Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj stopnul kritizovanou kampaň na webu

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj stopnul kritizovanou kampaň na webu

[čtvrtek, 22. duben 2010]

Plzeňský Prazdroj ukončil kampaň Za čisté české pivo, kterou vedl na speciálně založené webové straně. „Děkujeme všem, kteří nás podpořili,“ pouze toto sdělení obsahuje web, který ještě včera fungoval. Mluvčí Prazdroje Jiří Mareček zatím nepotvrdil, zda znamená stopnutí webové strany znamená konec celé mediální kampaně. Tu velmi kritizovali ostatní pivovarníci. Žatecký pivovar kvůli chování Prazdroje vystoupil z Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS) a ke stejnému kroku se chystali i další.

Předseda ČSPS František Šámal minulý týden vyzval generálního ředitele a předsedu Plzeňského Prazdroje Douglase Brodmana, aby pivovar okamžitě přestal s kampaní, která poškozuje celý obor. A pohrozil Prazdroji vyloučením ze svazu, pokud by ve svém tažení, prezentovaném jako boj proti chemii v pivě, pokračoval.

K iniciativě za čisté české pivo se na webu, spuštěném 31. března, přihlásilo během zhruba 1880 lidí. Ze stránky pivovar postupně stahoval některé texty. Zmizely například názory odborníků na preparát tetrahop, kvůli němuž Prazdroj kampaň rozpoutal.

Zdroj: Euro.cz | Autorka: Táňa Králová

[SABMiller] 14:43 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jura.z.Brna

čtvrtek, 22. duben 2010
21:07

Jura.z.Brna

To je groteska...


val

čtvrtek, 22. duben 2010
15:06

val

Lehce mimo téma, k čemu je vlastně pivovaru členství ve svazu v praxi dobré?


napsal(a): val [Odpovědět]

Adsense

12. květen 2024
23:30


posted by: Inzerce

Krišot

čtvrtek, 22. duben 2010
14:53

Krišot

nějak se kampaň soudruhů ze Sábmileru minula účinkem. A podepsali ji jen ti nejskalnější, co ani pořádně nevědí co to je poctivé pivo a jak chutná,protože jejich pivní záběr je velmi úzký.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Pavel

čtvrtek, 22. duben 2010
16:46

Pavel

Je fajn,ze se menezment Plzenskeho Prazdroje tak rychle probral a akci Za ciste ceske pivo /existuje presna definice ? / zastavil.Mne ta akce pripomnela situaci,kdy zlodej krici,chytte zlodeje.Nektere pany sladky z akce znam osobne /par desitek let jsem pracoval v oboru/,tak vim ,ze pred 20ti lety umeli varit dobre pivo.Dnes vsak pri zahranicnim majiteli o konecnem produktu nerozhoduje sladek,ale "nuzky hlavniho ucetniho",takto pracujiciho na maximalni zisky majitele,a tradice ceskeho piva je mu uprime lhosteja. Nicmene dnesni piva z prumyslovych pivovaru maji i prednosti,jsou v peknych lahvich,maji barevne etikety a jsou dobre vychlazena.Nekdy maji i prichut dobreho piva.


napsal(a): Pavel [Odpovědět]

mandis

čtvrtek, 22. duben 2010
18:24

mandis

Všemocný Prazdroj, který s půlkou trhu v zádech, si u nás dělal, co chtěl, poprvé narazil. A zřejmě to byla „prda“, protože na něm nenechali nit suchou nejen diskutéři na webech, ale i ostatní pivovary. Asi v Prazdroji vědí, proč přibrzdili. Že by někdo pohrozil, že na ně vytáhne nějakou starší kopii s odběrem tetrahopu? Nebo zjistili, že s touhle kampaní díru do světa neudělají? Nakonec, jak by mohli, když při volání po poctivosti sami licenční výrobou v cizině nerespektují základní podmínku – tedy výrobu ve vymezeném území Čech a Moravy. O dalších „přešlapech“ ani nemluvě…


napsal(a): mandis [Odpovědět]

Lubos

čtvrtek, 22. duben 2010
19:53

napsal(a): Lubos [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI