Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Černohorský pivovar otevře pálenici a pekárnu

Co se píše o pivovarech a pivu


Černohorský pivovar otevře pálenici a pekárnu

[sobota, 20. leden 2007]

Vedení pivovaru v Černé Hoře na Blanensku netroškaří. Ještě letos chce v areálu podniku otevřít vlastní pálenici, příští rok pekárnu.

Pivovar rozsah svých aktivit rozšiřuje už řadu let. Kromě piva vyrábí i limonády, provozuje restaurace a zábavní centra v několika moravských městech, přímo v Černé Hoře se vrhl na výstavbu hotelu a penzionu. Tak široký záběr žádný jiný pivovar v republice nemá.

„Černá Hora se nedávno stala městysem a k tomu vůně pálenky a čerstvého pečiva neodmyslitelně patří,“ řekl k novince předseda představenstva a většinový majitel pivovaru Jiří Fusek.

V palírně bude mimo jiné vznikat pivovice Monte Negro. „Alespoň si budeme moci ohlídat kvalitu. Dosud jsme jezdili pálit do Jevíčka, kde ale úroveň poslední dobou kolísala. A také se to prodražovalo,“ řekl mluvčí pivovaru Hubert Adámek. Přetavit ovoce do tekuté podoby si však budou moci nechat i drobní pěstitelé.

Pekárna, jejíž otevření se plánuje na duben příštího roku, bude především doplňkovou službou k budovanému penzionu a hotelu. Pečivo by odtud časem ale mohlo putovat i do škol, podniků nebo obchodů v blízkém okolí. „Sortiment musíme teprve vytipovat. Ale neměl by to být klasický chléb a rohlíky, spíše netradiční speciality,“ prozradil Adámek. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI