Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Kopcovitá cesta do Studánky

[středa, 15. září 2010]

Posilněn úspěchem, že se mi před týdnem při třetí návštěvě Miletína konečně podařilo ochutnat Pytláka, tajně jsem vmanévroval manželku do návštěvy dalšího minipivovaru. Má žena je něco jako malamut, pokud neujde alespoň 15 km denně, začíná být silně nervózní. Naordinoval jsem jí tedy výstup na Ještěd (po sjezdovce) a následný pochod po jednom z ještědských hřebenů do Krásné Studánky.

V hotelu Ještěd točí PU za 46 a blíže nespecifikované tmavé (patrně Kozel) za tutéž cenu, musel jsem tedy s pivem počkat až do Studánky. Asi pět km před cílem však začala manželka tuhnout a já začal být nervózní, zda si vůbec stihnu dát Antala. Kombinací slibů, vydírání, že nestihneme autobus do Prahy, a nešetrného vláčení za ruku jsem docílil toho, že krátce před šestou hodinou jsme stanuli na okraji Krásné Studánky.

Průchod obcí po hlavním tahu kamsi do Polska byl pravým peklem a neobvyklá koncentrace štěkajících psů nám na psychice taky nepřidala. Po chvilce bloudění jsem ponechal vysílenou ženu na autobusové zastávce a letěl do pivovaru. Úplně na kraji vesnice jsem spatřil opuštěný rodinný domek, když jsem ho ale obešel, objevila se přede mnou zahrádka, na níž sedělo dobře třicet lidí. Rychle jsem objednal Antala. Už jsem ho ochutnal v ZČ, ale chtěl jsem ho zkusit přímo u zdroje. V ZČ jsem byl jeho chutí potěšen, tady mne však čekalo zklamání, pivo téměř bez chuti, naprosto nesmyslně podchlazené, fajn pro pacienty po trhání mandlí. Tak snad příště.

autor: Sekal | Blok 17:38 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

pivní mlsoun

čtvrtek, 23. září 2010
18:42

pivní mlsoun

Na Studánce jsem byl přímo dvakrát a vzhledem k tomu, že v obou případech bylo dost chladno, tak pivo vypité venku v podobném počasí prostě těžko může "zahřát" ideálně na duši, nicméně kvalita tam vždy byla. A okolo Mikuláše přibude na čepu i 12ka, jak mi sdělila paní majitelka.


Sekal

čtvrtek, 23. září 2010
23:05

Sekal

to pivní mlsoun: Tak to se těším, jak jsem psal, v ZČ mi chutnala i ta 10°. Ovšem já opravdu necítil skoro žádnou chuť, myslím, že kdyby bylo o trochu teplejší, tak bych si možná pochutnal taky. Mimochodem bylo ten den hezky.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Allegro.g.

čtvrtek, 16. září 2010
07:10

Allegro.g.

No je to zvláštní, já tam byl 14 dní nazpět a dělali se mi boule za ušima. Kámoš tam byl minulý týden a nadšený nebyl. Ale ono jde asi o to, jak to pivo člověk vnímá. Sama paní říkala, že je to takový slabší pivečko na zahnání žízně (viz moto Nehas žízeň vodou), takový "máz" a jako je takové naprosto cajk.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
18:20


posted by: Inzerce

Dwarf

středa, 15. září 2010
21:29

Dwarf

možná, kdybys tam šel v klidu a sám jen od busu, chutnalo by jinak ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI