Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

ZUBR láme rekordy v prodeji piva

Co se píše o pivovarech a pivu


ZUBR láme rekordy v prodeji piva

[pátek, 21. červenec 2006]

Odbyt piva značky ZUBR nyní dosahuje maxima díky tropickému počasí, které trvá zhruba od poloviny června. V červnu prodal pivovar celkem 33 tisíc hektolitrů piva, což spolu s rekordním odbytem v červenci přinese zhruba 15 procentní meziroční nárůst. Ve srovnání s mimosezónou je to až o 50 procent více.

„Pozitivní bilance dosáhla kumulace a nyní můžeme hovořit o setrvalém stavu, který nepředpokládá další zvýšení v závislosti na počasí,“ vyjadřuje ředitel pivovaru Pavel Svoboda. Včasným posílením výroby se ZUBRU daří zajistit plynulost dodávek . Stáčírny sudů i lahví, díky vysoké kapacitě, pracují v současné době na 2 směny. Na dvojnásobek byl posílen výkon plniče plechovek, díky němuž pivovar úspěšně vykrývá zvýšenou poptávku po pivu v plechovkách. Již v dubnu došlo k posílení provozu na varně, což umožnilo vytvořit dostatečné zásoby na léto. „ Pivo vyrábíme klasickou technologií, ke které patří i delší doba zrání, s tím musíme ve výrobě počítat. Dnes máme ve sklepě zásoby minimálně do srpna,“ říká Pavel Svoboda, ředitel pivovaru. Co se týká kapacity výroby, nemusí mít v ZUBRU obavy. Pivovar patří technologicky k nejmodernějším v naší republice a umožňuje značnou variabilitu navýšení produkce. V létě v pivovaru pracuje 190 zaměstnanců, což je o 25 lidí více než mimo sezónu.

Ve vedrech se pijí obvykle piva s nižším obsahem alkoholu, pro zahnání žízně. Nárůst odbytu je u všech balení plošně, v sezóně jsou stabilně úspěšné plechovky. Zvýšení se promítlo také do prodeje nealkoholického piva ZUBR Free. Konzumují ho nejen řidiči, ale s oblibou se pije například při sportu

Maximální obsazenost v gastro zařízeních mají v těchto dnech zahrádky, což se odráží na objednávkách.

„Posílili jsme nejen výrobu, ale také servis výčepních zařízení na hospodách. Naši technici jsou nyní k dispozici také o víkendech a svátcích,“ říká k servisu Pavel Svoboda. Správnému ošetření piva na hospodách věnuje ZUBR velkou pozornost. Obzvlášť v těchto vedrech je nutné dbát na stav a čistotu výčepního zařízení, správnou teplotu piva i jeho skladování. Zákazníci oceňují také úroveň distribuce a operativní řešení každé objednávky. Odběratelé jsou průběžně informováni o tom, kdy zakázka do jejich hospody či restaurace dorazí. (Web Zubr)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI