Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červen 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červen 2012





V anketě MF Dnes a idnes o nejoblíbenější nápoj na Olomoucku vyhrála Holba před minerálkami a předstihla i ostatní, v kraji oblíbená piva. Lze říci, že výsledky ankety jen potvrzují rostoucí popularitu ryzího piva z hor nejen v domácím regionu, ale v rámci celé republiky. Úspěšně se prosazuje i tam, kde jsou doma konkurenční značky a to je určitě pozitivní bilance. Holba má ve svém sortimentu nejen alkoholické, ale i nealko pivo Holba Free, která je zdravým ekvivalentem všem ochuceným nealko nápojům.

Bez nadsázky lze říci, že Holba dnes patří k symbolům Jeseníků a ochutnat ji chce každý turista. Nejvyšší obliba dlouhodobě patří Holbě Šerák, které se ročně prodá více než 200 tisíc hl. Je to vlajková loď značky a pivovar ji nabízí jako světlé výčepní a také speciál se symbolickou stupňovitostí 13,51 podle výšky Šeráku, jednoho z nejnavštěvovanějších vrcholů Jeseníků.

Do obliby piva Holba se promítá nejen jeho osobitá chuť, ale i celková charakteristika piva. Pro Holbu je typická plná chuť, vyšší hořkost, výborný říz a vysoká pitelnost, vybízející k dalšímu doušku a delšímu posezení. To je Ryzí pivo z hor, které se rodí uprostřed drsné přírody Jeseníků z poctivé práce obětavých lidí. „Co jiní investují do reklamy, my dáváme našemu pivu. Proto se může těšit přízni konzumentů, které si velmi vážíme,“ říká ředitel pivovaru a zkušený pivovarník Holba Vladimír Zíka,


Nejzajímavější piva světa

[pátek, 29. červen 2012]

Letní počasí plní zahrádky a výrazně zvyšuje chuť na pivo.

To potvrzuje rostoucí odbyt, který v Zubru dosáhl rekordu. Ve čtvrtek pivovar za jediný den vyexpedoval 2 250 hl piva, což je zatím nejvíce v tomto roce a více než dvojnásobek ročního průměru. Se silnou poptávkou pivovar počítá také během nadcházejících dnů, a proto posiluje zásobování a obchodní servis pro odběratele.

Na letní sezónu jsme připraveni již od dubna. Kapacita ležáckého sklepa nám umožňuje vytvořit dostatečné zásoby piva a tak rychle reagovat na zvýšenou poptávku. Varna běží v nepřetržitém provozu 6denních cyklů a stáčíme na dvě směny,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru se 140letou tradicí a dodává: „Počasí nám přeje a navíc se blíží prodloužený víkend, takže prodeje kulminují a zvýšený odbyt očekáváme také v následujícím týdnu.

Teploty ovlivňují i to, které pivo jde nejvíce na odbyt. Obecně platí, že vysoké teploty zvyšují konzumaci piv s menším obsahem alkoholu. Na žízeň se pije Zubr Classic nebo nealkoholický ZUBR Free, typicky zahrádkovým pivem je Zubr Gold nebo kvasnicové pivo. Jde o tzv. „živé“ pivo, velmi náročné na skladování a výčepní servis, proto ho nabízí jen několik restaurací na Přerovsku.

Ideální pro zahnání žízně je ochucené pivo Zubr YUZU, které si získalo obrovskou popularitu ihned po uvedení na trh. Pijí ho muži i ženy a získal si dokonce i pivaře. Má jen 2 procenta alkoholu a navíc příjemnou osvěžující chuť. Vysoký zájem konzumentů a výsledky prodejů zatím ukazují na skokana roku v letošní nabídce pivovaru.

Některé provozovny s venkovním posezením v těchto dnech prodávají až dvojnásobek piva, záleží na kapacitě i umístění provozovny. Na konzumaci se částečně podílejí i turisté a jejich rostoucí zájem o regionální pivní značky. Výjimečnost Zubra, jako tradičně vařeného piva podpoří také letní kampaň „Časy se mění, chuť zůstává“, spojená s anketou v gastro zařízeních.










Informace o Létu s pěnou

[středa, 27. červen 2012]

Domažlický pivovar změní podobu

[středa, 27. červen 2012]

Zveme Vás na slavnostní otevření našeho pivovaru, které se bude konat 14.července od 14:00, kdy proběhne svěcení. Dále od 18:00 Vám k tanci a poslechu zahraje Varmužova cimbálová muzika ze Svatobořic - Mistřína. Od 22:00 zábava pokračuje v baru diskotékou. Prvních 100 piv zdarma. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Foto

Můžete se těšit na tradičně vařená piva plzeňského typu z kvalitních českých surovin - žateckého chmele a moravského sladu.

Zdroj: Restaurace U Rybníka.cz




Bylinkové pivo

[středa, 27. červen 2012]





Tambor neckyjáda 2012

[úterý, 26. červen 2012]




Pivovar v Břeclavi se opět nadechne

[úterý, 26. červen 2012]




Nový minipivovar

[pondělí, 25. červen 2012]

Zdravím - v pátek jsem se mihnul přes Vrchlabí - a v infocentru jsem nalezl letáček s pozvánkou na pivní festival - viz obrázek - a v zúčastněných pivovarech jsem objevil pro mně neznámý minipivovar Henrych z Vrchlabí - na dotaz v infocentru jsem se dozvěděl že ano a že neví kde přesně je. - Hezký den Michal

Nový minipivovar







Pivo s vůní mandarinek

[pondělí, 25. červen 2012]


Pivovar Vysoký Chlumec na Sedlčansku uvařil na oslavu letního slunovratu a svatojánské noci speciální várku piva s příchutí bylinek a konopí s názvem Janův elixír. Čepovat jej bude od pátku 22. června 2012 až do vyčerpání zásob téměř tisícovka vybraných hospod po celé republice.

Janův elixír je ochucený světlý ležák s obsahem alkoholu 4,5 % obj. „Chtěli jsme pivařům dopřát možnost pocítit atmosféru svatojánské noci. Podle pověr se v tuto magickou noc sbírají léčivé byliny. Proto jsme při výrobě tohoto piva použili extrakt konopí, kardamomu a meduňky,“ uvedl Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz, pod kterou jeden z nejstarších doposud vyrábějících pivovarů u nás spadá. Kromě bylin a koření v něm ucítíte také lahodnou příchuť medu. Všechny chutě jsou sladěné v harmonickém celku a pivo je příjemně plné a chlebnaté, jak je u tradičního českého ležáku běžné. Pivo neobsahuje látku Tetrahydrocannabinol (zkráceně THC).

Janův elixír i všechna další piva se ve vysokochlumeckém pivovaru vaří poctivě, z kvalitních surovin a s využitím tradičních technologií. Základem je oddělené kvašení nejprve v otevřených kádích na spilce a dlouhá doba zrání piva v ležáckých tancích v pozdější fázi výroby. Pivovar nedávno investoval do vybavení separátní spilky svrchního kvašení a zařízení na pomnožování kvasinek, takže je zde možné vyrábět také svrchně kvašená piva.

Svatojánská noc z 23. na 24. června je od nepaměti spojována s nadpřirozenými silami a kouzly. Byliny posbírané o této magické noci mají podle lidových pověr mnohonásobně silnější moc uzdravovat nemocné. Některé rituály, spojené s oslavou letního slunovratu, se zachovaly dodnes a staly se součástí lidového folklóru – někde se například přeskakuje svatojánský oheň, jinde mladé dívky házejí věnce letních květů do potoků a řek. V minulosti se v den svatého Jana ihned po rozednění prodávala na trzích bájná mandragora, která údajně dovedla přičarovat lásku milované osoby.

O Pivovaru Vysoký Chlumec

První zmínky o vaření piva na panství Vysoký Chlumec pocházejí již z roku 1466. Panství i na něm vybudovaný pivovar patřily po několik století českému šlechtickému rodu Lobkowiczů, do jehož vlastnictví se pivovar po roce 1989 opět vrátil. Od roku 2008 pivovar spadá pod Pivovary Lobkowicz, a.s. Dnes se zde vyrábí již devět druhů piv.

Pivovar Vysoký Chlumec uvařil speciální várku piva k příležitosti letního slunovratu [p247]






Rádio Jihlava rozdává soudky piva

[čtvrtek, 21. červen 2012]



Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI