Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatopramen v Maxilahvi získal prestižní cenu odborníků

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatopramen v Maxilahvi získal prestižní cenu odborníků

[středa, 30. červen 2010]

Dosavadní prodejní úspěchy Zlatopramenu 11° v Maxilahvi korunovala bronzová medaile v kategorii alkoholických nápojů na mezinárodní soutěži, udělované odbornou porotou v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu SIAL D´OR. „Medaile si ceníme o to více, že Maxilahev do soutěže nominovali nezávislí odborníci. Pařížský veletrh SIAL D´OR je v potravinářství jednou z nejdůležitějších a nejprestižnějších světových událostí vůbec a ocenění je pro nás obrovský úspěch, protože jej uděluje mezinárodní odborná porota,“ říká Jiří Imrýšek, marketingový ředitel společnosti Heineken Česká republika, do jejíhož portfolia značka Zlatopramen patří. Cenu za český Heineken převzali Jiří Imrýšek a Josef Danihelík 23. června v areálu Občanské plovárny na šestém pravidelném setkání odborníků na podporu a rozvoj retailu, které se nazývá Retail Business Mixer.

Do soutěže o medaile SIAL D´OR nominují výrobky výhradně nezávislí odborníci, kteří za svoji zemi mohou v každé z devíti soutěžních kategorií nominovat pouze jeden výrobek. Navíc se musí jednat o výrobek uvedený na trh v posledních 24 měsících. „Za Českou republiku tak bojovala v ostré konkurenci zahraničních výrobků mezi alkoholickými nápoji jen Zlatopramen Maxilahev, takže už samotná nominace do soutěže nezávislým odborným sdružením Atoz byla pro nás velkou poctou. Zisk bronzové medaile nás proto velmi těší, logo soutěže a obrázek medaile z toho důvodu umístíme i na obal Zlatopramen Maxilahve,“ dodává Jiří Imrýšek.

Zisk mezinárodního ocenění také potvrdil, že kvalitní inovace jsou spotřebiteli žádané a odborníky ceněné. Uvedení zcela nového pivního obalu totiž bylo konkurencí považováno za riskantní a cesta k Maxilahvi nebyla jednoduchá. „Naši spotřebitelé se řadí k nejkonzervativnějším v Evropě, navíc naše konkurence se v minulosti pokusila poměrně neúspěšně nabídnout pivo v obalu s větším obsahem. O to větší byla výzva, před kterou jsme stáli,“ říká Josef Danihelík, group brand manažer společnosti Heineken Česká republika. Nejprve proto přišly na řadu průzkumy mezi spotřebiteli. Ukázalo se v nich, že více jak 70 procent dotázaných by uvítalo nerozbitný pivní obal a 60 procent by přinejmenším nové balení piva vyzkoušelo. Další motivací byly pozitivní zkušenosti z jiných trhů – Polska, Ruska a Slovenska, kde je prodej piva v plastových lahvích již několik let úspěšný a dosahuje až 40procentního podílu z celkových maloobchodních prodejů piva.

Hlavním kritériem úspěšnosti nového obalu bylo zachování vysoké kvality piva, na kterou jsou spotřebitelé zvyklí u tradičnějších typů obalů. Hledali jsme proto materiál, který by zaručil stabilitu a trvanlivost piva, ochránil jej před průnikem CO2. Důležitá také byla nerozbitnost a lehkost nového materiálu,“ popisuje vznik nového obalu, tzv. beer packu, Josef Danihelík. Přestože již bylo na trhu pivo v lahvích podobných těm, v nichž jsou spotřebitelé zvyklí kupovat nealkoholické nápoje, cílem nového obalu bylo vybudovat nový, svébytný obalový pivní segment. Proto bylo rozhodnuto, že v novém obalu, pojmenovaném Maxilahev, se budou nabízet zavedené a oblíbené značky – Zlatopramen 11° a Starobrno Tradiční, obě značky v lahvích s obsahem 1,5 litru.

Samotné uvedení Maxilahve na trh v dubnu roku 2009 provázela silná marketingová a reklamní podpora. Cílem bylo profilovat nový obal jako nejvhodnější variantu pro nejrůznější volnočasové aktivity – výlety, pikniky, grilování nebo jinou zábavu s přáteli. Na tento záměr tematicky navázala veškerá nadlinková komunikace – televizní spoty, tištěná inzerce i další aktivity. Zlatopramen 11° v Maxilahvi se také od počátku prodával v největších maloobchodních sítích na českém trhu – spotřebitelé je tak našli v prodejnách Tesco, Spar a Hypernova.

Úspěch nového obalu na sebe nenechal dlouho čekat. Jen za pouhý rok od uvedení získal Zlatopramen v Maxilahvi více než 60procentní tržní podíl v segmentu plastových pivních obalů a jeho prodej v maloobchodních sítích se díky novému obalu zdvojnásobil. Zlatopramen se tak stal nezpochybnitelným leaderem trhu v této nové oblasti. Prodej piva v plastových lahvích na celém trhu zaznamenal v roce 2009 růst o 45 procent v porovnání s rokem předchozím. Díky úspěchu nového obalu také zaujala značka Zlatopramen s 50procentním tržním podílem vedoucí postavení mezi jedenáctistupňovými pivy. Výrazný úspěch Maxilahve Zlatopramen 11° potvrdil, že nový moderní obal a větší obsah spotřebitelé jednoznačně přivítali. Proto skupina Heineken uvedla na trh další novinku, se kterou opět zaujala prvenství na českém trhu – dvoulitrovou láhev pro značku Březňák pod názvem Velký Březňák. Následně letos v červenci přibude v sortimentu Heinekenu další maxivarianta, tentokrát Starobrno Medium v 1,5 litrové Maxilahvi.

Heineken Česká republika také ve svém pivovaru Starobrno vybudoval první stáčecí linku pro tento typ obalů v naší zemi. Linka byla uvedena do provozu v polovině dubna 2010, při plném, tzv. štítkovacím výkonu naplní až 14 tisíc lahví za hodinu (u lahví s objemem 1,5 litru).

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika

[Heineken] 12:38 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI