Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zapomeňte na vodu, pojďte na pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Zapomeňte na vodu, pojďte na pivo

[úterý, 4. červen 2013]

Těmito slovy zval novináře, přítomné na tiskové konferenci, uspořádané u příležitosti II. ročníku Festivalu minipivovarů na Pražském hradě 2013, prezident Českomoravského svazu minipivovarů ing. Jan Šuráň. Ačkoli fakta zde pronesená, jak ing. Šuráněm, tak i zástupcem oficiálního mediálního partnera – Mgr.Borowiecem, vydavatelem PBA, jsou zdejšímu P.T. čtenářstvu vesměs známy, přece jen pár informací snad nikomu neuškodí.

Kdy? - 14.6. 14,00-20,00 hod., 15.6. 10,00 – 20,00 hod.

Kde? - Střelecká cesta pod Belvederem v Královských zahradách Pražského hradu.

Festival chce zaujmout především kvalitou piva, nikoli zvyšovat rekordy v konzumaci. Dal si za úkol mapovat významné pivovarnické oblasti v republice a dát tak návštěvníkovi výjimečnou možnost během jednoho dne porovnat nejzajímavější piva i z míst od sebe velmi vzdálených. Festival je degustační a návštěvník by se měl vžít do funkce sládka, který ochutnává své pivo. Motto festivalu: „Přijďte si takové pocity sládka zažít s námi!“ Festivalu se zúčastní 60 minipivovarů (ale zatím počet není konečný), vesměs členů ČMSMP, či kandidátů na členství, se 120 svými pivy, dvaadvaceti různých pivních stylů.

Stejně jako v roce loňském, v ceně vstupného 300 Kč bude degustační sklenička (0,75 dcl) a katalog. Degustace pak je neomezená. V letošním roce by měly i odpadnout problémy s vodou na mytí skla, areál bude připojen na vodovod. V případě nepříznivého počasí je pořadatel připraven instalovat „záchranné“ stany. Ale všichni doufáme, že pršet už nebude!

Zapomeňte na vodu, pojďte na pivo

[Jana] 15:28 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hONZA

úterý, 11. červen 2013
20:22

honza

Několik důvodů proč tuto akci tento víkend NEnavštívit: Den otevřených dveří v pivovaru Nymburk (bez vstupného) a určitě daleko lepší kulturní zážitek a dále se koná i Apetit festival v Čáslavi (k ochutnání je několik speciálů), opět bez vstupného. Investujte 300,-Kč lepším způsobem a bez vstupného !


napsal(a): hONZA [Odpovědět]

Mosquit

pondělí, 10. červen 2013
12:28

Mosquit

Minulý rok byly skleničky o objemu asi 0,25 litrů, které měly ale rysku na podobně nízké hodnotě. Žádné problémy to nezpůsobovalo, když to pivovarům pěnilo, tak tam bylo prostě víc pěny. Když chtěl někdo víc (= plnou skleničku), tak si prostě při diskuzi s obsluhou o to řekl.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
10:05


posted by: Inzerce

Chody

neděle, 9. červen 2013
19:01

Chody

Osobně bych asi tuhle akci vynechal. Na SVS se na požádání čepovalo do skla 0,125l a byl to docela vopruz. Tady to bude 0,075l a to opravdu pivovarníkům nezávidím. Nehledě na to, že takový vzorek je o ničem, jen smočíte pysk :). A zaplatit 300 Kč s tím, že pak je degustace zdarma, jen vyzývá účastníky, aby toho vypili co nejvíce :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Dan

neděle, 9. červen 2013
23:20

Dan

to Chody: S tím naprosto souhlasím. Dle mého názoru je nejmenší vhodná velikost skla pro degustaci 0,3 l.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Johny

pondělí, 10. červen 2013
10:31

to Dan: Je možné přijít na tuto akci, zaplatit vstupné, ale vzít si svojí sklenici 0,3 l?


napsal(a): Johny [Odpovědět]

Dan

pondělí, 10. červen 2013
11:28

Dan

to Johny: Myslím že ně, degustační vzorky jsou zahrnuty ve vstupném, ale asi tam nebudou zařízeni na čepování do 0,3l s eventuálním doplatkem.

Dle mého názoru, je volba objemu degustačních vzorků trochu nešťastná. Nedovedu si představit, jak se točí takový "panák" piva, aby byl jen zmenšeninou "normálního" piva, kde člověk mimo chuti vnímá i vůni, vzhled pěny a podobně.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Johny

úterý, 11. červen 2013
13:29

to Dan: Tak to mě mrzí, protože v tom případě si to taky nechám ujít. Jít na pivo po "panácích" mi přijde opravdu uhozený. Jako zastánce 0,3 l si holt počkám na jiné slavnosti i když tyto svým sortimentem ostatní opravdu hodně převyšují. Škoda


napsal(a): Johny [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

úterý, 11. červen 2013
14:40

Honza Světpiva.cz

to Johny: Akce je predevsim prezentacni, tedy predstaveni clenu Svazu minipivovaru a nemuze byt prodejni. Tak je tedy pojata, jak je. Vsechny pivovary maji stejne podminky a objem vzorku je dan k poctu clenu Svazu. Z tech co potvrdili ze prijedou, coz je tusim 57 pivovaru, to bude pres sto piv. A to je po danem objemu az dost :)


Johny

úterý, 11. červen 2013
16:05

to Honza Svetpiva.cz: Sice 57 pivovarů, ale třeba já osobně minimálně přez 40 již ochutnal, nebo pravidelně piji (ochutnávám). Takže já bych přišel výhradně například kvůli 10 pivovarům, které bych si rád vychutnal pořádně ve větším množství alespoň v 0,3 l a zbytek který mám víceméně dostupný, nebo jsem již ochutnal, nebo z jiných podobných důvodů bych vynechal.


napsal(a): Johny [Odpovědět]

Weetek

pondělí, 10. červen 2013
10:50

Weetek

to Chody: Je to asi hodně o osobním přístupu a mentalitě. Někoho utracené tři stovky neodvratně pudí k tomu, aby se za ně napil co nejvíc ("ty prachy musim prochlastat"). Já to takhle necítím, vnímám i přidanou hodnotu místa (velmi působivé, krásné a určitým způsobem symbolické), oceňuji přítomnost samotných pivovarských a i když na konci dne oddegustovaný objem piva třeba do koruny neklapne s utraceným vstupným, ze sna mě to budit nebude. Tvrdit, že degustace zdarma jen vyzývá účastníky, aby toho vypili co nejvíc, je poněkud nepřesným zobecněním ve stylu "podle sebe soudím tebe". Skutečně ne každý to tak má a ne každý si ke švédskému stolu jde pětkrát :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

úterý, 11. červen 2013
14:36

Honza Světpiva.cz

to Chody: Myslim, ze zalezi, jak kdo na to kouka. Pokud jak to tu trefne popsal Vita, se jde k svedskemu stolu petkrast, dyk je to preci zadarmo, tak potom ano. Pak vstupne 300Kc nabada k nekolika koleckum u vsem pivovaru. Pokud na to nekdo nahlizi tak, ze ma pohromade spoustu pivovaru, ktere treba neochutnal a nezna je, pak je to prilezitost k poznani.

A skoda ze jsem se nevsadil, ze neco podobneho napises. Jen bych vlastne prohral, protoze jsem cekal, ze to napises driv :)


Chody

úterý, 11. červen 2013
15:24

Chody

to Honza Svetpiva.cz: "Příležitost k poznání". V tak malém množství nemůže být o poznání vůbec řeč. Tedy alespoň u mne...
Raději méně vzorků po větším množství (u mne ideálně 0,5l)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

úterý, 11. červen 2013
22:17

Honza Světpiva.cz

to Johny: a taky Chody...z maleho mnozstvi se dsa poznat, jake pivo je. U pitelnosti vetsi mnozstvi je vhodnejsi...

Ano, pokud mate napito vetsinu prezentovanych pivovaru, mozna akce pro vas nema smysl. Jenze kolik takovych lidi je, i treba zde mezi ctenari PI?

A porad opakuju, ze se jedna o akci prezentacni, ne prodejni. Proto nelze prodavat. Mozna kdyby se akce presunula na hlavni nadrazi, tak to bude vse jinak. ale chteli jsme udelat hezkou akci na hezkem miste...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI