Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

David proti Goliáši: Přestaňte se chlubit, pojďte bojovat, vzkazuje Pilsneru znovu Bernard

Co se píše o pivovarech a pivu


David proti Goliáši: Přestaňte se chlubit, pojďte bojovat, vzkazuje Pilsneru znovu Bernard

[pondělí, 19. červenec 2010]

Pivovar Bernard znovu vyzval Prazdroj na souboj degustaci nealko piv. Argument Plzně, že má nejprodávanější pivo, je podle Bernardu nefér. V tom případě by prý musel být Gambrinus lepší než Pilsner Urquel.

Spolumajitel humpoleckého pivovaru Stanislav Bernard i nadále tvrdí, že Plzeňský Prazdroj vede neetickým způsobem reklamu na svůj nealko Birell a chce v nezávislé degustační soutěži ukázat, že nealkopivo z Humpolce je minimálně stejně kvalitní. Po necelém týdnu již podruhé vyzval Plzeň na degustační souboj, aby své tvrzení "Birell, chutí převyšuje ostatní" opravdu prokázal.

Plzeňský Prazdroj souboj minulý týden písemně odmítl a tvrdí, že k použití sloganu „Birell, chutí převyšuje ostatní“ jej opravňuje především to, že je po dlouhá léta nejprodávanějším nealkoholickým pivem s tržním podílem větším než 60 procent. "Chuťové pohárky milionů spotřebitelů už daly odpověď," vzkázal Bernardu minulý týden šéf Prazdroje Douglas Brodman.

"Chce tím zároveň, podle stejné logiky, svým zákazníkům říci, že 'Gambrinus chutí převyšuje Pilsner Urquell', protože má největší tržní podíl na českém pivním trhu? Asi ne, nicméně ve vztahu ke svým konkurentům Prazdroj stejný argument klidně používá, odmítá dlouhodobě změnit své nabubřelé kampaně," odmítá v reakci argument Prazdroje Stanislav Bernard, šéf humpoleckého rodinného pivovaru.

Přestaňte se chlubit a nevyhýbejte se souboji, pojďte dokázat, co tvrdíte!“ vzkazuje a nabízí odlehčení celé záležitosti. Pokud by Birell v souboji vyhrál, Bernard se zaváže, že po dobu 1 měsíce přejmenuje svoje nealkoholické pivo „Bernard s čistou hlavou“ na „Bernard s ušatou hlavou“.

"Zároveň budeme točit Birell na našem blížícím se Bernard Festu, a to zcela zdarma,“ dodává šéf pivovaru v Humpolci.

Soutěž dvou nealko piv by měla proběhnout tak, že na degustaci neoznačených vzorků značek Radegastu Birellu a Bernardu s čistou hlavou Free by nezávislé Sdružení přátel piva pro tento účel vybralo 25 degustátorů. Která z obou značek získá víc hlasů, ta vyhrála.

Souboj nealko piv je jen dalším příkladem vyhrocené konkurence na českém trhu, kde se loni uvařilo celkem 18,6 miliónu hektolitrů všech druhů piv. Ale právě loni zažili pivovarníci šestiprocentní - jeden z největších - propad spotřeby.

Foto

Nealko pivo: Jediný rostoucí segment

Přitom nealkoholická piva jsou segmentem, který celé roky rostl ze všech nejvíc. Od roku 2000 se produkce piv s téměř nulovým obsahem alkoholu zvýšila pětkrát, celý trh vzrostl za tu dobu o deset procent. Loni ale poprvé v historii klesla produkce i v případě nealko piv – o jedno procento na 568 tisíc hektolitrů.

Pivovary důsledně tají, kolik hektolitrů jednotlivých značek, tedy i nealkopiv, ročně uvaří. Prý s ohledem na obchodní tajemství. Lídrem nealkoholického pivního trhu v Česku je ale každopádně Birell, který má podle zjištění HN podíl 65 – 70 procent. Prazdroj tedy vyrobí ročně kolem 300 – 350 tisíc hektolitrů téhle své jediné nealko značky. Pro srovnání – nealko piva od Bernarda (světlé a polotmavé) mají zhruba tříprocentní podíl, tedy jde o produkci kolem 18 tisíc hektrolitrů.

Zdroj. ekonomika iHNed.cz | Autor: Libor Akrman


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Narmer

čtvrtek, 22. červenec 2010
17:21

Narmer

Tak jsem dneska po asi třech letech udělal tu chybu, že jsem v hospodě objednal Birell... a jako druhej radši půllitr točený malinovky, která mi spravila chuť a vyčistila chuťový pohárky od takový divný chuti-nechuti.. Od podobných zběsilých Birellových experimentů jsem zase na x let vyléčen.
Drobná poznámka : před těmi asi třemi lety to dopadlo podobně, jen místo malinovky to byla kofola ...


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

ferda

pondělí, 19. červenec 2010
20:53

Já si dám Bernard i Birell, ale pokud se Prazdroj nepostaví na souboj, budu na truc Birell bojkotovat.(alespoň lahvový)


napsal(a): ferda [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
20:01


posted by: Inzerce

hroch

pondělí, 19. červenec 2010
20:26

hroch

Bernard má nejen za tuto kampaň mé obrovské sympatie. Mě nabubřelé reklamní kampaně PU naprosto rozčilují, a divím se že se nenajde nějaký mladý právník, který by si na boji proti PU vytvořil své jméno, a jistě není problém spoustu reklam zprovodit ze světa a ještě se na tom zviditelnit. Jinak já osobně mám rád nealko piva s mladinovou příchutí, prostě ty, které chutnají jako mladé pivo. Bernarda beru jako velmi dobré nealko a Jantar díky karamelu jako špičku. Možná je to tím že je jediný polotmavý, a já mám rád i tmavý i řezaný piva.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.07.2010 ve 21:00:57


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 19. červenec 2010
14:41

Roman Holoubek

Hezké.
Pan Bernard zase ukázal jak se má postupovat v marketingu. K souboji pravděpodobně nedojde, ale tři efekty z toho vyplynou.
Opět celostástní reklama Bernarda zdarma, navíc část lidí začne pochybovat, zda přeci jen není jiné nealko lepší než jejich oblíbený Birell a za třetí další část lidí se dozví, že i Bernard má nealko a ochutnají jej a někteří i u něho zůstanou. Suma sumárum, zviditelnění se a ještě zvednutí výstavu Bernarda s chytrou hlavou. :)


panda

pondělí, 19. červenec 2010
18:42

Naprosto souhlasím. Kluci si z tohohle „sporu“ udělali pěkné letní „pí-ár“ a klidně ho různou výměnou mailů mohou ještě nějaký ten týden živit. V těchto nápadech je Bernard fakt mistr. Dvakrát škoda, že neuspěl v senátních volbách. Politiku by určitě oživil. Pokud jde ale o nealkoholické pivo, raději než po Birellu nebo Bernardovi sáhnu po budvarské „fríčku“. Osvěží, zažene žízeň a co víc, i když to je jen "nealko", necítím se ošizen. Naopak. Navíc potěší, že Budvar Free má nejméně kalorií ze všech - 532 KJ/l, zatímco Birell třeba 821 KJ/l. Ale proti gustu, žádný dišputát. Každý ať sáhne po tom, co mu chutná. Takže tak.


napsal(a): panda [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI