Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen s kampaní proti alkoholu

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen s kampaní proti alkoholu

[sobota, 12. prosinec 2009]

Nech ty klíčky v kapse vzkazují Pivovary Staropramen v době nastávajících večírků

Pivovary Staropramen připravily na prosinec ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací ČR a Policií ČR kampaň připomínající řidičům, aby po požití alkoholického nápoje nesedali za volant. Kampaň vznikla in-house bez zapojení reklamní agentury a konzumenty bude oslovovat v rádiu a tisku prostřednictvím mediálních partnerů, deníku Metro a Radia 1 a Radia Čas, a přímo ve vybraných barech a restauracích v Praze a na Ostravsku na POS materiálech. Jak řekl Strategii Pavel Barvík, tiskový mluvčí Pivovarů Staropramen, během prosince se kampaň přesune i na Facebook.

Zdroj: Kurzy.cz | Autor: Strategie.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavel R.

pondělí, 14. prosinec 2009
00:52

Pavel R.

Zavřel bych všechny, kteří před jízdou, během ní nebo po ní pozřou Staropramen :D :D To byl vtip :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Zubr

neděle, 13. prosinec 2009
18:34

Proti tomu žádná (námitka) - na pivo se musí s rozumem a za volant nepatří. Ale než bych do sebe lil tohle europivo, to si raději vychutnám dobré pivko z Budvaru nebo od Bernarda. Dva, tři kousky, příjemný pocit k tomu a o d c h á z í m s čistou hlavou.


napsal(a): Zubr [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
08:47


posted by: Inzerce

Hříbek

neděle, 13. prosinec 2009
17:36

Hříbek

Tak toto sem už před pár lety vyřešil auto sem prodal a všude jezdím vlakem a další hromadnou dopravou, a dostanu se vždycky kam chci - stačí se poradit s intern. a naplánovat si to. Co se týče peněz tak velmi ušetřím ( např. sobotní výlet vlakem s rodinou od nás z Český Lípy do Brna tam i zpět za 425 kč to je prostě cena k nezaplacení,). Ale podotýkám že bydlet někde na vesnici určitě bych auto opět pořídil. Jinak bych byl pro to co píše podemnou Jarda, ale nejsem si tak úplne jistej jestli by to u nás fungovalo ale kdo nic nezkusí nic nezjistí


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Jarda

neděle, 13. prosinec 2009
13:02

Jenže zodpovědnost a zákaz jsou dva protiklady. Zodpovědnost je, že když dobře snáším alkohol, klidně si dám před jízdou jedno pivo nebo sklenku vína a nic víc, naopak když na mě alkohol nějak působí, nedám si nic.
Pivovary, ale nejen oni, ale obecně: bojovat by se mělo za určitou toleranci, ale pak o to větší trest za její překročení. Např. 0,3 promile povoleno, 0,5 promile jen za pokutu, nad 0,5 promile již trestný čin obecného ohrožení. Tak lze v lidech probudit rozum a zodpovědnost, ne zákazy. A policie pak nemusí jen vykazovat činnost s měřákem v ruce u preventivních akcí, kdy naplní statistiky nebožáky, co si po obědě lokli, ale může stíhat opravdové debily za volantem. Výsledek současného systému: podstatně lépe a bezpečněji se cítím na dálnici v Německu, kde je povoleno 0,5 promile a na řadě úseků neomezená rychlost, než u nás, kde by díky omezené rychlosti a úplně střízlivým řidičům mělo být bezpečněji. A protože se u nás za dálnici platí, měla by i vypadat líp. Prostě, ještě nám do té Evropy hezkých pár let chybí. Stále patříme spíš na východ ::cry


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

neděle, 13. prosinec 2009
13:59

val

to Jarda: S tou tolerancí je to těžké. Dneska je povoleno nula celá nic promile a tak si spousta lidí to jedno dvě piva dá - "dyť to je skoro taky nula". Když bude tolerance 0,5 promile, tak si dají čtyři piva, protože "to je skoro 0,5 přece, tak co". A za chvíli to bude vypadat ještě hůř než teď. A zodpovědnost s uvědomění si účinku alkoholu na konkrétního jedince je též utopie bohužel. Už vidím to stádo namachrovaných blbečků, jak v hospodě vyřvávají jací jsou frajeři a že na ně těch pět gambáčů vůbec nemá vliv. Ad Německo: tam je to mnohem bezpečnější z toho důvodu, že kultura dopravního provozu je na mnohem vyšší úrovni než u nás v Trotlstánu a nějaká promile v tom nehrají roli. Nevím, jestli to ještě platí, ale v Německu byly na dálnicích něco jako "doporučené rychlosti", přičemž každý mohl jet dle svého uvážení, ovšem pokud způsobil dopravní nehodu ve vyšší rychlosti, než je ona maximální doporučená, tak mu to bylo přičteno k tíži. To podle mě taky dělá hodně. Ovšem opět samozřejmě pouze ve vyspělé kultuře, u nás by to bylo každýmu u zadečku. Prostě na Čechy platí jen bič :-(
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.12.2009 ve 14:01:25


napsal(a): val [Odpovědět]

Jarda

neděle, 13. prosinec 2009
15:31

to val:
Jasně. Důchodci zpomalují provoz, zakázat. Ženy blbě parkují, zakázat. Mladí jsou namachrovaní, zakázat. Atd. atd. A těch pár, co zbude, se bude šinout po dálnici třicet, protože když trefí chodce, ten má šanci přežít. Ale když se vůbec nejezdí, není ani zranění, fajn, zakažme jezdit úplně. Zakázat, zakázat. Proto jsme takoví, jací jsme. Místo řešení jen zakazování. Ale zakazováním a kolektivní vinou se nezměníme.
Ano, s tou doporučenou rychlostí je to pravda. A platí to i s alkoholem. Když udělá někdo průser, tak mu každou desetinu promile a každý km navíc pěkně sečtou. Ale slušné nechávají být. A to je výchova.
Kdo je prase a jede po pěti pivech, ten bude jezdit samozřejmě dál, tak proč zbytečně kvůli němu buzerovat někoho, kdo zodpovědnost má?


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

val

neděle, 13. prosinec 2009
15:55

val

to Jarda: Ano, máte pravdu, zákazy řeší jen následek, nikoli příčinu. Ovšem nedovedu si v Česku představit jakýkoli kladný efekt výchovy, kladného příkladu atd. Můžeme třeba zavést, že každému řidiči bez přestupku dáme ročně deset tisíc na ruku. Výborně, hned by bylo o 200% víc slušných řidičů. Protože bratranec burana Honzy má známýho u fízlů, pan podnikatel Karel dobré vztahy na radnici etc. etc. a chechtáky sou fajn, no ne? Jakékoli řešení u nás vždycky selže na tom nejzákladnějším - morálním lidském faktoru. Máte-li nějakou ideu, která má šanci v praxi obstát, sem s ní, budu jen rád.


napsal(a): val [Odpovědět]

Jarda

neděle, 13. prosinec 2009
16:54

to val:
Jen jsem řekl můj názor. A i to řešení - určitá tolerance a pak o to větší a progresívní trest za její překročení. Vidět v každém potencionálního zločince, úplatkáře, vyčůránka atd., zjednodušovat si práci stylem "preventivně padni komu padni"...víme, že to nikam nevede, což ostatně Val i Njorloj potvrzují svým míněním o nás.


napsal(a): Jarda (jardakubalek(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Njorloj

neděle, 13. prosinec 2009
16:41

Njorloj

to Jarda: Zrovna v případě alkoholu se kloním na stranu vala, jakmile se mírně povolí, každej začne lejt a vymlouvat se, že myslel, že se do 0,5 vejde. Navrch jsem se ptal kamarádů policistů a oni to většinou u nás do 0,2 tolerují, záleží prý však na situaci a posouzení, některá oddělení prý netolerují nic. Já myslím, že je to tak v pořádku i když se samozřejmě kloním k tomu, že samé zákazy nejsou z výchovného hlediska nejlepší, pokud jde ale o chlast, u českého národa netolerovat nic!


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

hroch

neděle, 13. prosinec 2009
20:26

hroch

to Njorloj:
0,2 museli postupně neoficiálně tolerovat všude, protože chyba měření přenosných zařízení, za druhé než proběhlo kontrolní měření z krve tak hodnota klesla, žádná laboratoř nedá papír na přesnost vyšší než 0,2 promile. Navíc 0,2 budeš mít po kefíru, švestkovým kompotu atd.. Je to tazvn. neprokozatelné množství alkoholu v krvi. To je ukázka českého nesmyslu stanovené hranice 0,0 promile alkoholu. Já osobně hodně cestuju a k obědu si nejradši dám po jídle pivo. Když jsem za volantem tak nealko, ale ne radegast (po tom se mě osobně zvedá žaludek víc než po limonádách) a tak si někdy při svých 135kg dám malé pivo nebo vodu. Ne vždy je dobré výpečky a pod. zapít vodou nebo limonádou.
Z pohledu dlouholetého štamgasta a později hospodského se musím přiklonit k názoru kdo je zodpovědný (většinou se to objeví až tak nějak po třicítce) tak si dá pivo posedí dvě hodiny a odjede. Za mlada tyhle lidi když nemůžu se na chvilku zastavit a dát jedno tak si dám čtyři a jedu. O debilech, který se vylijou absolutně nemluvím, ty nic nepředělá. Když by mohl jedno dá si jedno a pojede. Úplatnost policistů tenhle problém ještě zvyšovala. Ti "poloslušní" s jedním až třemi pivy by se podle mého opravdu ve většině změnili na ty pouze s jedním beztrestným pivem a po silnicích by se pohybovali ti piráti bez vlastní záklopky a zodpovědnosti a na ně jen ty nejpřísnější tresty. Každý trest i odměna musí být progresivní. Malá chyba malý trest dvakrát větší chyba čtyřikrát větší trest, čtyřikrát větší chyba osmkrát větší trest a stejně s odměnou- to opravdu trochu funguje.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

val

neděle, 13. prosinec 2009
17:25

val

to Jarda: To se pořád vracíme ke stejnému bodu - pokud budou tresty progresívní, poměrné, odstupňované a je jedno, jak to nazveme, tak nejvíc bit bude slušný člověk ("počkej šmejde, tvůj strom mi trčí přes plot do zahrady, tak ti to osolím"), kdežto kdejakej šmejd z toho vyjde čistej jak lilie ("kolik jste měl, pane Karle? Šest piv a pět rumů? No, nějak to uděláme. A jakpak se má pan starosta?"). Navíc co se konkrétně alkoholu týče, nevím v čem je takový nepřekonatelný problém si to pivo prostě nedat, když člověk řídí?


napsal(a): val [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI