Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar zatajil na dve hodiny dych

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar zatajil na dve hodiny dych

[pondělí, 28. červen 2010]

Zatiaľ čo v krčmách tiekli potoky, hurbanovský pivovar utíchol. Len automaty bzučali. Takmer všetko tvorstvo od piva šumelo pred veľkým plátnom. A najbližšie k nej nesedel nik iný než človek, ktorý má pod nosom aj tajomstvá zlatistého moku - sládok Karol France. K ústam si prikladal vuvuzelu a povedal, že pivo sa nedá robiť bez srdca. Ani futbal.

Foto

Prehra s Holanďanmi nemala takú horkú chuť. Zázrak, ktorý sa Slovákom podaril proti Talianom, bol ešte stále živý. Len tu ktosi medzi stolmi zavtipkoval, že čo bude, keď predsa vyhrajú Slováci, keď pivovar Heineken je holandský? Nič. Pivo nezdražie, nezhorkne...

O to sa už priebežne stará práve sládok. Ten počas futbalu pivo pije minimálne, ak vôbec. Pije totiž profesionálne a zas len v malých množstvách. Každý deň ochutná päť až šesť poldecákov s pivom, privoniava. Na dobrý futbalový výkon podľa sládka potrebujete srdce, nasadenie a vášeň. Ku kvalitnému pivu treba okrem týchto vecí ešte štyri ďalšie kvalitné suroviny - vodu, slad, chmel a kvasinky.

Foto

Z jedenástich reprezentačných ingrediencií mu najviac imponuje Stoch a mladý Weiss. "Sú draví, drzí, dovolia si a neboja sa nikoho." Aj dobré pivo musí byť tak trochu drzé, no nenápadne. Malo by totiž chutiť tak, že človeka vábi k ďalšiemu dúšku.

Podľa technického riaditeľa pivovaru Milana Slávika existuje vzťah medzi výkonmi slovenských futbalistov a výrobou piva. "Je to vidieť. Keď sme prehrali, chlapi boli takí znechutení. Ale po výhre so Talianmi to bolo niečo úplne iné. Veď všade bolo cítiť nadšenie." Odstávka stáčarne na dve hodiny kvôli futbalu mu vrásky na čele nerobila. Chlapi si vraj veľa toho stihli nadrobiť a aj tak sú to pracanti.

Vedľa obrovského plátna visela slovenská zástava. Jedna menšia trikolóra zakrývala výčapný pult. Len strážnici v pivovare chodili v oranžových uniformách. "Už sa ma to dnes viacerí pýtali, že komu teda fandím. Či nie náhodou Holanďanom. Nebojte sa, stále fandím Slovákom," s úsmevom dodala strážnička.

Zdroj: Futbal Pravda.sk | Autor: Andrej Barát

[Heineken] 20:17 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

úterý, 29. červen 2010
08:16

jiri.kana

Tou prohrou s Holanďany mají na mysli co? Působení Heinekenu na slovenském pivním trhu?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI