Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Největší degustační soutěž piv z minipivovarů se blíží

[sobota, 12. březen 2016]

Rostoucí boom minipivovarů stále trvá a v letošním roce dosáhl jejich počet čísla 300. Minipivovary se tak stávají svébytnou součástí pivovarnického průmyslu. Za loňský rok uvařily o 35% piva více, než o rok dříve a tvoří 1,3% z celkové produkce piva,“ říká Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů. Nejlepší piva z minipivovarů budou hodnocena na již desátém ročníku Jarní ceny českých sládků na Zvíkově, což je největší degustační soutěž piv z minipivovarů ve střední Evropě. Akce se tradičně uskuteční v hlavním sále Pivovarského dvoru Zvíkov, a to v sobotu 19. března 2016 od 11 hodin.

Jarní cenou českých sládků, což je největší degustační soutěž ve střední Evropě. Posledního ročníku se zúčastnilo 400 piv z 93 minipivovarů, které soutěžily ve 14 kategoriích. V letošním roce se bude degustovat 500 vzorků piva z více než stovky pivovarů. Přitom akce začínala velmi skromně, za účasti 27 pivovarů a 40 vzorků piv.

Soutěž je určena pro minipivovary, výzkumné a školní pivovary a jejich pivní vzorky budou zařazeny do 15 kategorií (světlé pivo výčepní, český světlý ležák, polotmavý ležák, tmavý ležák, pšeničné pivo, speciální piva světlá, speciální piva tmavá, speciální piva silná, speciální piva polotmavá, piva typu Pale Ale, piva India Pale Ale, piva India Black Ale, pšeničná piva silná, silná svrchně kvašená piva a piva typu Stout). Piva bude hodnotit více než 80 degustátorů, kteří se budou střídat v 7 základních degustačních komisích (z nichž každá bude mít 7 členů) a speciálních finálových komisi.

autor: Jana | Blok 10:52 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI