru letos využilo rekordních 8 500 lidí. Slavnosti spojené s dny otevřených dveří pořádal pivovar letos potřetí. Vedení společnosti ji hodnotí jako mimořádně úspěšnou, což dokládá nejen návštěvnost, ale také zdařilý program a výborná organizace akce. Pivovar se postaral dokonce o noční dopravu lidí z Hanušovic do Šumperka tím, že zajistil speciální vlakovou posilu.

„Že je o akci zájem, naznačil počet návštěvníků již v pátek. Odpoledne jsme zahájili program komponovaných exkurzí do provozu a hostům nabídli příjemné posezení při poslechu oblíbené Bludověnky, Holátek a skupiny Aniseneptej. To bylo počasí ještě dost nejisté, zato v sobotu se zcela vyjasnilo, což z velké míry ovlivnilo letošní rekordní návštěvnost,“ říká managerka marketingu Alena Chylova. Sobotní zábavu roztočil hudební koktejl v podání skupin Holátka, Yesblues, Ahoy, Bladex, zakončený vystoupením populárního Turba. Pestrý program pokryl celý areál pivovaru. Jeho hlavní část, plná soutěží, her a zábavy probíhala na hlavním nádvoří a moderoval ji Patrik Hezucký. V provozu bylo několik desítek výčepních zařízení a na čepu Holba Classic, Holba Šerák, ležák Holba Premium a taky slavnostní Šerák Speciál 13,51 stupně. „ Letos jsme poprvé uvařili nejen světlý, ale také tmavý speciál. Dokonale si s ním vyhrajeme a výsledkem je pak jeho lahodná plná chuť, dokonalý říz i příjemná hořkost. Mimořádně se povedl a tak se po něm jen zaprášilo,“ komentuje sládek pivovaru Luděk Reichl. Holbu Šerák speciál vaří v Hanušovicích dvakrát ročně, vždy na pivní slavnosti a při příležitosti založení pivovaru na Vánoce. Jeho stupňovitost je symbolická a vychází z výšky jesenického kopce Šerák 1351m. Během slavností se vypilo na 330 sudů piva. Stejně jako loni se čepovalo nejen ryzí pivo z hor, ale také Zubr a Litovel. Součástí programu byla rovněž expozice vojenské techniky, kterou dodalo Vojenské muzeum v Králíkách

Pozitivní je jistě charitativní pozadí akce, z níž část výtěžku ze vstupného podpoří oblastní charitu Dětský Klíč ze Šumperka a stacionář Šimon Jeseník. (Web Holba Hanušovice)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI