Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Oslavte Svátek piva s Holbou

Co se píše o pivovarech a pivu


Oslavte Svátek piva s Holbou

[neděle, 22. září 2013]

V pátek 27. září letos poprvé Češi oslaví nový svátek – Den českého piva. Vítají ho i hanušovičtí pivovarníci, kteří zvou milovníky tradičně vařeného, Ryzího piva z hor, do 150 restaurací s Holbou na čepu.

V podvečer Svatého Václava tady mohou oslavit první svátek pivařů u nás. „Pivo je bez nadsázky náš národní nápoj a oslavy si určitě zaslouží, stejně tak, jako všichni jeho příznivci. Proto jsme společně s hostinskými připravili hned několik svatováclavských překvapení, díky kterým se přijít do restaurací s Holbou na čepou určitě vyplatí,“ říká sládek pivovaru Luděk Reichl a uvádí na co se mohou těšit.

V některých Holba restauracích naservírují např. svatováclavské nebo pivní menu a k jídlu navíc pivo zdarma. Vůbec poprvé se v nich bude připíjet polotmavým Svatováclavským speciálem Holba. Je vařený z několika druhů sladů a českého chmele podle tradiční receptury a bude k dispozici jako nefiltrovaný. Jeho množství je omezené na 3000 litrů a přináší ideální příležitost posedět s přáteli v příjemné atmosféře útulných hospůdek v podhůří Jeseníků.

Nový svátek - Den českého piva by se měl stát celonárodní tradicí oslav českého piva a posílit hrdost na tento tradiční nápoj. V historickém kontextu připomíná patrona všech pivovarníků Sv. Václava, proto bude oslavám patřit předvečer jeho svátku. Den českého piva má přinést zábavnou osvětu, která přiblíží historii i tradici českého pivovarnictví a ukáže na jeho jedinečnost i zajímavé propojení s gastronomií i naší kulturou.

Sv. Václava můžete oslavit ve 150 restauracích s Holbou na čepu. Jejich průběžně aktualizovaný seznam bude možné najít na www.holba.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

neděle, 22. září 2013
22:04

Sekal

Průměr vychází na 40 piv na jednu hospodu, to se vůbec vyplatí zavážet?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

VozechV

neděle, 22. září 2013
19:32

VozechV

Hloupý dotaz - uvařeno 3000 litrů? Tedy 30 hektolitrů? To asi je moc malé množství na varnu Hanušovic. Nepletou si pojem veřeno s pojmem řezáno?


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI