Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken


Pivní.info

Dosavadní prodejní úspěchy Zlatopramenu 11° v Maxilahvi korunovala bronzová medaile v kategorii alkoholických nápojů na mezinárodní soutěži, udělované odbornou porotou v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu SIAL D´OR. „Medaile si ceníme o to více, že Maxilahev do soutěže nominovali nezávislí odborníci. Pařížský veletrh SIAL D´OR je v potravinářství jednou z nejdůležitějších a nejprestižnějších světových událostí vůbec a ocenění je pro nás obrovský úspěch, protože jej uděluje mezinárodní odborná porota,“ říká Jiří Imrýšek, marketingový ředitel společnosti Heineken Česká republika, do jejíhož portfolia značka Zlatopramen patří. Cenu za český Heineken převzali Jiří Imrýšek a Josef Danihelík 23. června v areálu Občanské plovárny na šestém pravidelném setkání odborníků na podporu a rozvoj retailu, které se nazývá Retail Business Mixer.

Do soutěže o medaile SIAL D´OR nominují výrobky výhradně nezávislí odborníci, kteří za svoji zemi mohou v každé z devíti soutěžních kategorií nominovat pouze jeden výrobek. Navíc se musí jednat o výrobek uvedený na trh v posledních 24 měsících. „Za Českou republiku tak bojovala v ostré konkurenci zahraničních výrobků mezi alkoholickými nápoji jen Zlatopramen Maxilahev, takže už samotná nominace do soutěže nezávislým odborným sdružením Atoz byla pro nás velkou poctou. Zisk bronzové medaile nás proto velmi těší, logo soutěže a obrázek medaile z toho důvodu umístíme i na obal Zlatopramen Maxilahve,“ dodává Jiří Imrýšek.

Zisk mezinárodního ocenění také potvrdil, že kvalitní inovace jsou spotřebiteli žádané a odborníky ceněné. Uvedení zcela nového pivního obalu totiž bylo konkurencí považováno za riskantní a cesta k Maxilahvi nebyla jednoduchá. „Naši spotřebitelé se řadí k nejkonzervativnějším v Evropě, navíc naše konkurence se v minulosti pokusila poměrně neúspěšně nabídnout pivo v obalu s větším obsahem. O to větší byla výzva, před kterou jsme stáli,“ říká Josef Danihelík, group brand manažer společnosti Heineken Česká republika. Nejprve proto přišly na řadu průzkumy mezi spotřebiteli. Ukázalo se v nich, že více jak 70 procent dotázaných by uvítalo nerozbitný pivní obal a 60 procent by přinejmenším nové balení piva vyzkoušelo. Další motivací byly pozitivní zkušenosti z jiných trhů – Polska, Ruska a Slovenska, kde je prodej piva v plastových lahvích již několik let úspěšný a dosahuje až 40procentního podílu z celkových maloobchodních prodejů piva.

Hlavním kritériem úspěšnosti nového obalu bylo zachování vysoké kvality piva, na kterou jsou spotřebitelé zvyklí u tradičnějších typů obalů. Hledali jsme proto materiál, který by zaručil stabilitu a trvanlivost piva, ochránil jej před průnikem CO2. Důležitá také byla nerozbitnost a lehkost nového materiálu,“ popisuje vznik nového obalu, tzv. beer packu, Josef Danihelík. Přestože již bylo na trhu pivo v lahvích podobných těm, v nichž jsou spotřebitelé zvyklí kupovat nealkoholické nápoje, cílem nového obalu bylo vybudovat nový, svébytný obalový pivní segment. Proto bylo rozhodnuto, že v novém obalu, pojmenovaném Maxilahev, se budou nabízet zavedené a oblíbené značky – Zlatopramen 11° a Starobrno Tradiční, obě značky v lahvích s obsahem 1,5 litru.

Samotné uvedení Maxilahve na trh v dubnu roku 2009 provázela silná marketingová a reklamní podpora. Cílem bylo profilovat nový obal jako nejvhodnější variantu pro nejrůznější volnočasové aktivity – výlety, pikniky, grilování nebo jinou zábavu s přáteli. Na tento záměr tematicky navázala veškerá nadlinková komunikace – televizní spoty, tištěná inzerce i další aktivity. Zlatopramen 11° v Maxilahvi se také od počátku prodával v největších maloobchodních sítích na českém trhu – spotřebitelé je tak našli v prodejnách Tesco, Spar a Hypernova.

Úspěch nového obalu na sebe nenechal dlouho čekat. Jen za pouhý rok od uvedení získal Zlatopramen v Maxilahvi více než 60procentní tržní podíl v segmentu plastových pivních obalů a jeho prodej v maloobchodních sítích se díky novému obalu zdvojnásobil. Zlatopramen se tak stal nezpochybnitelným leaderem trhu v této nové oblasti. Prodej piva v plastových lahvích na celém trhu zaznamenal v roce 2009 růst o 45 procent v porovnání s rokem předchozím. Díky úspěchu nového obalu také zaujala značka Zlatopramen s 50procentním tržním podílem vedoucí postavení mezi jedenáctistupňovými pivy. Výrazný úspěch Maxilahve Zlatopramen 11° potvrdil, že nový moderní obal a větší obsah spotřebitelé jednoznačně přivítali. Proto skupina Heineken uvedla na trh další novinku, se kterou opět zaujala prvenství na českém trhu – dvoulitrovou láhev pro značku Březňák pod názvem Velký Březňák. Následně letos v červenci přibude v sortimentu Heinekenu další maxivarianta, tentokrát Starobrno Medium v 1,5 litrové Maxilahvi.

Heineken Česká republika také ve svém pivovaru Starobrno vybudoval první stáčecí linku pro tento typ obalů v naší zemi. Linka byla uvedena do provozu v polovině dubna 2010, při plném, tzv. štítkovacím výkonu naplní až 14 tisíc lahví za hodinu (u lahví s objemem 1,5 litru).

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Doppel-Doppel Bock, jednadvacetistupňové pivo s tímto neobvyklým názvem, který by šel přeložit jako Dvojitý samec, ale i jako Dvojitá chyba, zraje ve sklepích velkobřezenského pivovaru. Po obrovském úspěchu červeného Svatojánského piva zdejší sládek-inovátor Petr Hauskrecht, který šéfuje pivovarům v Krásném i Velkém Březně na Ústecku, připravuje další novinku.

„Doppel-Doppel Bock bude nejsilnějším pivem vyráběným v koncernu Heineken. Nyní bude tři měsíce zrát ve sklepích. Čím je zrání pomalejší, tím je pivo silnější a lahodnější,“ popisuje chystanou novinku Hauskrecht.

Devět set hektolitrů speciálního „samce“ se bude prodávat pouze 28. září na svatého Václava. „Chceme tak netradičně oslavit patrona českých pivovarníků,“ prozradil sládek. Věří prý, že pivo bude minimálně stejně úspěšné jako minulý týden červené Svatojánské. Přestože se tohoto třináctistupňového piva vyrobilo 1,3 tisíce hektolitru, v mnoha restauracích už večer nebylo. „Prodalo se všechno a velmi rychle a chválili mi ho i kolegové z branže,“ říká Hauskrecht.

To ale zdaleka není jediné překvapení, které sládek pro milovníky zlatavého moku do konce roku chystá. Na Vánoce se bude po 80 letech ve velkobřezenském pivovaru opět vyrábět pivo Regenerátor. „Výroba této značky byla ve Velkém Březně ukončena mezi první a druhou světovou válkou. Přesné datum ale nikdo nezná. A bohužel ani původní receptura se nedochovala,“ přiblížil Hauskrecht, který tak v laboratoři začíná od nuly. Jedno je jisté, bude to pivo silně chmelené, pouze z českých surovin a zrát bude při 2 °C minimálně 60 dnů. A zatímco původní Regenerátor bylo čtrnáctistupňové pivo, jeho novodobý jmenovec bude o stupeň silnější. O tom, jestli to bude jen příležitostné vánoční pivo, nebo zda se bude vyrábět celý rok, pak rozhodnou štamgasti. „Loni na Vánoce jsme připravili nové 14° pivo a mělo takový úspěch, že se vyrábí standardně. Možná bude mít Regenerátor stejný osud,“ doufá sládek.

Heineken sází na „speciály“ i ve svých dalších pivovarech a v zásobě má i tam další překvapení, třeba na dožínky se bude v Krušovicích vyrábět pšeničné pivo.

Další severočeské speciality už Hauskrecht neprozradil. Všechny je ale můžete ochutnat 11. září na Pivních slavnostech ve Velkém Březně.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Pivovar zatajil na dve hodiny dych

[pondělí, 28. červen 2010]

Zatiaľ čo v krčmách tiekli potoky, hurbanovský pivovar utíchol. Len automaty bzučali. Takmer všetko tvorstvo od piva šumelo pred veľkým plátnom. A najbližšie k nej nesedel nik iný než človek, ktorý má pod nosom aj tajomstvá zlatistého moku - sládok Karol France. K ústam si prikladal vuvuzelu a povedal, že pivo sa nedá robiť bez srdca. Ani futbal.

Foto

Prehra s Holanďanmi nemala takú horkú chuť. Zázrak, ktorý sa Slovákom podaril proti Talianom, bol ešte stále živý. Len tu ktosi medzi stolmi zavtipkoval, že čo bude, keď predsa vyhrajú Slováci, keď pivovar Heineken je holandský? Nič. Pivo nezdražie, nezhorkne...

O to sa už priebežne stará práve sládok. Ten počas futbalu pivo pije minimálne, ak vôbec. Pije totiž profesionálne a zas len v malých množstvách. Každý deň ochutná päť až šesť poldecákov s pivom, privoniava. Na dobrý futbalový výkon podľa sládka potrebujete srdce, nasadenie a vášeň. Ku kvalitnému pivu treba okrem týchto vecí ešte štyri ďalšie kvalitné suroviny - vodu, slad, chmel a kvasinky.

Foto

Z jedenástich reprezentačných ingrediencií mu najviac imponuje Stoch a mladý Weiss. "Sú draví, drzí, dovolia si a neboja sa nikoho." Aj dobré pivo musí byť tak trochu drzé, no nenápadne. Malo by totiž chutiť tak, že človeka vábi k ďalšiemu dúšku.

Podľa technického riaditeľa pivovaru Milana Slávika existuje vzťah medzi výkonmi slovenských futbalistov a výrobou piva. "Je to vidieť. Keď sme prehrali, chlapi boli takí znechutení. Ale po výhre so Talianmi to bolo niečo úplne iné. Veď všade bolo cítiť nadšenie." Odstávka stáčarne na dve hodiny kvôli futbalu mu vrásky na čele nerobila. Chlapi si vraj veľa toho stihli nadrobiť a aj tak sú to pracanti.

Vedľa obrovského plátna visela slovenská zástava. Jedna menšia trikolóra zakrývala výčapný pult. Len strážnici v pivovare chodili v oranžových uniformách. "Už sa ma to dnes viacerí pýtali, že komu teda fandím. Či nie náhodou Holanďanom. Nebojte sa, stále fandím Slovákom," s úsmevom dodala strážnička.

Zdroj: Futbal Pravda.sk | Autor: Andrej Barát


Nový projekt koncertů a zábavních vystoupení připravila značka Starobrno se svými stálými hudebními a hereckými partnery. Na sklonku června se představí oblíbená hudební skupina Čechomor se svými hosty – hercem Bolkem Polívkou a hudební skupinou AG Flek. Po tři večery budou bavit hosty nejprve v Brně, poté v Mikulově a na závěr v Holešově.

Navazujeme na dlouhodobé partnerství jak s Čechomorem, tak i Bolkem Polívkou, kteří jsou pravidelnými hosty akcí podporovaných značkou Starobrno. V rámci této spolupráce startujeme nový projekt, a to spojení hudby a zábavy se zajímavými historickými místy,“ říká Martin Kašpar, Group Brand Manažer společnosti Heineken.

Proto se koncerty uskuteční v Brně na hradě Špilberk 22. dubna, v Mikulově o den později v historickém jádru města a série se uzavře 24. června v Holešově v romantickém prostředí zámeckého parku. Brněnský koncert na Špilberku podle Martina Kašpara zároveň zahájí brněnské Letní kulturní dny. „Návštěvníci se také na všech třech koncertech mohou těšit nejen na herecké etudy Bolka Polívky. Ten si totiž také připravil několik hudebních čísel, zahraje například na fujaru a dojde i na společné vystoupení s kapelou Čechomor,“ prozrazuje a láká Martin Kašpar. Skupina AG Flek je častým hostem a spoluhráčem skupiny Čechomor, v nedávné době měly obě kapely několik společných vystoupení.

Značka Starobrno jako hlavní organizátor celého projektu také zajistí pitný servis pro návštěvníky koncertů. Točit se bude Starobrno Medium, dále limonáda Zulu a také novinka letošního roku, nealkoholické pivo Fríí.

Pořadatelé počítají, že v Brně přilákají zhruba tisícovku diváků, v Mikulově o den později zhruba 1500 návštěvníků a v Holešově by se očekávaná návštěvnost měla pohybovat kolem minimálně tří tisíc lidí. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro a na obvyklých předprodejních místech. Všechny koncerty začínají v 19:00 hodin.

Zdroj: Listy jižní Moravy


Své reprezentanty vysílá i v tomto roce do letošního ročníku mezinárodní prestižní soutěže World Beer Awards společnost Heineken Česká republika. „Do soutěže přihlásili naši zahraniční partneři ve Velké Británii Krušovice Imperial a Krušovice Černé, které loni zabodovalo v kategorii černých ležáků a získalo titul World’s Best Dark Lager 2009,“ říká Lenka Honajzerová, exportní manažerka společnosti Heineken Česká republika. Podle ní byly přímo z české exportní centrály přihlášeny další exportní pivní značky, a to Březňák Bernstein, Březňák Ležák, Zlatopramen Extra Premium a Zlatopramen Half n' Half. Jedná se přitom vždy o značky, které jsou na svých cílových trzích velmi úspěšné.

Za Českou republiku a zároveň za Heineken Česká republika letos poprvé zasedne ve finálovém kole v odborné porotě i Tomáš Kosmák, vrchní sládek a manažer Královského pivovaru Krušovice. „Mezinárodní soutěž takového významu je pro mne velkou ctí. Mám za sebou řadu tuzemských soutěží, ve kterých jsem působil jako porotce, ale na mezinárodní úrovni je to moje premiéra,“ říká Tomáš Kosmák. The World Beer Awards je podle něj velmi prestižní celosvětovou událostí a ocenění mají u spotřebitelů vysokou hodnotu. „O profesionálním přístupu pořadatelů svědčí také fakt, že až do příjezdu na místo konání soutěže nebudu vědět, v jaké kategorii budu porotcem. Spektrum kategorií je tak široké, že se budu muset s některými z nich seznámit z dostupné odborné literatury. Na druhou stranu se těším také na příležitost ochutnat pro mne dosud neznámé značky a druhy piv,“ dodává Tomáš Kosmák.

Piva, která budou zastupovat portfolio společnosti Heineken Česká republika, patří v exportních značkách k velmi úspěšným. Například Krušovice Imperial, které získaly zlatou medaili v soutěži The World Beer Cup v Seatlu v roce 2006, se vyvážejí do více než třiceti zemí a jsou velmi oblíbené v Rusku, Německu, na Slovensku a ve Švédsku. Podobně i Krušovice Černé, oceněné loni World’s Best Dark Lager 2009 právě v soutěži The World Beer Awards, se velmi úspěšně prodávají v Rusku, Německu, na Ukrajině a ve Finsku.

Březňák Bernstein je exportován výhradně do Německa a řadí se tam k oblíbeným značkám, stejně jako Březňák Ležák. Ten se vedle Německa prodává i na švédském trhu, kam se dostal na základě tendru, organizovaného státním monopolem Systembolaget, který řídí prodej alkoholických nápojů s obsahem alkoholu nad 3,5 % na švédském trhu. V rámci tohoto tendru se Březňák stal vítězem degustace samotných spotřebitelů. Zlatopramen Extra Premium a Zlatopramen Half n’ Half jsou také velmi úspěšné zejména na švédském trhu. „Zlatopramen Half n’ Half byl oceněn v roce 2007 na Beer and Whisky Festivalu ve Stockholmu ve své kategorii stříbrnou medailí. Proto věříme, že naše nominované značky mají šanci uspět i v tak velké konkurenci, která se každoročně na The World Beer Awards sejde,“ dodává Lenka Honajzerová.

Každoroční soutěž The World Beer Awards jsou prestižní celosvětovou soutěží pro piva z celého světa. Soutěž pořádá sdružení Tastingbeers.com, které v rámci světové pivní výstavy každoročně vybírá z přihlášených vzorků piva pro degustaci, nominuje odbornou porotu a následně celosvětově propaguje oceněné značky. Nejprve jsou uspořádána samostatná regionální kola pro Evropu, Ameriku a Asii, poté následuje celosvětové finále, které se koná 19. června v britském Birminghamu. Tam také budou vyhlášena vítězná piva v pěti hlavních, šestnácti vedlejších a ve více než padesáti speciálních kategoriích.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Českobudějovické Slavnosti piva a 14. ročník degustační soutěže Pivo České republiky 2010 přinesly o uplynulém víkendu pivním značkám Heinekenu Česká republika úspěch v podobě pěti ocenění. Zlato získal v kategorii Světlý ležák Premium Březňák světlý ležák z pivovaru Velké Březno. Na bronz ve stejné kategorii dosáhlo pivo Krušovice Ležák. V kategorii světlých výčepních piv obsadil druhé místo krušovický Mušketýr, třetí místo a bronzovou medaili vybojoval Hostan Naše pivko. Starobrno Fríí se umístilo na bronzové příčce mezi nealkoholickými pivy.

Do odborné degustační soutěže konané u příležitosti Slavností piva, která se uskutečnila od pátku do soboty na Výstavišti v Českých Budějovicích, se přihlásilo se svými vzorky celkem 51 pivovarů s 254 značkami piv. Soutěžní klání bylo rozděleno do 15 kategorií. Vysoký počet přihlášených vzorků stvrzuje vysokou úroveň soutěže.

Degustační soutěž pořádá Výstaviště České Budějovice a.s. ve spolupráci s firmou REVEL, produkční agentura Alois Srb Tábor. Záštitu nad celou soutěží převzalo Ministerstvo zemědělství, hejtman Jihočeského kraje a primátor Statutárního města České Budějovice.

Úspěchy značek z portfolia Heinekenu potvrzují, že piva Březňák, Krušovice, Starobrno i Hostan jsou oblíbená nejen mezi konzumenty, ale i odborníci oceňují jejich chuťové a senzorické vlastnosti. Obzvláště cenné je zlato pro Březňák světlý ležák, který se těší rostoucí popularitě podobně jako další produkty z pivovaru ve Velkém Březně, kde vaří pivo vrchní sládek Petr Hauskrecht se svým týmem. Úspěchy krušovických piv pak předznamenávají, že rozsáhlé investice a úsilí, které sládek Tomáš Kosmák společně s bývalým sládkem Václavem Kloubem vložili do úprav receptur s cílem vrátit je na výsluní popularity nejen středočeských pivařů, přináší první plody. Tomáš Pluháček, vrchní sládek pivovaru Starobrno, si na své konto připsal ocenění pro piva Hostan Naše pivko a Starobrno Fríí. Pro posledně jmenovaný produkt to bylo poslední ocenění v řadě, štafetu nealkoholických piv totiž v minulém měsíci přebrala nová samostatná značka Fríí, která bude pokračovatelem a spojí v sobě kvality právě bronzového Starobrna Fríí a dalšího produktu z portfolia Heinekenu - Zlatopramenu Nealko.

Značky z portfolia Heinekenu Česká republika již letos bodovaly v degustačních soutěžích Zlatý pohár Pivex 2010 a Česká pivní počeť. V tomto roce se ještě zúčastní dalších významných mezinárodních i domácích klání.

Zdroj: GastroTrend.cz


Novou informační kampaň, zaměřenou na zodpovědnou konzumaci alkoholu, spouští pivovarnická skupina Heineken Česká republika. „Rčení „pijte s mírou“ je u nás proslulé, rozhodli jsme se ho proto využít i v naší lokální kampani. Tu jsme odstartovali 31. května spuštěním informačních webových stránek www.pijtesmirou.cz a odkazy na ni najdou spotřebitelé postupně také na všech obalech našich výrobků,“ říká Kateřina Beute, PR manažerka společnosti Heineken Česká republika.

Na webových stránkách se představí kreslený hrdina Míra, který se v krátkých komiksových příbězích podělí o své zkušenosti s pitím alkoholu. „Nenásilnou a vtipnou formou chceme prostřednictvím postavičky Míry spotřebitelům vštípit základní zásady, při jakých příležitostech a v jaké míře pít alkohol a také kdy se alkoholu rozhodně vyvarovat,“ vysvětluje Kateřina Beute.

Skupina Heineken chápe propagaci zodpovědné konzumace jako nedílnou součást své společenské zodpovědnosti a má hned několik informačních projektů, které se tomuto tématu věnují. Jedná se například o globální projekty Enjoy Heineken Responsibly (www.enjoyheinekenresponsibly.com) a Rozpoznej příznaky! (www.knowthesigns.com). Oba projekty mají i své české jazykové mutace. Vedle toho podporuje na národní úrovni činnost a také partnerské projekty Iniciativy zodpovědných pivovarů: Domluvme se! a Pobavme se o alkoholu!

Projekt Pijte s Mírou je dalším z informačních kanálů, kterým chceme oslovit širokou veřejnost a představit naše stanovisko ke konzumaci alkoholu. Uvědomujeme si totiž, jaké následky – celospolečenské i individuální, může mít nezodpovědná konzumace alkoholu,“ dodává Kateřina Beute.

Webové stránky Pijte s Mírou přinášejí v komisech a v sekcích Mírova škola a Dvě pro zdraví informace o alkoholu jako takovém, o výrobě piva a o účincích alkoholu na lidský organismus. V rubrice Pivo a aktivity se návštěvníci webu dozví, v jakých situacích a při jakých příležitostech se pití piva vyvarovat.

Logo kampaně Pijte s Mírou! se objeví postupně na všech pivních obalech určených pro tuzemský trh. S novým logem jako první vstupují do prodeje novinky v krušovickém portfoliu - Krušovice Staročeský Malvaz a Krušovice Desítka, změna dalších obalů je nyní v plném běhu a nejpozději v průběhu letošního léta by měly logo kampaně nést všechny výrobky skupiny Heineken.

Do budoucnosti se počítá s dalším rozšířením kampaně.

Projekt byl vytvořen Studiem Cabinet (www.studiocabinet.com) a technická realizace zajištěna společností Q2 Interactive (www.q2).

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Celkem dvacet osm nejlepších regionálních výčepní se včera utkalo v kbelském Lidovém domě v Praze o titul Hvězda výčepu. Po napínavém souboji a vyrovnaných šancí všech soutěžících se vítězem stal Martin Strečok z restaurace U Čapoše z Mělníka. K vítězství dostal od pořadatele soutěže, kterým je Heineken Česká republika, kromě finanční ceny také zajímavý výlet do Amsterdamu s návštěvou míst, kde se psala a píše pivní historie - pivovaru Zoeterwoude, muzea Heineken Experience či do ledové jeskyně Extra cold.

Na druhém místě se umístila Jitka Drlíková z Ivančického Bedna - baru 2006 a na třetím místě se Simona Dobiášová z Pivnice Simona v Karlových Varech. Pro stříbrné a bronzové místo byly připravené finanční odměny v hodnotě 10 a 5 tisíc. Materiální prémii získají také vítězné provozovny, ve kterých tři nejúspěšnější soutěžící působí, a to v hodnotách 30, 20 a 10 tisíc korun.

Soutěž Hvězda výčepu je určena všem profesionálům z restaurací, hostinců, barů a dalších provozoven, kde se čepuje pivo z portfolia Heinekenu Česká republika. Soutěžící museli prokázat znalosti značky, produktů a pivovarů patřících do skupiny Heineken a také vědomosti o správné péči o pivo. V další části dostali soutěžící prostor pro prezentaci provozovny, ve které působí. V praktické zkoušce pak čepovali domácí pivní značky do sklenic s obsahem 0,3 a 0,5 litru a prémiovou značku Heineken do sklenice s obsahem 0,25 litru. Odborná porota posuzovala správnou míru a výšku pěny a také vizuální vzhled načepovaného piva. Součástí hodnocení byl také celkový dojem při čepování, od správné přípravy pivního skla přes způsob čepování až po závěrečné servírování.

Správné čepování piva je důležité, protože tím přispívá k vyzdvižení charakteristických znaků piva - především pěnivosti i chuti. Kvalitu piva primárně ovlivňují suroviny použité při výrobě a vlastní výrobní technologie, ale správné čepování a servírování přispívá k celkovému dojmu při jeho pití," říká Svatopluk Vrzala.

Druhý ročník klání o prestižní titul bylo zahájeno po uzavření přihlášek na konci dubna nejprve ve třech regionálních kolech, která se konala 10. května v restauraci Tivoli ve Velkém Březně, 11. května v Královském pivovaru Krušovice a 12. května ve starobrněnské Pivovarské restauraci. Z osmdesáti soutěžících postoupila do finále třicítka nejlepších.

Zdroj: GastroTrend.cz


Finále soutěže pro studenty odborných učilišť, hotelových škol a dalších vzdělávacích zařízení zabývajících se odbornou přípravou číšníků, kuchařů a dalších profesí v cestovním ruchu již po deváté hostil Královský pivovar Krušovice. Ve čtvrtek 13. května se zde sešli vítězové pěti regionálních kol, aby se ve finálovém kole utkali o titul Prince výčepních. „Soutěžilo celkem devět tříčlenných družstev, která se utkala jak v samotném čepování piva, tak i vědomostním testu, který je zaměřen na pivo, jeho historii, správné uchovávání a čepování. Jako nejlepší byl vyhodnocen tým Hotelové školy z Mariánských Lázní, který potvrdil skvělou úroveň odborné přípravy. Studenti z této školy vyhráli již třetí ročník v řadě.“ říká Josef Helebrant z Královského pivovaru Krušovice, který soutěž každoročně organizuje.

Tříčlenná družstva se nejprve při prohlídce vedené vrchním sládkem a manažerem pivovaru Tomášem Kosmákem seznámila s historií Královského pivovaru Krušovice. Účastníci se na následné besedě dozvěděli užitečné informace o zodpovědné konzumaci a zákonné hranici pro podávání piva. „Celá soutěž je koncipována s ohledem na to, že studenti jsou mladší 18 let, cvičí se tedy jen v profesních dovednostech, degustaci musí nechat až na dobu, kdy dosáhnou plnoletosti,“ upřesňuje Josef Helebrant. Pak již následovalo rozlosování pořadí, ve kterém družstva soutěžila. Po té byla zahájena samotná soutěž, a to vědomostním testem. Odpoledne došla řada na praktické zkoušky a každý soutěžící měl za úkol natočit soutěžní třetinku v tříminutovém limitu. Odborná porota v čele s obchodním sládkem Heinekenu Svatoplukem Vrzalou posuzovala v praktické části soutěže velmi přísně jak správnou míru piva, tak i výšku pěny a celkový postup při čepování. A právě na základě vyhodnocení všech disciplín a kritérií bylo určeno následující konečné pořadí finalistů:

Medailisté

1. místo HŠ Mariánské Lázně - Nikola Müllerová, Zdeněk Eisner a Luboš Lev

2. místo SŠ potravinářská a služeb Brno, Charbulova - Robin Mietus, Michal Kameník a Jakub Haluza

3. místo SOŠ a SOU Kladno - Daniel Heler, Adam Ryšavý a Antonín Dvořák

4. místo SOU Baron School s.r.o. Havířov

5. místo SŠ Služeb Varnsdorf

6.místo SŠ Hotelová Český Těšín

7. místo SŠ služeb a řemesel Stochov

8.místo SŠ gastronomie a služeb Nová Paka

9. místo SOU Planá

Vedle hlavní soutěže pro týmy odborná porota vyhlásila i vítěze v kategorii jednotlivců, který získal cenu ředitele Královského pivovaru Krušovice. Touto cenou a titulem Princ výčepních 2010 se může čerstvě pochlubit Adam Ryšavý ze SOŠ a SOU Kladno, stříbrná skončila Jiřina Grymová ze Střední hotelové školy v Českém Těšíně a bronz vybojoval Luboš Lev z Hotelové školy v Mariánských Lázních.

Všichni účastníci soutěže získali drobné dárky. Vítězný tým pak získal pro svoji školu věcnou cenu – kompletní vybavení pro hostinské stoly (ubrusy, sklo, prostírání, tácky atd.) v hodnotě 12 tisíc korun.

Finalisté devátého ročníku Prince výčepního se kvalifikovali v jednom z pěti regionálních kol. Ta se konala od února v Opavě, v Kladně, ve Velkém Březně, v Brně a v Karlových Varech. Předcházejícího ročníku soutěže se zúčastnilo na 35 škol zaměřených na cestovní ruch a pro letošní rok je toto číslo stejné.

Celý letošní ročník byl svou úrovní za devět let konání soutěže zdaleka nejlepší, prakticky rok od roku se zvedá úroveň a vystupování soutěžících, hlavní dík patří učitelům a ředitelům zúčastněných škol, kteří obětují svůj čas a umožňují žákům absolvovat tuto soutěž,“ hodnotí soutěž Josef Helebrant.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Luxusní zájezd pro dvě osoby do Amsterdamu a zajímavá finanční odměna 30 tisíc korun čekají na vítěze letošního, již druhého ročníku soutěže Hvězda výčepu. Je určena všem profesionálům z restaurací, hostinců, barů a dalších provozoven, kde se čepuje pivo z portfolia Heinekenu Česká republika. „Své síly navzájem změřili nejprve ve třech regionálních kolech a třicítka nejlepších se 20. května, tedy již za týden, utká v pražském finále. Absolutní vítěz se v rámci zájezdu do Amsterdamu podívá do míst, kde se psala a píše pivní historie – do pivovaru Zoeterwoude, muzea Heineken Experience či do ledové jeskyně Extra cold,“ říká Svatopluk Vrzala ze společnosti Heineken Česká republika, která soutěž vyhlašuje.

Klání o prestižní titul bylo zahájeno po uzavření přihlášek na konci dubna nejprve ve třech regionálních kolech, která se konala 10. května v restauraci Tivoli ve Velkém Březně, 11. května v Královském pivovaru Krušovice a 12. května ve starobrněnské Pivovarské restauraci. Z osmdesáti soutěžících vzešla třicítka nejlepších výčepních z celé republiky, kteří budou o titul Hvězda výčepu soutěžit v kbelském Lidovém domě v Praze 20. května.

Mezi třicítkou finalistů bude i loňský vítěz prvního ročníku soutěže Tomáš Huss z restaurace U Gaganů ve Znojmě, který se kvalifikoval v brněnském kole. Mezi favority se záluskem na medailové umístění budou určitě patřit i čerství vítězové a medailisté z regionálních kol, kterými jsouv regionálních kolech:

Březno - 1. místo - Jana Sinková - U Horáků Na Růžku Děčín; 2. místo - Luděk Matoušek - U Matoušků Hořice; 3. místo - Patrik Lamka - Bar No. 1 Žďárky

Krušovice - 1. místo - Zdeněk Uhliar - U Komára - Podbořany; 2. místo - Jiří Kubeš - Na Ostrově Plav; 3. místo - Martin Strečok - U Čapoše - Mělník

Brno - 1. místo - Lukáš Havel- Orlovna Rakšice; 2. místo - Jarmila Ujčíková - U Floriánka Budišov; 3. místo - Irena Pelikánová - U Cvrčka Mašovice

Finále bude mít stejně jako kvalifikační kola tři oblasti: písemný test ze znalosti značky, produktů a pivovarů patřících do skupiny Heineken a také ze správné péče o pivo. V další části dostanou soutěžící prostor pro prezentaci provozovny, ve které působí. V praktické zkoušce pak budou čepovat domácí pivní značky do sklenic s obsahem 0,3 a 0,5 litru a prémiovou značku Heineken do sklenice s obsahem 0,25 litru. Odborná porota bude posuzovat správnou míru a výšku pěny a také vizuální vzhled načepovaného piva. Hodnotit bude také celkový dojem při čepování, od správné přípravy pivního skla přes způsob čepování až po závěrečné servírování.

Správné čepování piva je důležité, protože tím přispívá k vyzdvižení charakteristických znaků piva – především pěnivosti i chuti. Kvalitu piva primárně ovlivňují suroviny použité při výrobě a vlastní výrobní technologie, ale správné čepování a servírování přispívá k celkovému dojmu při jeho pití,“ říká Svatopluk Vrzala.

Finanční prémie a věcné ceny čekají i na stříbrného a bronzového finalistu, kteří získají 10 a 5 tisíc korun. Vedle toho získají materiální prémii i provozovny, ve kterých tři nejúspěšnější soutěžící působí, a to v hodnotách 30, 20 a 10 tisíc korun. I v kvalifikačních kolech získali vítězové zajímavé ceny – první tři obdrželi diplomy a finanční odměnu ve výši 5, 3 a 1 tisíc korun. Všichni soutěžící také dostávají drobné ceny a upomínkové diplomy. Těšit se mohou i na fotografie z průběhu soutěže.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Jižní Morava má svou Hvězdu výčepu

[čtvrtek, 13. květen 2010]

Stovky litrů piva, nervózní i rozvážní soutěžící a přísná porota. Profesionálové z Jihomoravského kraje ve středu změřili své síly v soutěži Hvězda výčepu.

Moderátor v zelené košili se rozhlíží po restauraci, kde se klání koná. „Číslo jedna, čtyři a dvanáct k výčepu a sedmička na prezentaci,“ svolává soutěžící. V místnosti nastává zmatek, a všichni čtyři spěchají k moderátorovi. Tři se rovnou staví k pípám, posledního si bere moderátor k sobě. Ten totiž musí odborné porotě představit svůj lokál. „Tak odkud jste přijel? A vychvalte se co nejvíc,“ zpovídá moderátor soutěžícího Marcela.

Mladík v bílém tričku představuje hospodu a dodává, že k nim chodí mnoho zahraničních hostů. Je pro něj tedy výhodou umět mluvit cizími jazyky. „A co francouzsky?“ zvědavě se ptá moderátor. „Umím i francouzsky, ale jen při líbání,“ odpovídá suverénně Marcel. Lidé v restauraci se smějí a někteří přihlížející vtipné odpovědi i zatleskají.

Dojem při čepování piva

Mezitím se tři soutěžící snaží předvést svůj um u výčepu. Nalévají pivo do půllitru, třídecové sklenice a čtvrtlitrové sklenice. Porota pak posuzuje správnou míru, výšku pěny a celkový vzhled piva. Nezapomíná ani na dojem při čepování a servírování piva. „Máte jednu zkušební, a omezený čas na další dvě. Z těch pak vyberete jednu a tu zhodnotím,“ poučuje pomocnice, která měří míru, blondýnku Jitku. Ta zkušeně načepuje první sklenici. Povedla se.

Ale soutěžní jsou až další dvě. Odhodlaně se nadechuje a jde na to. Běží jí čas. V první sklenici se vůbec neudělala pěna, pivo z pípy nechce téct. Blondýnka naštvaně kroutí hlavou. Zkouší natočit druhou sklenici. Tentokrát teče jen pěna. „Nemůžu to zkusit ještě jednou? Není přece moje chyba, že to neteklo,“ prosí úpěnlivě pomocnici.

Nový pokus sice dopadl lépe, ale Jitka se sebou není očividně spokojená. „Vyberte to, co je podle vás nejlepší,“ radí pomocnice. Blondýnka kroutí zklamaně hlavou a nemůže se rozhodnout. Ani jedno pivo se úplně nepovedlo. Nakonec sáhne po levé sklenici „Strhnu vám dva body, je to hodně pod mírou. Měla jste mi dát to druhé,“ končí hodnocení pomocnice.

Postupně se u všech disciplín vystřídá všech čtrnáct soutěžích. „Dnes tu bylo pouze čtrnáct soutěžících. V předešlých dvou regionálních kolech jich bylo kolem třiceti,“ upozorňuje Kateřina Beute ze společnosti Heineken Česká republika, která soutěž organizuje. Do celostátního kola postupuje deset nejúspěšnějších výčepních.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Brněnský deník.cz


O Hvězdu výčepu se v pondělí utkají hostinští a výčepní v restauraci Tivoli ve Velkém Březně na Ústecku. Mluvčí pivovarské skupiny Heineken Kateřina Beuteová řekla, že vítěz pojede na zájezd do Amsterodamu.

Vyhraje také třicet tisíc korun. Ve Velkém Březně se uskuteční první ze tří regionálních kol. Soutěž vyvrcholí dvacátého května v Praze. Zúčastnit se mohou zástupci restaurací, ve kterých se čepuje některé pivo z portfolia Heineken Česká republika,“ uvedla Beute.

Soutěžící čeká písemný test ze znalosti značky, produktů a pivovarů patřících do skupiny Heineken a také ze správné péče o pivo. V další části představí restauraci, ve které působí. V praktické zkoušce budou čepovat pivo do tří různě velkých sklenic. Odborná porota posoudí správnou míru a výšku pěny a také vzhled načepovaného piva. Hodnotit bude také celkový dojem při čepování, od správné přípravy pivního skla přes způsob čepování až po závěrečné servírování.¨

Zdroj: Ústí naše adresa.cz


Více než 323 tisíc hektolitrů piva ve speciálních plastových lahvích prodala společnost Heineken Česká republika za jediný rok od uvedení první Maxilahve na trh. Jako první na trh vstoupily s 1,5 litrovou Maxilahví značky Zlatopramen 11° a Starobrno Tradiční loni v dubnu, v prosinci je pak následoval Velký Březňák v dosud největší pivní láhvi s obsahem dva litry. „Jen za pouhý rok získal Zlatopramen 11° v Maxilahvi rekordní 60procentní podíl v segmentu piva v PET lahvích. Je tak nezpochybnitelným lídrem v této kategorii,“ říká Jiří Imrýšek, marketingový ředitel společnosti Heineken Česká republika.

Díky inovativnímu balení v Maxilahvi a zejména díky vysokým prodejům Zlatopramen 11° v Maxilahvi se značka Zlatopramen posunula také na špičku v kategorii 11° piv, a to s 50% tržním podílem. Razantní nárůst prodeje 1,5 litrového balení Zlatopramenu i Starobrna si vyžádalo také rozšíření stáčírny v pivovaru Starobrno o nové, moderní zařízení na stáčení piva do těchto typů obalů, které doplnila i vyfukovací linka právě na speciální pivní PET lahve. Zařízení bylo uvedeno do zkušebního provozu letos v dubnu a jedná se o první stáčecí linku tohoto typu obalů v České republice.

Roční narozeniny slaví Zlatopramen 11° v Maxilahvi reklamní kampaní s novým televizním spotem. Ten je vysílán od poloviny dubna až do poloviny června na řadě televizních kanálů - v České televizi, na Primě, Nově, Barrandově, na Prima Cool, Nova Cinema i Nova Sport. V novém šotu vystupují mladí lidé, kteří vyrazili na piknik do přírody a s sebou si vzali Zlatopramen 11° v Maxilahvi. Navazuje tak na předchozí reklamní a marketingové aktivity, spojující Zlatopramen 11° Maxilahev s možností vzít si pivo kamkoli – za zábavou či relaxem, k vodě, na výlety, na grilování nebo třeba venkovní párty.

Podle Jiřího Imrýška se velmi rychle podařilo akcelerovat novou kategorii prodeje piva v PET obalech. Zatímco před rokem se v těchto obalech prodalo 0,7 procenta veškerého piva, letos je to již 6,5 procenta. To potvrzuje, že spotřebitelé jsou s novým obalem spokojení a vítají jeho větší obsah. „Úspěch piva v Maxilahvích definitivně pohřbil zvěsti o tom, že jsou čeští příznivci piva konzervativní. Maxilahve od samého začátku u spotřebitelů bodují,“ dodává Jiří Imrýšek. Dokumentují to i údaje o meziročním vývoji na trhu obalů, které sleduje Český svaz pivovarů a sladoven. Zatímco prodej piva v PET lahvích byl v porovnání s rokem 2008 více než 45krát vyšší, v ostatních segmentech nastal meziroční pokles: spotřeba lahvového piva klesla o téměř 10 procent a sudového piva o 4,5 procenta. Výjimkou byl mírný nárůst prodeje minisoudků, se kterými slaví úspěch i Heineken, jejich podíl je ale v celkovém měřítku zanedbatelný.

Maxilahev byla vyvinuta speciálně pro pivo a od běžných PET lahví se liší v několika zásadních parametrech. Díky svému složení má desetinásobně vyšší ochranu proti průniku kyslíku, dvakrát vyšší trvanlivost produktu, dvojnásobně vyšší ochranu proti průniku CO2 a odlišuje se i větší šířkou a pevností plastu. Unikátní složení plastu zajistí také lepší teplotní stabilitu piva, které si tak zachová svoji nejvyšší kvalitu. Také opětovné uzavírání lahve šroubovacím víčkem je velmi praktické, protože při správném skladování v ledničce si pivo uchová vysokou kvalitu, správný říz a lahodnou chuť tři až čtyři dny.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Objem prodeje pivovaru se snížil o osm procent. Výsledky zaostaly za odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters.

Největší světový výrobce piva Heineken zaznamenal v prvním čtvrtletí letošního roku větší propad prodeje, než se původně očekávalo. Tržby klesly o 3,5 procenta na 2,94 miliardy eur a objem prodeje se snížil o osm procent. Společnost o tom informovala v tiskové zprávě.

Nizozemský pivovar, jehož hlavními značkami jsou Heineken a Amstel, uvedl, že za slabšími výsledky stojí pokles prodeje v Evropě.

Výsledky zaostaly za odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří očekávali pokles příjmů o dvě procenta a objemu prodeje o 5,5 procenta. Za celý loňský rok se objem prodeje pivovaru snížil o 5,4 procenta.

Heineken už v únoru upozorňoval, že očekává nižší spotřebu, jelikož lidé kvůli krizi přešli mnohdy na levnější značky. Pokles spotřeby byl částečně kompenzován vyššími cenami.

Konkurence prodej zvýšila

Pivovarnická dvojka SABMiller v úterý uvedla, že zvýšila v období leden až březen objem prodeje piva o dvě procenta. Prodej stoupl v Latinské Americe, Asii a Africe, avšak snížil se v Evropě a Severní Americe.

Heineken má vyšší napojení na zralé rozvinuté trhy než konkurenční skupiny AB InBev a SABMiller. Západní Evropa se loni na celkových příjmech pivovaru podílela 57 procenty. Převzetí mexické skupiny FEMSA by však mělo zvýšit podíl rychle rostoucích rozvíjejících se trhů na celkovém provozním zisku skupiny na 40 procent z nynějších 32 procent, napsala agentura Reuters.

Heineken v České republice vlastní pivovar Starobrno a Královský pivovar Krušovice. Předloni se navíc dohodl na koupi ústecké společnosti Drinks Union, která sdružuje pivovary Krásné a Velké Březno, Louny a Kutná Hora. Na počátku letošního roku byla společnost Královský pivovar Krušovice přejmenována na Heineken Česká republika.

V současné době je Heineken Česká republika třetím nejsilnějším hráčem na tuzemském trhu s pivem, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva. Loni pivovary skupiny Heineken Česká republika uvařily 2,62 milionu hektolitrů piva, meziročně o 5,2 procenta méně.

Sdílet

Zdroj: FinWeb iHNed.cz | Autorka: Pavlína Máčalová


Novou značku nealkoholického piva uvádí na český trh skupina Heineken. Pod značkou Fríí se začne prodávat nealkoholické pivo již letos v květnu. Zavedením značky Fríí tak Heineken vychází vstříc spotřebitelům, kteří v testech upřednostňovali jednoznačně identifikovatelnou nealkoholickou pivní variantu. „Při našich průzkumech jsme totiž zjistili, že řada spotřebitelů má problém u řady pivních značek odlišit jejich alkoholickou a nealkoholickou variantu. Proto jsme se rozhodli pro vytvoření svébytné a samostatné nealkoholické značky piva a rozšířit tak portfolio našich produktů,“ říká Martin Kašpar, Group Brand Manager společnosti Heineken Česká republika.

Nealkoholický nápoj s výraznou podobností klasickému pivu je připraven dekokčním postupem vaření. Jemné a vyvážené chuti je dosaženo klasickou metodou řízeného hlavního kvašení a dokvašování, při kterém jsou použity kvasinky běžně využívané pro výrobu klasických piv. Pro Fríí je charakteristická vyšší plnost střední intenzity hořkosti bez výrazné mladinové příchutě, která bývá typická pro standardně vyráběná nealkoholická piva.

Na designu etikety nové značky pracovala agentura WMC Grey. Návrhy prošly náročným testováním mezi spotřebiteli a konečná podoba má podle výsledků průzkumu srozumitelný a jasný design, je nezaměnitelná a na první pohled je z ní patrné, že se jedná o kvalitní produkt vyrobený tradičními metodami. „Kvalitu a tradiční výrobu podtrhuje zobrazení pivních symbolů na etiketě – chmele a ječmene,“ říká Daniela Klančíková, Brand Manager značky Fríí.

Druhým významným důvodem pro svébytnou značku nealkoholického piva bez jakéhokoli spojení s alkoholickou variantou jsou marketingové aktivity výrobců alkoholických nápojů, směřující k podpoře sportovních a kulturních událostí. „Stále více se hovoří o zodpovědné konzumaci alkoholu, skupina Heineken se tímto tématem dlouhodobě zabývá. Podporujeme řadu aktivit, propagující zodpovědné chování a konzumaci, skupina Heineken má několik vlastních projektů, zabývajících se tímto tématem – například kampaň Rozpoznej příznaky! (Know the Signs),“ dodává Daniela Klančíková. Podle ní právě v oblasti podpory sportu či kultury značkami alkoholických nápojů stále více zaznívá otázka, zda je takové počínání etické a zda se nejedná o přímou podporu konzumace alkoholu. „Tím, že můžeme nabídnout samostatnou značku nealkoholického piva Fríí, chceme dokázat, že i v této oblasti se producenti alkoholu mohou chovat ještě více zodpovědně a eticky,“ upřesňuje Daniela Klančíková. Právě proto se značka Fríí stane oficiálním partnerem podniků Moto GP na brněnském Masarykově okruhu, podle připravovaných smluv zatím na období tří let.

Český trh s nealkoholickým pivem je v posledních letech podle odborníků i podle producentů piva navíc velmi lákavý, protože obliba neakopiva významně roste. „Stále více lidí si dopřává luxus v podobě nealkoholického piva například při pracovních obědech, oceňují jej řidiči, kteří si museli potěšení z piva odříkat, nebo sportující lidé, kteří potřebují doplnit tekutiny. Jasná mysl, pozornost a vitalita – to jsou hlavní devizy, které jim nealkoholické pivo nabízí. Fríí na českém trhu nabídneme točené, ve skleněné lahvi o obsahu půl litru a v plechovce se stejným objemem.“ uzavírá Daniela Klančíková.

Skupina Heineken má s výrobou nealkoholického piva dlouholeté zkušenosti a ve svém portfoliu dosud nabízela několik variant nealkopiva. V loňském roce získal Zlatopramen Nealko první místo ve své kategorii na Žatecké dočesné. Starobrno Fríí obsadilo ve Zlatém poháru Pivex bronzovou pozici mezi nealkoholickými pivy a v roce 2008 získalo třetí příčku v Ceně českých sládků.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika

Heineken představuje na českém trhu novinku, samostatnou značku nealkopiva Fríí

Novým televizním spotem zahajuje sezónu pikniků, výletů, grilování nebo například venkovních párty Zlatopramen v Maxilahvi. Reklamní šot bude poprvé uveden již 16. dubna a diváci se s ním setkají na všech nejsledovanějších českých kanálech. „Novou reklamou navazujeme na naše předchozí televizní spoty, proto se v ní opět objevuje motiv setkávání přátel na pikniku u dobrého piva. Chceme tím ukázat, že Zlatopramen v Maxilahvi s sebou můžou vzít lidé kamkoli, kde se chtějí bavit nebo relaxovat – k vodě, na výlet, na chalupu či k přátelům na grilování,“ říká Boris Rajdl, marketingový manažer značky Zlatopramen.

Podle Borise Rajdla se spot bude průběžně vysílat až do poloviny června v České televizi, na Primě, Nově, Barrandově, na Prima Cool i Nova Cinema a Nova Sport. „Masivní kampaní chceme také podtrhnout, že za pouhý rok od uvedení Zlatopramenu v tomto speciálním plastovém obalu se nám podařilo s tímto produktem získat 50procentní podíl v segmentu maloobchodního prodeje. Jen za rok se navíc Heinekenu podařilo prodat více než 300 tisíc hektolitrů piv v do té doby zpochybňovaném typu balení,“ říká Boris Rajdl. Dramatický nárůst prodeje Zlatopramenu a prodeje dalších piv v plastových obalech také vedly k vybudování první stáčecí linky tohoto typu obalů v Čeké republice – v pivovaru Starobrno. Investice do linky s vyfukovacím strojem přesáhla 100 milionů korun.

Pojetí spotu – tedy setkání přátel na pikniku u rybníka, kde se po otevření Maxilahve Zlatopramenu překvapivě objevují a vynořují další a další kamarádi, podporuje zaměření značky na zábavu a volný čas trávený s přáteli. Spot opět doprovází skupina Olympic, veselá rocková hudba se tak podle Borise Rajdla stává genetickým kódem značky Zlatopramen Maxi.

Za realizací spotu natočeného na počátku dubna v Jihoafrické republice stojí renomovaný italský režisér Bruno Bossi, kreativní ředitel agentury Hullabloo Jiří Pleskot, na vzniku celé kampaně se za společnost Heineken Česká republika podíleli marketingový ředitel Jiří Imrýšek, group brand manažer Josef Danihelík a Boris Rajdl. Kreativní řešení spotu pochází z agentury Hullabaloo a produkci natáčení zajistila společnost Vital.

Kampaň bude kromě televize mít i svou outdoorovou část, v tisku a na prodejních místech se objeví řada dalších propagačních prvků a motivačních akcí s reklamními předměty.

Zlatopramen v Maxilahvi uvedl Heineken Česká republika na trh současně se Starobrnem Tradičním v dubnu roku 2009. Výrazný úspěch Maxilahve Zlatopramen 11° potvrdil, že nový moderní obal a větší obsah spotřebitelé jednoznačně přivítali. Proto skupina Heineken vyvinula další novinku, se kterou opět zaujala prvenství na českém trhu – dvoulitrovou plastovou láhev pro značku Březňák, a tak se v prosinci loňského roku zrodil Velký Březňák, pivo v největší pivní lahvi u nás.

Maxilahev byla vyvinuta speciálně pro pivo a od běžných PET lahví se liší v několika zásadních parametrech. Díky svému složení má desetinásobně vyšší ochranu proti průniku kyslíku, dvakrát vyšší trvanlivost produktu, dvojnásobně vyšší ochranu proti průniku CO2 a odlišuje se i větší šířkou a pevností plastu. Unikátní složení plastu zajistí také lepší teplotní stabilitu piva, které si tak zachová svoji nejvyšší kvalitu. Také opětovné uzavírání lahve šroubovacím víčkem je velmi praktické, protože při správném skladování v ledničce si pivo uchová vysokou kvalitu, správný říz a lahodnou chuť tři až čtyři dny.

Zdroj: Tisková zpráva Heineken Česká republika


Po januárovom zemetrasení na Haiti inicioval medzinárodný koncern Heineken zamestnaneckú zbierku na pomoc ľuďom postihnutým touto tragédiou. Koncern sa zároveň zaviazal, že na ňu prispeje tou istou sumou, aká sa podarí vyzbierať jeho zamestnancom na celom svete. Tí nakoniec spolu zbierku podporili neuveriteľnou sumou 165 tisíc amerických dolárov. Celkovo tak z koncernu Heineken na pomoc ľuďom z Haiti smeruje celkovo až 330 tisíc amerických dolárov. Do zbierky sa v priebehu mesiaca február zapojili aj zamestnanci spoločnosti Heineken Slovensko.

Koncern Heineken celosvetovo zamestnáva 55 tisíc ľudí v 125-tich pivovaroch v 70-tich krajinách. Peniaze vyzbierané od zamestnancov na celom svete, ako aj príspevok koncernu Heineken v rovnakej výške pomôžu ľuďom, ktorí počas zemetrasenia na Haiti stratili strechu nad hlavou, vybudovať si svoje dočasné provizórne príbytky. Vyzbierané peniaze smerujú organizácii Habitat for Humanity, ktorá ich obyvateľom Haiti pomáha budovať. Na Haiti zostalo takmer 300 tisíc rodín bez domova alebo so zničenými príbytkami. Práve teraz, pred blížiacim sa obdobím dažďov, potrebujú ľudia strechu nad hlavou ešte oveľa viac. Habitat for Humanity im poskytuje pohotovostný balík základného náčinia a materiálu na opravu zničených a budovanie nových dočasných príbytkov.

Tragédia na Haiti postihla aj zamestnancov pivovaru Brana na Haiti, v ktorom má koncern Heineken 22,5-percentný podiel. V dôsledku zemetrasenia prišlo až 65 % z jeho 1300 zamestnancov o príbytok a traja zamestnanci pri ničivej prírodnej katastrofe zahynuli. Heineken im preto zaslal dodatočných 600 stanov. Zamestnancom pivovaru Brana sa napriek veľmi ťažkým podmienkam podarilo pivovar sprevádzkovať a v súčasnosti sa v ňom produkuje pitná voda a nealkoholické nápoje potrebné pre ľudí v núdzi.

Heineken Slovensko je viac ako 10 rokov lídrom na slovenskom pivnom trhu so stabilným trhovým podielom takmer 45 %. Heineken Slovensko a.s. je súčasťou jednej z najväčších pivovarníckych skupín na svete – Heineken N.V. Spolu so značkou Heineken, vlajkovou loďou portfólia spoločnosti, Heineken na Slovensku predáva najhodnotnejšiu slovenskú značku Zlatý Bažant, ďalšie silné slovenské značky Corgoň, Kelt, Martiner a Gemer, ako i niektoré známe zahraničné značky – Krušovice, Starobrno a Desperados.

Okrem investícií do pivovaru, Heineken vybudoval v Hurbanove aj najväčšiu sladovňu v strednej a východnej Európe. Celkové investície dosiahli výšku približne 216 mil. EUR, čo tvorí zhruba 70% celkových investícií v odvetví. Podľa Trend Top 2009 je Heineken Slovensko najväčšou potravinárskou spoločnosťou na Slovensku.

Zdroj: PR servis | SITA


Heineken NV, třetí největší pivovar na světě, zvýšil svůj tržní podíl v Jihoafrické republice za poslední čtyři roky pětinásobně, ze 2 na 11 %, a hodlá v tomto trendu pokračovat. Nyní je jeho cílem zisk podílu v konkurenčním pivovaru SABMiller

Zdroj: Investujeme.cz | Cyrrus


Vítězem se stalo tříčlenné družstvo Střední školy gastronomie a služeb Nová Paka. Nové Pace se dařilo i v soutěži jednotlivců, kde triumf a postup do celostátního květnového finále v Krušovicích vybojoval i student Jan Komárek.

Výsledky všech šesti soutěžních týmů byly velmi vyrovnané a porota se shodla, že byly velmi kvalitní. Letos se dále klání účastnili studenti odborných škol z Děčína, Mostu, Podbořan a Ústí nad Labem,“ říká Josef Helebrant z Královského pivovaru Krušovice, který je organizátorem soutěže.

Soutěžní kolo začíná vědomostním testem s 10 otázkami zaměřenými na pivo. Poté následuje praktická část, kde má každý soutěžící za úkol natočit soutěžní třetinku v limitu 3 minuty. Odborná porota ve všech kolech podle Josefa Helebranta posuzuje v praktické části soutěže velmi přísně jak správnou míru piva, tak i výšku pěny a celkový postup při čepování.

Účastníci se však dozví také užitečné informace o zodpovědné konzumaci a zákonné hranici pro podávání piva. Celá soutěž je koncipována s ohledem na to, že studenti jsou mladší 18 let, cvičí se tedy jen v profesních dovednostech, degustaci musí nechat až na dobu, kdy dosáhnou plnoletosti.

Zdroj: Ústí naše adresa.cz | Autor: Petr Neč


Značka Kelt, ktorá sa za posledné roky veľmi úspešne etablovala na slovenskom pivnom trhu, prichádza v súčasnosti s novou kampaňou a novým sloganom. Kampaň Takto oddychujú chlapi je zameraná na "správnych chlapov" a tému relaxu po práci či cez voľný čas. Nová kampaň má cieľ budovať image značky v economy segmente, ktorý by ju profiloval a odlišoval od iných značiek na trhu.

Foto

Kelt je najpredávanejšou značkou piva v maloobchode

"Pred tromi rokmi uvažovala naša spoločnosť o vytvorení silnej značky v economy segmente. Po zhodnotení rôznych možností sme sa rozhodli využiť potenciál značky Kelt, ktorá mala vysokú znalosť a akceptáciu, a posunúť ju z prémiového do economy segmentu," hovorí Natalia Ormandy, brand manager značky Kelt. V roku 2007 bol preto na trh uvedený Kelt 10 %, ktorý bol jasne komunikovaný ako pivo pre bežných ľudí na každý deň za rozumnú cenu. Kelt 10 % sa takmer okamžite stal najrýchlejšie rastúcou značkou piva na trhu. Vo februári 2008 vstúpila značka do PET segmentu, čo jej opäť pomohlo v predaji, a dnes je Kelt v 1,5 l fľaši najpredávanejším produktom značky v maloobchode. Napriek tomu, že značka nebola posledné roky výraznejšie podporovaná komunikáciou, od mája 2008 je Kelt najpredávanejšou značkou piva v maloobchode.

Úspechy v maloobchode aj v Horeca segmente

Podľa údajov spoločnosti AC Nielsen k decembru 2009 malo pivo značky Kelt podiel v objeme predaného piva v segmente retail 18,3%. Je to najvyšší podiel objemu za všetky pivné značky. V maloobchode sa predáva v 0,5 l plechovkách alebo v 1,5 l maxi fľašiach. Čoraz úspešnejší je však aj v predaji v HoReCa segmente. Jeho výhodou je neviazanosť na konkrétny región, čo mu umožňuje uspieť aj v prevádzkach, ktoré ponúkajú prevažne regionálne značky piva. V segmente Horeca sa Kelt predáva ako čapovaný alebo v 0,5 l fľašiach. O kvalite piva Kelt svedčí aj ocenenie „Strieborná pivná korunka 2009“, ktorú Kelt získal v minulom roku v kategórii 10% svetlých pív v konkurencii 31 slovenských značiek.

Kelt sa spája s chlapským relaxom

Po úspešnom etablovaní sa v economy segmente nasledovala potreba vytvoriť značke konkrétnejší pozicioning a komunikáciu, ktorá by ju profilovala a odlíšila od ostatných značiek na trhu. Preto už koncom minulého roka začali prípravy novej komunikačnej kampane zameranej na novú cieľovú skupinu - zrelí muži nad 40 rokov v strednej a nižšej príjmovej skupine. Výsledkom je nový slogan a aktuálna kampaň značky Takto oddychujú chlapi. "Značka Kelt sa spája predovšetkým s chlapským relaxom a pohodou, ktorú si môže dopriať naozaj každý. Ide jednak o pasívny oddych, pri ktorom si doslova "vyčistíte" hlavu a dobijete energiu po náročnom dni v práci, alebo o aktívny relax, pri ktorom môžete vypnúť pri športovej či inej aktivite v kruhu priateľov. Kelt je to pravé, poctivé pivo, pri ktorom chlapi môžu vypnúť a relaxovať," hovorí Natalia Ormandy, brand manažér značky Kelt.

Chlapi oddychujú počas guláš partie

Nová kampaň odštartovala televíznym spotom, ktorého ústredným motívom je relax v partii priateľov počas varenia gulášu - guláš partia. "Dobré jedlo, uvoľnení muži, ktorí sa na nič nehrajú, ľahko aktívny relax – to je svet, do ktorého patrí Kelt ako povinná výbava. Správni chlapi už vedia, čo je dobré, nešpekulujú a oddychujú s Keltom,“ hovorí Peter Darovec, kreatívny riaditeľ Istropolitana Ogilvy, ktorá novú kampaň pripravila. Televízny spot dopĺňa printová a outdoorová kampaň, ako aj komunikácia v miestach predaja. "Veríme, že nová kampaň a nový pozicioning posunie Kelta ešte bližšie k svojej cieľovej skupine," dodáva N. Ormandy.

Zdroj: Media Iïnfoservis.sk | Heineken Slovensko


«« « Strana 15 z 21 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI