Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Misionáři již brzy mezi námi

[pátek, 26. září 2008]

Před dvěma lety jsme se mohli dočíst, že Plzeňský Prazdroj ze svých zaměstnanců vychová tzv. pivní misonáře, kteří měli šířit osvětu po hospodách. "Naučíme je teorii, mnohé si vyzkouší v praxi a na závěr je čeká test a po splnění certifikát," uvedl spoluautor projektu a tehdejší obchodní sládek Prazdroje Václav Berka.

Podle Berky se stanou průběžně misionáři všichni zaměstnanci společnosti od dělníků po nejvyšší manažery. To je až dva a půl tisíce lidí. Nebojte v brožuře Prazdroj Best Of 2007 je uvedeno, že slavnostně předali certifikát pro 250. „velvyslance“ jejich značek - rozuměj pivního misionáře.

Proč se ale o této poměrně staré záležitosti zmiňuju? V čísle 5/2008 zaměstnaneckého časopisu Za branou je mj. tento článek:

Misionáři vyrazili na internet

Bojují proti chatovým bludům

Takzvaní pivní odborníci nás stále častěji na internetových stránkách přesvědčují, že Gambrinus už není, co býval. Samozvaní „odborníci“ trousí o našich značkách spousty polopravd a mýtů. Těmi poškozují pivní kulturu a naše pivo, zejména Gambrinus.

První parta misionářů se proto vydala na „pivní chatu“. Název projektu vznikl spontánně; příznivci internetu ale vytuší, že se jedná o čety, čili diskusní fóra. A jaké je mise? Vyvážit názory v internetových diskusích, které vyznívají zřetelně v neprospěch velkých průmyslových pivovarů.

Uvést nepravdy týkající se piva na pravou míru. A kdože bude na tomto projektu pracovat? Vybrali jsme ty nejpovolanější, kteří pivu nejvíce rozumí a uvedou věci na pravou míru – Pivní misionáře. Pokud i Vy narazíte na vtipný či pobuřující pivní nesmysl v internetové diskusi, můžete nás upozornit na adrese vit.sarson@pilsner.sabmiller.com. Největší bludy a vtipné příspěvky od našich misionářů budeme publikovat na intranetu, takže se máte na co těšit.

Škoda, že se s námi plzeňští nepodělí o ty vtipné či pobuřující dle nich nesmysly, ale budou je zkoumat jen na svém intranetu.

No zatím se ve webových diskusích objevil pouze jeden "misionář" pod nickem missionary a teď mi došel i význam jeho nicku. Bohužel se zapojil jen krátce a už je zase bůhví kde. Asi do sebe leje jedno HáGéBéčko za druhým :)

Budou mít takové či podobně volené nicky i ostatní? Nebo má každý misionář své krycí jméno, aby byla možná kontrola shor(t)a?

autor: Chody | Blok 16:00 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Paja

pátek, 31. říjen 2008
12:37

Paja

A nebo vsechno, co se o gigantech pise, je pravda a je jeste neco, co se nepise a misionari se bojej, aby se pri pripadnem vyjadreni neprokecli.


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 30. říjen 2008
14:00

Chody

Tak to vypadá, že Pivní misionáři na to pěkně se... :-? Nebo, a to je spíše pravda, je všechno, co se o gigantech píše pravda ::cry


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

emu

sobota, 27. září 2008
22:09

emu

Je vtipné, že bojovníky proti europivům nikdo nikam vysílat nemusí. My jsme prostě tady sami od sebe. Prazdroj si chudák musí nositele svých názorů sám vychovávat a v podstatě platit. To už samo o sobě o něčem svědčí.
Ptám se plzeňských: Proč asi příznivci Gambrinusu žádné stránky nemají? Proč příznivci Gambrinusu sami od sebe na pivním webu nepublikují?
Odpovědi se nejspíš nedočkám, tudíž si odpovím sám... protože kdo o pivu trochu přemýšlí, nemůže nikdy Gambrinus obhajovat jako vynikající pivo.
Na druhou stranu, na roveň Géčka bych dal i další piva, ale ta nejsou tak rozšířená, proto nejsou terčem takových útoků.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI