Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zelené pivo opět s barvivem místo bylin

Co se píše o pivovarech a pivu


Zelené pivo opět s barvivem místo bylin

[úterý, 26. březen 2013]

Zelené pivo opět s barvivem místo bylin[goto:http://danielcermak.blog.idnes.cz/c/327726/Zelene-pivo-opet-s-barvivem-misto-bylin.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jegorič

středa, 27. březen 2013
13:36

jegoric

A co na tuto laskominu říká Vyhláška č. 4/2008 Sb., ze dne 3. ledna 2008, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin? V příloze č. 4 této vyhlášky, tabulka 2 (Seznam potravin nebo skupin potravin, při jejichž výrobě lze použít pouze některá barviva) je hned druhá položka "Pivo" a "Cidre bouche", při jejichž výrobě se smějí používat pouze barviva E150a, E150b, E150c a E150d, což jsou různé karamely. Plyne z toho, že Starobrno není pivo?


napsal(a): Jegorič [Odpovědět]

Dan

úterý, 26. březen 2013
15:14

Dan

Většina spotřebitelů asi moc neřeší, jak bylo barvy dosaženo. Přitom je zcela logické, že ze zelených bylin, i kdyby je tam opravdu dali, nemůže po smíchání se žlutou barvou piva, vzniknout zelená barva finálního produktu. A myslím, že i kdyby napsali, že je to obarveno, tak to na spotřebu tohoto piva nebude mít velký dopad.
Já myslím, že se Heinekenu vyplatí i zaplacení případné pokuty. Jsou to jen marketinkové žvásty, kterých je kolem nás všude plno, ale lidi na ně zřejmě slyší...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
01:12


posted by: Inzerce

yerka

úterý, 26. březen 2013
21:16

yerka

to Dan: Loni ochutnáno, a už nikdy více, fakr nechutné a snad i o zdraví.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 26. březen 2013
10:05

jiri.kana

Jak jako ignoroval rozhodnutí SZPI? Co je na nějakých propagačních materiálech je podle mě z tohoto pohledu zcela irelevantní, pokud se tam vyloženě nelže. Babiš si taky do reklamy na kostelecké párky nedá seznam Éček. Důležité je správné uvedení složení na výrobku.

Autor už zřejmě viděl víčka od letošních sudů se zeleným. Takže je to zase s brilantní modří? Škoda...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI