Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

květen 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv květen 2015







V polovině letošního května sedmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského libereckého úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR navrhla pivu Vratislavický Ale udělit značku Regionální potravina Libereckého kraje 2015 v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje.

O titul Regionální potravina, který je zárukou místního regionálního původu, mohou soutěžit pouze výrobky s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje. Vratislavický Ale je svrchně kvašené, velmi hořké a silné pivo. Kombinací ječných a pšeničných sladů se získá 16° mladina. Po kvašení má toto pivo 7% alkoholu. Výjimečnou hořkost mu dávají původní americké odrůdy chmele.

Vratislavický Ale byl na trh poprvé uveden o vánočních svátcích. Je k dostání v pivovarské prodejně a u všech dobrých prodejců piva. Samozřejmě bude nabízen i na Slavnostech vratislavického piva 27.6.2015 v pivovaru Vratislavice.




S blížícím se létem láká značka Staropramen COOL k osvěžení prostřednictvím některého ze čtyř beermixů, které kombinují světlé výčepní pivo Staropramen a ovocnou šťávu. „BÍLÁ – VYCHLAĎ, MODRÁ – VYPIJ“ je hlavním motem letošní kampaně, se kterou se setkáte v televizi a on-line.

V dubnu letošního roku se oblíbený beermix Staropramen COOL objevil na trhu nejen s novou příchutí Bezový květ a citron, ale také v novém obalu, jehož součástí je i výrazný symbol Cold edge. Díky této speciální technologii konzumenti snadno rozpoznají, kdy má Staropramen Cool tu pravou teplotu pro to, aby osvěžení po jeho vypití bylo maximální. Jednoduše řečeno „BÍLÁ – VYCHLAĎ, MODRÁ – VYPIJ“. Právě tuto informaci získají diváci, kteří na některém z televizních kanálů Prima Group a TV Barandov uvidí nový televizní spot Staropramen Cool.

Nový spot si můžete prohlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=ATYmx3CcVys

V televizi se také objeví sponzoringové vzkazy před vybranými pořady a kampaň se stejným sloganem během následujících měsíců poběží i on-line.

Na festivalech Staropramen Cool nesmí chybět

Staropramen Cool se stejně jako v minulých letech objeví i na velkých hudebních festivalech, kde je značka Staropramen partnerem. V rámci promo letních akcí tak nebude chybět například na festivalech Rock for People, Votvírák nebo Rock for Churchill. „Léto a osvěžující nápoj s malým množstvím alkoholu, to je ideální kombinace, kterou si letos můžete užít i na hudebních festivalech. Kromě již známých příchutí beermixů Staropramen Cool můžete vyzkoušet novou příchuť Staropramen Bezový květ a citron,“ říká manažer značky Staropramen Cool David Šeberle.

Připraveny jsou i ochutnávky v obou prodejních kanálech retail a gastronomie.

Kampaň připravily kreativní agentury Young and Rubicam a Motion Media. PR servis zajišťuje agentura AC&C Public Relations.

Poprvé se osvěžující mix piva a ovocné šťávy Staropramen Cool Lemon objevil na trhu v květnu roku 2011. Z osvěžujícího nápoje s nižším obsahem alkoholu se stal hit, který vytvořil základ zcela nového segmentu trhu. V následujících letech postupně přibývaly další ovocné příchutě.

V současné době na trhu naleznete 4 příchutě - Staropramen Cool Lemon, Cool Grep, Cool Třešeň a nový Cool Bezový květ a citron. Značce Staropramen Cool se i po 4 letech daří držet pozici lídra v tomto segmentu.

























Přesně měsíc před začátkem 23. ročníku Dne Kozla, tradiční slavnosti velkopopovického piva, uvařili sládci malebného středočeského pivovaru poctivou várku oblíbeného ležáku. Kozel jím odmění všechny návštěvníky, kteří se v sobotu 13. června přijdou do pivovaru pobavit. Na založení várky dohlédli obchodní sládek velkopopovického pivovaru Vojta Homolka a patron speciální várky skupina Greenhorns v čele se zpěvákem a milovníkem dobrého českého piva Janem Vyčítalem, kteří na Dni Kozla vystoupí.

Pivo známe hlavně už čepované do půllitru, takže je pro nás zajímavé být teď pro jednou při tom, když vzniká. Je hezké vidět, že tady drží tradiční řemesla i pivovarské rituály a je to myslím na Kozlovi znát. Přejeme našemu pivu pořádný říz a vyváženou chuť, prostě aby všem, co na Den Kozla dorazí, zachutnalo,“ popřál pivu úspěch Jan Vyčítal

Mimo Jana Vyčítala a Greenhorns, kteří letos slaví 50 let existence kapely, vystoupí na Dni Kozla například skupiny Buty a Mig 21, nebo písničkář Jiří Schmitzer a kromě hudebních vystoupení je pro návštěvníky jako každoročně přichystána celá řada atrakcí a překvapení. Vstup na akci bude zdarma.




Správný tip znamená i deset piv

[čtvrtek, 14. květen 2015]



Pivovary Lobkowicz zveřejní tržby za 1Q

[čtvrtek, 14. květen 2015]







Nové osvěžující pivo z Pivovaru Černá Hora nese název Witbier Blonde. Jedná se o pšeničné pivo belgického typu. Typická je kořeněná vůně se stopami pomeranče a koriandru. Jeho chuť je lehká a osvěžující, a proto se dobře hodí na nadcházející horké letní dny.

Witbier Blonde je svrchně kvašené pšeničné pivo okořeněné směsí přírodního koriandru a pomerančové kůry. Kombinace silného řízu, ovocných tónů a svěží chuti z něj dělají vysoce pitelné pivo“, popisuje základní charakteristiku nového piva Vlastimil Zedek, výrobní ředitel a sládek Pivovaru Černá Hora a dodává: „Při jeho výrobě jsme dbali na to, abychom na tuzemský trh přinesli pivo, které bude svojí neobvyklou chutí evokovat bezstarostnost prázdninových dní, snadno zažene žízeň a bude vybízet k dalšímu napití. Věřím, že se nám to povedlo.

„Witbier Blonde“ je belgická verze pšeničných piv. Zavádí nás do historie, kdy chmel představoval pouze jednu z možných variant koření. Právě v Belgii je používání dalších koření, jako například koriandru, ověřenou metodou vedoucí k osobitému a oblíbenému pivnímu stylu. Tím se zároveň liší od německých piv tohoto typu. Nejméně jedna polovina sladu piva Witbier Blonde je připravena z pšenice, a právě proto má světlou až slámovou barvu. Ve výsledku je pivo neprůhledné a zakalené. Obsahuje totiž pivovarské kvasinky, jejichž sediment lze pozorovat i na dně sklenice. „Rozhodně bych ho doporučil k lehčím pokrmům typu rybí speciality či osvěžující letní saláty,“ uzavírá Vlastimil Zedek.



Scanner: Falešné pivo

[úterý, 12. květen 2015]


Milovníci piva, přijdete si na své!

[úterý, 12. květen 2015]

«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI