Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


OSPP Praha 12.-14.6.2009

[pondělí, 15. červen 2009]

Po informácii, ktorá prebehla netom, že sa v Prahe v polovici júna uskutoční akcia „Objevte svět pšeničného piva“ vo mne skrsla myšlienka, že by som bol veľmi rád, keby sa mi tentoraz (na rozdiel od VPT) účasť podarila. Všetko to bolo navyše umocnené tým, že pšeničné pivo vo všetkých svojich podobách patrí medzi moje najobľúbenejšie pivné štýly....

Po krátkom vyjednávaní s manželkou (horšie ako s teroristami :D ) som dostal povolenie na opustenie útvaru na 1 deň. V nasledovných dňoch som si zarezervoval vstupenku na sobotňajšiu poobednú seansu, lístky na vlak a autobus, skrátka pripravil som si všetko tak, aby výlet na OSPP prebehol bez problémov.

Keď Honza Kočka (organizátor akcie) v piatok pred akciou zverejnil zoznám pív, ktoré budú k dispozícii, tešil som sa ešte viac a to až do takej miery, že som sa bál, že večer nezaspím.

V sobotu ráno o 4:10 zazvonil budík, a po krátkych tancoch v kúpeľni a kuchyni som o 4:50 sedel vo vlaku smer Bratislava, potom smer Břeclav a nakoniec smer Praha, síce so 40 minútovým meškaním ale predsa. To mi pripomenulo, ako nám jeden kamarát (Chich – železničiar) vysvetloval čo to znamená ČD. Citujem: „ Čekej Debile“.

O 12:00 som vystupoval v Holešoviciach a keďže som mal hodinku času, skočil som na rýchly obed a malý Rohozec 11 do hodpody Zákoutí – kúsok od stanice. To som somár nevedel, že za rozumný peniaz sa bude dať najesť priamo na akcii. Skôr asi neveril, než nevedel.... Holt chybami sa človek učí....

Krátko pred 13:00 som už vstupoval do vestibulu hotela Mandarin Oriental, kde som zaplatil vlezné, dostal som pásku na ruku a mohol som vstúpiť. Oproti dverám som si vymenil koruny za bony – platiť sa dalo iba nimi a išiel som sa prejsť zatiaľ skoro prázdnou sálou, čo sa síce časom zlepšilo, ale odhadujem to tak max. na 30 – 40 účastníkov...

Pri pohľade na popisy jednotlivých píp a kvantum piva na stoloch, som si povzdychol od radosti a dal sa do degustácií.

Nebudem opisovať všetky tie chuťovky čo tam boli (aby ma nedajbože nikto nenapadol, že to má chutiť úplne inak, a že som blbý keď tam cítim banán namiesto orieška...)

Len zbežne vymenujem: Bayrisches Bahnhof Gose, Honzov Kočkov AmWeiss experimental, Troublette, Hanssens Oud kriek, 3 Fonteinen Kriek, Brugs, Cantillon, Jacob Weissbier…..

Všetky pivá boli výborné až špičkové.

Až príliš neskoro som zistil, že dobre a za rozumnú cenu sa dalo najesť aj priamo na mieste. Hlavne tie rôzne druhy nakladaného syra boli vynikajúce a výborne sa spárovali s pivom.

Vyhradené 4 hodiny ubehli ako voda, navyše podporené tým, že som tam stretol 3 krajanov, s ktorými sme spoločne debatovali a degustovali všetky tie lahôdky. Týmto zdravím Mariána a jeho kamarátov.

Za vzorky na doma som utratil zvyšok bonov, rozlúčil som sa s Honzom Kočkom a spolu s chalanmi sme sa ešte vybrali na krátku návštevu do Zlých časov.

Tam som oproboval Matušku 13 Weizen – na rovinu priznám, že tie pivá čo som degustoval na OSPP boli lepšie, a ešte 1 Tambora 12, korý mi potvrdil, že v Dvore Králové nad Labem to naozaj vedia.

Nasledovalo rozlúčenie a ja som sa vydal smerom na Florenc, odkiaľ mal odchod môj autobus. Keďže som mal ešte slabú hodinku do odchodu čas, skočil som na vynikajúcu Klobásu na čiernom pive a 1 Bělečského cara do Pivního klubu.

Potom už tradá na autobus smerom domov...

O 1:15 som konečne vystúpil v Novom Meste nad Váhom a za pár minút dom som zalomil do postele po náročnom dni.

Čo povedať na záver? Snáď len 1 veľké ĎAKUJEM Honzovi za perfektnú akciu. Aj keď menšia účasť návštevníkov oproti VPT ho asi nepotešila, dúfam, že tradíciu, ktorú začal poriadaním VPT a takýchto špecializovaných akcii bude pokračovať aj naďalej. A tiež dúfam, že to hotel pochopí, lebo si myslím, že takéto dôstojné prostredie k takejto akcii jednoducho patrí.

Rozhodne neľutujem, že som sa na tejto super akcii zúčastnil, a hodnotím ju len a len pozitívne a určite spravím všetko možné aj nemožné aby som na ďalšej podobnej akcii (Honza naznačoval Mikulášsku besiedku) zúčastnil.

autor: Libor | Blok 09:12 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

swooper

pondělí, 15. červen 2009
15:38

swooper

To na mě čeká v lednici Schneider Hopf-Weisse (+ další jeho kamarádi v rohu místnosti, zařek jsem se že každý den jedno ) , kterej měl tu parádní vůni...takže už se nemohu dočkat :)
bylo to tam fakt super, když to srovnam s první seancí VPT 08, tak sme se nemačkali bylo co pít i studený takže paráda...a i leštička bot na záchodě zůstal :D


napsal(a): swooper [Odpovědět]

Libor

pondělí, 15. červen 2009
18:46

Libor

to Henri: je to tak....


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
01:12


posted by: Inzerce

Henri

pondělí, 15. červen 2009
15:31

Henri

Nemohu napsat nic jiného, nežli ostatní. Prostě skvělá akce, maximální spokojenost, vysoká úroveň a vynikající piva. Já osobně bych vyzdvihl Schneider Weisse - Hopfen Weisse, perfektní záležitost ve spolupráci s Brooklynským pivovarem a Garrettem Oliverem. Co se týče množství lidí, tak z hlediska návštěvníka dobrá věc, že se nikde nemusí tlačit, v pohodě se posadí, žádná fronta, no ale nedokážu odhadnot, jak je to s rentabilností. Určitě by bylo škoda, kdybychom o takové akce měli kvůli malému zájmu přijít.
to Malakin a Libor: Myslím, že by zajímalo i ostatní, kde byl uvařen AmWeiss Experimental. Podle mých informací to bylo u p. Hoška - alias Antéňáka. Jestli se pletu, tak mě opravte, pokud to není tajné.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Energetik

pondělí, 15. červen 2009
14:59

Energetik

Opravdu vynikajici akce na urovni. Vsechno ochutnat neslo, ale od kazde znacky v wessbieru se mi to povedlo, zbytek byl zakoupen na doma ;) U Krieku to bylo horsi, ale aspon jedno Geuze taky odpociva doma se svymi kamarady na policce ;) Akce skvela, neni co absolutne vytknout!


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Weetek

pondělí, 15. červen 2009
10:45

Weetek

Tohle byla první pivní akce, na kterou jsem se nestyděl vzít přítelkyni, a kterou jsme si oba dokonale užili :-) Ona teda není žádná pivní novicka, absolvovala se mnou za ty roky možná desítky návštěv v pivovarech po čechách i cizině, ale z těch hromadných pivoakcí má trošičku fóbii. tentokrát to ale klaplo na 1* a i do chutě se nám Honza trefil dokonale. Jedno velké DÍKY !!!


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Malakin

pondělí, 15. červen 2009
10:30

Malakin

Libore, nevíš, v jakém pivovaru byl uvařen ten Honzův "AmWeiss experimental"? On o tom na SP nepíše, tak třeba ses ho na to ptal. Není to třeba z Varnsdorfu? Nebo je to jako obvykle z PivoDomu?

Jinak ti docela závidím, že můžeš pšeničná piva pít takhle ve velkém. Já dám dvě tři a už jsem doslova přepitej. :-(


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Libor

pondělí, 15. červen 2009
10:52

Libor

to Malakin: hodil som ti odpoveď na mail.
Ja pšeničné môžem, pokiaľ mi naozaj chutí, som schopný ho vypiť veľa... Samozrejme nie až do opitosti...


ICQ: 425728891

napsal(a): Libor [Odpovědět]

Dan

sobota, 27. červen 2009
01:38

Dan

to Malakin: Ahoj.Já,myslím,že můžeme být rádi,za snahu pana Kočky,reprezentovat pivní styly,z celého světa,protože On a PD,jsou ojedinělí v tomto oboru,tak přestaň meldovat a neřeš,kde se to vařilo a buď spokojen,za ochutnávku.HOWGH


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Marian Hudak

úterý, 16. červen 2009
06:10

to Libor:
Zdravim Libora ;), ono nie je psenicne ako psenicne, jednak tie nemecke nasadili latku velmi vysoko, jednak take Gose je unikat sam osebe (kombinacia slano kyslej chuti a lahke telo z toho robi pivo na cele horuce dni). Aj vyber dalsich stylov bol fantasticky, od extremne vonaveho Scheider Hopf-Weisse (skor pripominal IPU), witbiery, po dalsi extrem lambiky (na prvy pokus som ich skor zavrhaval, ale na dalsej seanse ma "chytil" Gueuze Cantillon). Vdaka patri organizatorom, zasa sa potvrdili skusenosti a cit pre vyber piv ale aj jedal (marinovane syry boli lahodka...), taka akcia proste musi byt pre fajnsmekra povinna.


napsal(a): Marian Hudak [Odpovědět]

Kejna

pondělí, 15. červen 2009
09:46

Kejna

ach, jaká škoda že mi nebylo přáno, nemohl jsem a mrzí mě to, mrzí ..


napsal(a): Kejna [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI