Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Nudné pivní soutěže

[pondělí, 23. srpen 2010]

Dnes jsem se dočetl, že nějaký šikovný pán na pivních slavnostech vypil tuplák piva za necelé čtyři sekundy.

Už je to trochu nuda, ty pivní soutěže. Všechno na jedno brdo. Pití tupláku na čas, ech... Já bych, inspirován touto sice ušlechtilou, leč již poněkud okoukanou disciplínou, pořádal soutěž v blití na čas. Schválně, který borec jako první nazvrací plný tuplák? Mělo by to přinejmenším tři výhody:

1) Zatímco při pití na čas do sebe člověk zbytečně jednorázově hodí větší dávku alkoholu, blití na čas by mělo na organismus účinek naopak očistný.

2) Pití na čas vyhrávají borci, kteří umí ovládat záklopku. Troufám si tvrdit, že při blití na čas se podobná individuální výhoda neuplatní.

3) A konečně, při blití na čas se soutěže neúčastní jen sportsmanův trávicí trakt, nýbrž vrhač je nucen zapojit i jistou zručnost a koordinaci. Je totiž potřeba se do toho tupláku trefit, čili neplýtvat cennou tráveninou na plané třísnění okolních prostor.

Nyní tedy spolu s vysloužilým dragounem Martinem Kabátem volám: "Kamarádi, šavle ven!"

autor: jiri.kana | Blok 12:43 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Roman Holoubek

úterý, 31. srpen 2010
15:39

Roman Holoubek

Chody, tak máš mou odpověď v Bloku.


Rosťa

pondělí, 30. srpen 2010
11:15

Rosťa

Já bych se toho šikovného pána ještě zeptal jak mu chutnalo. To nemohl stihnout ochutnat. Mě se líbilo držení plného tupláku na čas, jak to dělali na 1. Lomnických slavnostech, pěkně natažená ruka před sebou a držet! Motivoval bych ještě tím, že vypít tuplák pak můžou jen tři nejlepší, ostatní by tuplák museli dát např. kapele. Nejlepší v blití na čas je můj kamarád Karlánek. Dělá to takto: Vypije dvě piva. Chvilku se ošívá, že mu nějak nesedly. Následně odchází před hospodu k nejbližšímu vhodnému místu. Otevře ústa. Poté během necelé vteřiny zcela tiše mocným křečovitým stahem útrob doslova odstříkne ničím nekontaminovaný litr piva dva metry před sebe aniž by znečistil sebe, druhé či cokoliv co znečistit nezamýšlel. Nakonec civilizovaně zavře ústa a lehce je jemnými doteky hedvábného kapesníčku otře. Ty Budějky budu muset blíže prozkoumat, když se tam rodí takovéto bloky!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
16:56


posted by: Inzerce

jiri.kana

čtvrtek, 2. září 2010
18:32

jiri.kana

to Rosťa:Zajeď na průzkum - dokud tu točí tu výbornou pšenici Andorfer z Passau...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Kejna

pondělí, 30. srpen 2010
10:36

Kejna

hezký blok .. pobavil mě, mám na to podobný názor


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Chody

sobota, 28. srpen 2010
13:57

Chody

to emu:
Kurva, kde tady Vítek kritizuje Malakina. Co ho do toho pleteš :-?

Mě jen zaráží, že pivovary, což jsou podniky, které mají vytvářet svým majitelům zisk, což znamená prodat co nejvíce piva, což nejlépe zajistí lidé, co vypijou jejich piva co nejvíce, se najednou ohání nějakým kodexem (nejen Polička), když jim je jinak úplně jedno, zda se někdo po jejich produktu třeba poblije. To jejich píár o odpovědném pití či jak se tomu říká je jenom žblebt. No a po Romanovi jsem chtěl vědět, co ten jejich morální kodex obsahuje. Poslední věta o změně pivovaru na sodovkárnu je samozřejmě trošku nadsázkou...

Jak už jsem psal kdysi. Z Vás pivních intelektuálů pivovary nezbohatnou. Bohužel. Jim zajišťují zisky právě ti chlemtači.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

emu

sobota, 28. srpen 2010
19:22

emu

to Chody: Chody, tys do toho začal plést jiné věci tím svým "ty toho nechápeš víc" což mi přijde právě zbytečný útok jinam... ale to je teď jedno... sorry, ale mě pití piva na čas přijde jako opravdu nechutné. pivo to tak degraduje na úroveň nápoje pro prasata, což si myslím, není dobré ani pro pivovary. já třeba piju piva míň než kdejakej vesnickej ožrala, ale zase piju piva kvalitnější a tudíž i dražší. řada lidí pivo nepije vůbec, protože ho považují za levný pití pro socky, který na nic lepšího nemaj. nemyslím si že pro pivovarnictví je správné podporovat na veřejné akci pití piva na čas. byl bych rád aby bylo pivo vnímano jako něco dobrého a ne jen něco, co se akorát prolije krkem, aby nebylo v puse sucho...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Chody

sobota, 28. srpen 2010
21:50

Chody

to emu:
Ano pití čehokoliv na čas je hovadina, ale když už jsem pivovar, tak dělám soutěže pivní...

Ty piješ piva míň než vesnickej ožrala... U Vás v Praze nemáte městský ožraly? Myslím, že panelákový typy k tomu chlastání mají blíž, protože doma nemusí nic dělat...

Pokud někdo něco nepije jen proto, že to považuje za pití pro socky je docela smutné, nemyslíš? A upřímně je mi takových lidí líto...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

emu

sobota, 28. srpen 2010
23:27

emu

to Chody: jasně, máme tu městský ožraly... jistěže ano, napsal jsem vesnický jen proto, že pro vesnici je to o něco typičtější. tvoje úvaha o nicnedělajících panelákovcích je bohužel zcela mylná, ale budiž, neznáš městský životní styl a já možná neznám dost dobře vesnický (i když po venkově cestuju dost), to však tady nevyřešíme. řeknu snad jen, že město má řádově víc jiných možností trávení času, než vesnice, kde je jen ta hospoda.
že je odmítání piva ze sociálních důvodů smutné, je pravda, ale taková už je bohužel realita. pro pivo bude lepší, když nebude vnímáno jako levný pití pro chudé, tudíž by se mělo prezentovat jako ušlechtilý nápoj se svou kulturou a k tomu rozhodně pití na čas nepřispívá. dá se vymyslet hodně pivních soutěží na úrovni, jak už i roman naznačil. Nicméně s tebou souhlasím v tom, že pití limonády na čas je podivný kompromis, který moc neřeší. lepší by bylo se na podobnou hovadinu vykašlat úplně.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Weetek

neděle, 29. srpen 2010
23:15

Weetek

to Chody: Pokud Chody skutečně věříš tomu, že lidi z paneláků doma nemusí nic dělat, pak tu větu nezačínej slovem "myslím", protože jsi při jejím psaní evidentně nemyslel.
Docela by mě zajímalo, co si představuješ pod tím pojmem "pivní intelektuál", nějak z toho cítím lehké opovržení a přezíravost, ale možná se pletu.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Chody

středa, 25. srpen 2010
18:34

Chody

V Rychnově maj letos soutěž v pití piva brčkem, což jim moc nezávidím. Onehdá ve STrakonicích se soutěžilo mj. v tom, kdo přendá rychleji 20 lahváčů z basy do basy, což se dá i prakticky využít, kdežto exovat při posezení v hospodě budu těžko...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 25. srpen 2010
18:43

Pavel R.

to Chody: Asi vyhlásím soutěž o to, kdo si od nás odveze nejvíce petek najednou. Samozřejmě za své... :D :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Weetek

středa, 25. srpen 2010
16:45

Weetek

Pití piva na čas, to je právě jeden z plodů té české chlastací pivní "kultůry". Poselství takovéhle soutěže je celkem jednoduché: per to do sebe pod tlakem, jedno co, jedno jak to chutná hlavně rychle (a hodně).
Zhovadilejší mi připadalo už jen soutěžení v objemu pivního pupku, kterým nás "bavili" před několika lety v Rohozci.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Njorloj

středa, 25. srpen 2010
21:01

Njorloj

2 jiri.kana: ::lol ::lol pobavilo! Myslím si, že zrušení obdobných soutěží slavnostem neuškodí - když už weetek narazil na Rohozec, tak tam už asi na to přišli a žádné soutěže se již nekonají a neměl sem letos pocit, že o něco přicházím :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.08.2010 ve 21:02:39


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 25. srpen 2010
14:16

Roman Holoubek

Já jsem se pokoušel loni dát trochu inteligentnější soutěž v rozpoznávání našich piv. První cena soudek piva. Výsledek. Na silácké a chlastací soutěže se přihlásili a na tuto nikdo. Ani možnost výhry (v případě domluvy tří účinkujících - téměř jistá) nikoho nepřesvědčila.
Takže letos opět klasika a na všechny soutěže bylo plno. Co dodat.

Snad jen to, že v rámci morálního kodexu u nás neproběhlo pití piva na čas, ale pití limonády na čas. :)


Chody

středa, 25. srpen 2010
14:40

Chody

to Roman Holoubek:
Romane a jaký je rozdíl u dospělých lidí mezi pitím piva a limonády na čas? Mohl bych si přečíst někde ten Váš morální kodex? Neměli byste tedy na Vašich slavnostech točit jen rychnovskou limonádu nebo ještě lépe, neměl by se pivovar rovnou změnit v sodovkárnu, když je pivo tak nemorální :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Michal

středa, 25. srpen 2010
23:29

Michal

to Chody: Když někdo umí otevřít záklopku, tak je mu asi šumák jestli do sebe kopne pivo, limču nebo vodku...tutu soutěž bych zrušil, resp. upravil, aby to teda bylo o pití a ne jenom o vylití obsahu sklenice do chřtánu. Beztak se toho neúčastnim, ani držení tupláků a podobnejch píčovin. Příde mi to zbytečný...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Elf

pátek, 27. srpen 2010
12:37

Elf

to Chody: Jaký tak asi může být rozdíl mezi pivem a limonádou ... hmmm ... že by hlavně v přítomnosti alkoholu?
A proč by se pro kristapána měli v Poličce vykašlat na vaření piva a přejít na výrobu limonády? Protože nechtěj, aby sem jim na slavnostech zbytečně opíjeli lidí exováním piva? Fuj a hamba Vám pane Holoubku, vždyť vy tam lidi vlastně ani nechcete nechat, aby se zpráskali jak psi :)


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 27. srpen 2010
12:44

Roman Holoubek

to Elf: Jo fuj, jdu se stydět do kouta (s malý k). Ale jestli nám to odpustíme, pivo budeme vyrábět pořád. Jo a ta limča není žádná podpora nadnárodního výrobce, ale od našeho partnera - Rychnovské sodovkárny (a pivovaru).


Weetek

pátek, 27. srpen 2010
17:39

Weetek

to Roman Holoubek: Styďte se každopádně :-) Jen se marně snažím najít, kde tu Roman tvrdil, že pivo je nemorální... Kde to ten Chody vzal?


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Chody

sobota, 28. srpen 2010
11:45

Chody

to Weetek:
Ty toho nechápeš víc...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Chody

sobota, 28. srpen 2010
11:46

Chody

to Roman Holoubek:
Je někde k dispozici ten Váš morální kodex?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

emu

sobota, 28. srpen 2010
13:13

emu

to Chody: to je teda super argumentace chody... místo abys přiznal, že roman nikde o amorálnosti pití piva nepsal, jen jejich kodex pravděpodobně mluví cosi o pití velkého množství piva na čas. což je podle mě zcela v pořádku. ale ono v tvém krátkém příspěvku asi nejvíc jde o popíchnutí weeteka, který zase kritizuje malakina, jehož chody zbožňuje... chlapi kurňa, nechte si ty osobní záležitosti do hospody...


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

hroch

středa, 25. srpen 2010
06:36

hroch

Bohužel prvně zmíněná disciplína, pití piva na čas, je nejjednoduší soutěž s nejmenším rizikem pro pořadatele. Např. na dnech Konrada zkusili hod sudem do dálky, ale dav přihlížejicích byl tak neukázněný, že to hrozilo úrazem. Chtít po lidech aby nechali volný prostor na házení je mnohem složitější než je nechat se natlačit pod podium a přihlížet soutěži ve vylívání piva do hrdla.
Jinak u tebou navržené soutěže by se s úspěchem mohli zůčastnit boolimičky, a pakliže nebudou už velmi vychrtlé, byl by to jistě hezčí pohled na nastoupené soutěžící než na pupkáče při exáči. Samotná soutěž by se mě již trochu eklovala, a to jako soutěžícímu nebo i jako divákovi.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 25. srpen 2010
08:23

jiri.kana

to hroch:Jasně, že by se to eklovalo :)
Já chtěl jen poukázat na zhovadilost pití piva na čas. Divil bych se, kdyby u nikoli nevýznamného procenta soutěžících v pití na čas dříve nebo později nenásledoval (nesoutěžní) vrh...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Michal

úterý, 24. srpen 2010
10:47

Michal

::lol


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI