Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Moravské osobnosti zahájí čepování piva Radegast Extra Hořký

Co se píše o pivovarech a pivu


Moravské osobnosti zahájí čepování piva Radegast Extra Hořký

[úterý, 4. leden 2011]

Nový pivní speciál Radegast Extra Hořký, první v historii pivovaru Radegast, míří za svými spotřebiteli do stovek hospod a restaurací po celé Moravě. Jeho čepování zahájí ve čtvrtek 6. ledna v 18:00 hod. moravské osobnosti v čele se zlatými olympioniky Jiřím Raškou a Davidem Moravcem. Radegast Extra Hořký načepuje osm osobností na sedmi různých místech Moravy ve stejnou chvíli.

Nový speciál od nošovických sládků Radegast Extra Hořký je unikátní vyšší dávkou chmele – žateckého poloraného červeňáku, což je chmel nejvyšší kvality. „Nový speciál patří k nejvíce hořkým pivům na českém trhu. Přes svou vysokou intenzitu však zůstává hořkost příjemná a je vhodně doplněná bohatou sladovou chutí,“ přiblížil chuť nového piva manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Čepování piva Radegast Extra Hořký bude oficiálně zahájeno ve čtvrtek 6. ledna v 18 hod., a to hned v sedmi moravských městech najednou.

Do ostravské restaurace U doktora v pasáži Vesmír dorazí bývalý hokejista Vladimír Vůjtek a kapitán vítkovických hokejistů Jiří Burger. V Radegastovně ve Frenštátě pod Radhoštěm načepuje první Radegast Extra Hořký zlatý olympionik Jiří Raška. Podobně tomu bude i v Orlové, kde v Centru přivítají hokejistu Davida Moravce. Osobnosti spustí výčepní kohouty ve všech městech v jeden okamžik. Po oficiálním zahájení čepování pak budou připraveny se podepsat fanouškům či se s nimi vyfotit.

Speciální pivo uvařil Radegast poprvé ve své historii. Jsme velmi rádi, že k tak významné události, jako je zahájení čepování piva Radegast Extra Hořký, přijali pozvání praví moravští chlapi, z nichž mnozí jsou skutečnými legendami,“ řekl manažer značky Radegast Pavel Kmínek. Nový speciál je k dostání nejen v hospodách, ale také v lahvové variantě v prodejnách.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

čtvrtek, 13. leden 2011
20:12

Roman Holoubek

Tož jsem okoštoval Radegast extra hořký. Má-li někdo zájem znát můj názor tak včil překlikněte na: http://www.pivniblog.cz/clanek/4389-RADEGAST-EXTRA-HORKY-promarnena-sance/index.htm


Tchoř

středa, 5. leden 2011
08:10

To je zase marketingových žvástů o ničem, ale aby alespoň na www.radegast.cz napsali, jaký to má EPM a obsah alkoholu, to ne. :-(


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
03:19


posted by: Inzerce

kozousch

středa, 5. leden 2011
11:21

kozousch

to Tchoř: Mě se ta marketingová zpráva zdá naprosto v pořádku. Marketingová zpráva alias reklama na šmejd totiž NESMÍ obsahovat žádné měřitelné nebo porovnatelné a tedy NAPADNUTELNÉ údaje. V konzumentovi musí vzbuzovat falešný dojem, že jde o nejlepší, nejkvalitnější a nehodnotnější produkt na trhu, ale žádné z těchto přídavných jmen nesmí být v marketingové zprávě použito. Já dávám za neprůstřelnost za 1, za neoriginalitu 4-


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Tchoř

středa, 5. leden 2011
14:05

to kozousch:
Já nenapadám výše uvedenou zprávu, ale absenci základních parametrů výrobku na firemních (produktových) stránkách. Zdá se, že denik.cz vypátral více: www.denik.cz/ekonomika/radegast-bude-nove-extra-horky20110103.html


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

kozousch

středa, 5. leden 2011
14:24

kozousch

to Tchoř: Já myslel, že první věta vašeho souvětí "To je zase marketingových žvástů o ničem" se týká právě marketingové zprávy, pod kterou diskutujeme. Podrobný popis výrobků na firemním webu by samozřejmě být měl, ale zákonná povinost to asi není.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

DanD

středa, 5. leden 2011
22:10

DanD

to Tchoř:
Hm...karamelový slad!


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Jirka Bejček Stehlíček

středa, 5. leden 2011
00:37

Souhlasím s JardouK,
ale nevím jestli je to z nostalgie či opravdu :-). Když jsem před lety (1995) vybudoval Pivní a alchimystickou dílnu Magister Kelley v Praze na Vinohradech poblíž sportovní haly Folimanky, tak jsme tam čepovali Guinness, Radka 12° a obě desiny a řeknu vám, že v té době byla ta dvanda sqoustná a to mi stejně obchodní sládek (jméno jsem zapomněl) říkal, že už není tak hořká jako bývala :-). Tehdy mi chutna moc. Pravda je, že při degustaci PPE jsem ji nejen nepoznal, ale ani ji nedal moc bodů...
A teď otázka: Víte někdo kolikátka to je, ten jejich speciál ? Být to tak 13°, to by bylo něco ! To se dá ještě poměrně dobře déle pít, že :-). Ale tady píšete o 18°, ale to je snad historie, nebo to teď uvařili fuckale jako plnoletý ???
JBS.


napsal(a): Jirka Bejček Stehlíček (prvnipivnitramway(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 5. leden 2011
06:25

Roman Holoubek

to Jirka Bejček Stehlíček: Jirko, nejedná se o žádné vysokovoltážní pivo. Ona 18 v diskuzi se váže k Porteru, který je již, dle mne, žel v propadlišti dějin. Ale stejně tak je v propadlišti dějin chuť Radegastu z let okolo 1995, kdy Ti chutnal. Dnes je tak, jako většina piv z velkých pivovarů, nastavena chuť Radka, aby širokou masu spotřebitelů neurazila.


PetrV

středa, 5. leden 2011
14:58

PetrV

to Roman Holoubek: Z výše uvedeného odkazu na denik.cz : "„Radegast Extra Hořký má šest a půl procenta alkoholu a zhruba 15,6 stupňů"


napsal(a): PetrV [Odpovědět]

JardaK

úterý, 4. leden 2011
18:12

JardaK

No já musím říct, že z celého toho plzeňského bratrstva kočičí pracky mi přijde ten Radegast nejpitelnější. Už se zase těším na seminář do hotelu Sepetná v Ostravici, kde s ním statečně vyplachuji trubky v pajšlu a docela mi i chutná. I když se pak domů vracím klikihákem a ne přímo, a to pak vyplachuji desetkrát lépe :) Naposledy Kozlovice...vau, to byla dobrota.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Sekal

úterý, 4. leden 2011
22:23

Sekal

to JardaK: Za nejlepší považuji Master 18°, Radegast se tomu v mých očích nemůže rovnat.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 4. leden 2011
17:53

Roman Holoubek

Radegast Porter měl EPM 18% a byl vařený v Mostě a mimochodem mi tehdy velmi chutnal. V Mostě se také vyráběl lehký Radegast, tmavá desítka Radegast a pro Čechy také i světlá desítka Radegast. Na etiketách poctivě značené místo výroby.

V Nošovicích v kapitalistické minulosti vyráběli i jedenáctku. Šla na export především do USA.

Ale také byla jiná jedenáctka krátkou dobu k dostání v ČR za socialismu pod názvem Vítek. Chci tím říci, že můžou reagovat na současnou módu jedenáctek a přitom navázat na tradici a původní recepturu. :)

Jo a malá noticka závěrem. Zajímalo by mne, co by na nové pivo řekl pan Jaromír Franzl, první tvůrce chuti Radegastu.


Interdent

úterý, 4. leden 2011
16:42

Ve zprávě se píše, že je to první speciál z Nošovic. Já si vzpomínám na Radegast Porter, silné tmavé pivo, snad 18%. To se nevařilo v Nošovicích? Bylo to ještě před sloučením s Prazdrojem, odhaduji tak 1995-1999? Vzpomene si někdo?


napsal(a): Interdent [Odpovědět]

kozousch

úterý, 4. leden 2011
16:48

kozousch

to Interdent: Já si vzpomínám jen na tmavý pardubický Porter: http://www.porter.cz/pardubicky-porter.htm


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Interdent

úterý, 4. leden 2011
16:52

to kozousch: Na sbírce pivních lahví jsem to už našel - Radegast porter 18%. Bylo to myslím jen ve třetinkových lahvích. Ale kde se to tedy vařilo? Most nebo Nošovice?


napsal(a): Interdent [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 4. leden 2011
17:11

jiri.kana

to Interdent:To bylo z Mostu.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Chody

úterý, 4. leden 2011
18:49

Chody

to Interdent:
Most


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

DanD

úterý, 4. leden 2011
15:37

DanD

Kdyby v minulosti hořkost nesnížili, nemuseli ji teď zase zvedat.


napsal(a): DanD [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI