Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Březňák bodoval na dočesné v Žatci

Co se píše o pivovarech a pivu


Březňák bodoval na dočesné v Žatci

[sobota, 16. září 2006]

Součástí letošní Dočesné v Žatci , která se stala již tradiční událostí českých chmelařů a přátel piva byla i letos degustace piv do které

se přihlásilo 34 pivovarů. V prestižní soutěži světlých ležáků zvítězil Březňák z pivovaru Velké Březno ( DRINKS UNION a.s.) před Ferdinandem (pivovar Ferdinad - Benešov u Prahy) a Dačickým z pivovaru Kutná Hora(DRINKS UNION a.s.).

Březňák svou kvalitu potvrdil i v kategorii výčepních tmavých piv , kde se spolu s Dačickým (opět Kutná Hora !) umístil druhý za Chodovarem .

Soutěž tradičně organizoval žatecký Chmelařský institut. 245 degustátorů hodnotilo během dvou dnů celkem 167 vzorků piva . Při degustaci potřebovali 2585 skleniček. „ I letošní soutěž potvrdila , že ve společnosti DRINKS UNION se za kvalitu našich piv nemusíme stydět. Každý úspěch , který je výsledkem poctivé práce a používání kvalitních surovin nás těší. Příjemně mě překvapili kolegové z Kutné Hory. Potvrdili jsme ,že když se dělá řemeslo s láskou , přináší to své plody “ řekl Jaroslav Rottenborn, ředitel pivovaru Velké Březno. Březňák, který proslavila tvář legendárního inspektora drah Viktora Cibicha, je už od začátku minulém století oblíbeným pivem i v zahraničí,především v Německu.V degustačních soutěžích se umisťuje pravidelně již několik let a potvrzuje tak svou dlouhodobou kvalitu. Také Zdeněk Siblík, ředitel pivovaru Kutná Hora je spokojen :“ Loni naše výčepní tmavé zvítězilo Na Zlaté pečeti v Táboře a v Českých Budějovicích (Pivo České republiky) bylo druhé. Letošní stříbrná na Dočesné potvrzuje, že jeho kvalitu držíme. No a bronz pro světlý ležák Dačický dokazuje ,že umíme vyrábět i světlé pivo!“

„ Jsme rádi že naše regionální značky , mezi které Březňák i Dačický patří, opět „bodují“ na soutěžích. Má to pro nás velký význam .Právě v letošním roce jsme se rozhodli je ve větší míře podporovat i marketingově“ řekl marketingový ředitel DRINKS UNION a.s. Josef Danihelík . „Obě značky jsou vyráběny v pivovarech , které mají více jak čtyři století dlouhou tradici a pokud sládci dodržují umění a využívají zkušenosti svých předků, tak se úspěch dostaví„ dodal pivovarský historik Petr Žižkovský. (Tisková zpráva Drinks Union)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI