Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pípa Beer Story a prezentace pivovarů

[středa, 20. leden 2016]

Pípa Beer Story je relativně nový podnik v centru Prahy, v Dlouhé ulici, v podstatě kombinace pivnice a pivotéky. Podle vlastních údajů nabízejí 150 různých láhvových piv a na pípě rotuje 8 čepovaných. Do vínku si dali ale též i činnost vzdělávací, jako např. přednášky o pivu či prezentace pivovarů. A první z nich se konala v úterý 19. 1., a Pivní.info bylo též mezi pozvanými. Napoprvé se prezentoval pražský pivovar Lužiny. Kdo shlédl podobnou akci v loňském roce v Pivoklubu, tak ví, o čem bude řeč. Zde však, na rozdíl od „pivně poučených“ návštěvníků Pivoklubu, zasedli u stolů ve značné míře „pivní laici“, což bylo patrno na vznesených dotazech. Shlédli jsme prezentaci o budování pivovaru i o jejich pivní filozofii. Majitele, pana Viléma Moravce, pak vystřídal sládek, pan Michal Novotný, který doprovázel slovem degustované vzorky pivovaru Lužiny. Celkem jsme ochutnali 5 piv z jeho portfolia:

Světlý ležák 11°, 4,52 % alk., který prý jde nejvíce na odbyt, se třemi druhy sladu a třemi druhy chmele. Kdo si vzpomíná, tak ten také vyhrál v jedné z degustací PRK.

Jantarový ležák 12°, 4,9 % alk., se čtyřmi druhy sladu a dvěma druhy chmele.

Märzen 13,7°, 5,5% alk., ptm.speciál se čtyřmi druhy sladu a dvěma druhy chmele.

Světlý speciál Beerstriker 14,5°, 6,1% alk., spodně kvašený, 2 druhy sladu i chmele, specielně vařený pro hardrockovou skupinu Doga, která je patronem pivovovaru.

Světlý LU-Ale 14,5°, 5,4% alk., 4 druhy sladu, 3 druhy chmele, typ belgického ale.

Všechna piva byla výborná, bez jakékoli vady. Mými favority se stal (ovšem ten už je z minula) světlý ležák a nově Märzen.

Podle slov zástupců podniku Pípa Beer Story se podobné degustace a představení pivovarů budou konat pravidelně.

Pípa Beer Story a prezentace pivovarů

autor: Jana | Blok 11:22 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

píra

středa, 20. leden 2016
16:24

píra

Ochutnal jsem včera jen dva vzorky. 11 byla bez chyby, ale světlý speciál beerstriker byl opravdu mimo. Pro příšerný zápach, puch, se pivo nedalo dopít. Asi se dost rozjely kvasinky, ale takové pivo by nemělo být podáváno.
Jinak k podniku. Pípa beer story je součástí dvoupatrového lahůdkářství, prodejny a pivotéky. Na čepu má vždy 8 piv. Další jsou v lahvové podobě. Včera jsem ochutnal 4 lahvové vzorky, bohužel ale nebyly dostatečně nachlazené a podávaná sklenice navíc zapáchala po špatném vymytí. Jinak obsluha je v hojném počtu, snaživá. Často v přesile oproti zákazníkům. Ceny jsou poměrně vysoké, i když podnik leží v centru. Piva na čepu PP 45 kč, břevnovský benedict 44, beskydské hořké 54, dále belgické speciály (89 - 0.3), irský stout (69 - 0.3).. Lahvová piva Krakonoš 12 33, Porter 39, Aecht Schlenkerla 78. Jídlo polévka 59, párek 89, chlebíček 39 - 49, škarková pomazánka 78, teplá jídla okolo 200 kč. Ač je podnik nekuřácký, po šesti hodinách tam strávených jsem dost načichnul jídlem. Interiér tmavý, až ponurý.
Můj šálek kávy to není, ale třeba si najde své návštěvníky.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Jana

středa, 20. leden 2016
17:14

Jana

píra:
Byl jste na té prezentaci? Tam ta piva, co jsme dostali, fakt chybu neměla. Třeba to Vaše bylo ze špatné láhve. A sládek stál vedle našeho stolu, takže by se to hned dozvěděl.
Mně osobně také podobné podniky nic neříkají, ale v té druhé části bylo večer plno.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
04:19


posted by: Inzerce

píra

středa, 20. leden 2016
17:24

píra

Jana: Byl jsem v podniku v době prezentace, ne na samotné prezentaci. Ochutnal jsem však vzorky určené k prezentaci. Ne lahvové, ale točené. Plno bylo v podniku asi právě kvůli degustaci.


napsal(a): píra [Odpovědět]

azkaban

pátek, 22. leden 2016
11:11

píra: Je pravda ze konkretne Beerstrikera totalne rozjetyho sem dostal i primo v pivovaru, ale uz je to cca 3/4 roku zpet...u jinych piv sem tam zatim zadnou vyraznejsi vadu nezaznamenal, kvalita byva, az na par drobnych vyjimek, vyrovnana


napsal(a): azkaban [Odpovědět]

Jana

středa, 20. leden 2016
17:34

Jana

píra:
Já byla v podniku poprvé, tak obsazení nemohu posoudit. Na piva si ale u našeho i vedlejšího stolu nikdo fakt nestěžovat. A že tam seděli, teda ti, co jsem znala, lidé s pivem obeznámení. Jetli i ten speciál byl ze sudu, nebo z láhve, netuším.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI