Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Lehké porovnání těžkých speciálů

[pátek, 19. listopad 2010]

Tento článek vznikl jako reakce na jiný blog, Hrochův, kterýžto můj krajan (aniž by o tom věděl, že je krajan), napsal podobný článek o témž. Článek se týká pití všech tří Masterů, kteří svou pouť započali kdovíkde, pak šli přes Popovice, aby skončili v samé náruči koncernu.

Tedy dal jsem si všechny tři Mastery, odpočítán podle síly, najednou a po sobě. Proč o tom mluvím? Mastery možná budou někteří brát jako jakousi možnost úniku před standardním sortimentem PU v těch mnoha hospodách, kde jinou než tu skvělou velkou dobrou značku nemají a tím že ji mají, se o nic jiného starat nemusí. Dále již nebudu komentovat. Pokud jde o Mastery, nechám mluvit dojem:

Master polotmavý 13° - chuťově vyvážené, plné, sladové, přiměřeně řízné a chmelové pivo, voňavé a až na cizorodý ocas chutné – 3,75 bodů z devíti podle stupnice od jedné do devíti (1=ráj, 9=peklo)

Master zlatý 15° - 4,50 bodů z devíti - chuťově se vytrácející ve svíravé hořkosti, málo plné – silně mi připomíná Konrad, který vůbec, a teď se na mne nečilte, nemám rád pro onu nezaměnitelnou kombinaci sladké chuti a vtíravé hořkosti, kterou má jinak snad jen becherovka.

Master tmavý 18° - 4,00 bodů z devíti - silná, plná, kávová chuť přecházející až do nepříjemna, příliš silný "bock" bez svěžesti – hodně mi to připomíná 21° a 24° od Primátora. Kdo z vás na to, pánové, má? Dá se to ještě pít?

Celkově musím říct, že nic zajímavého se nekoná, ale ani žádná velká tragédie. Možná se se svým názorem neshodnu s většinovým auditoriem, ale čím silnější pivo, tím hůř, asi proto, že opravdu dobré speciály chemička soustředící se na jeden jediný produkt prostě umět nebude.

Pro porovnání jsem si dal červeného Konrada, který docela ušel, ale od speciálního pivečka bych čekal spíš něco ve stylu Primátorovy 16°, větší voltáž, větší dojem. Sorry, dnešní den speciálů jsem nepotkal nic speciálního. Lépe pivo nepít a pít minerálku!

autor: Allegro.g. | Blok 20:42 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

hroch

sobota, 20. listopad 2010
13:03

hroch

jenom k tomu Červenému Králi to je jedenáctka. Jinak jen líp jsi popsal ty Mastry. Já jen v tom finálním hodnocení zohlednil cenu a vyšlo moje hodnocení naleštěný megaprd.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Allegro.g.

sobota, 20. listopad 2010
22:18

Allegro.g.

to hroch: Koukám, že včera jsem už s koncem dopíjení nějak podléhal společenské únavě. Co jsem chtěl říct tím červeným Konrad, to ani nevím. Ale jinak určitě souhlas, ty Mastery jsou nafouklé prd, s uvážením ceny a podivného objemu lahve ... ani nechci vědět, jak to bude chutnat v koncernových putikách PU, kde většinou péče o pivo a trubky je nulová.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI