Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mezinárodní úspěch pivního speciálu

Co se píše o pivovarech a pivu


Mezinárodní úspěch pivního speciálu

[pátek, 27. březen 2009]

Master polotmavý, 13° pivní speciál Plzeňského Prazdroje, získal zlatou medaili v mezinárodní pivní soutěži Australian International Beer Awards v kategorii speciálních točených piv, definovaných jako piva jantarové barvy a silná piva. Stalo se tak jediným českým pivem s tímto oceněním. To je udělováno pouze pivům, která dokonale splňují parametry, jako jsou vyvážená chuť, aroma či celkový vzhled. Tato australská soutěž se řadí mezi jednu z největších na světě, co se týká počtu porovnávaných pivních značek a pivovarů. V letošním roce bylo nominováno 1140 vzorků z 215 pivovarů, které se sešly z 39 zemí celého světa. Piva posuzovala porota 33 odborných porotců.

Polotmavé pivo Master potvrdilo své kvality. Jako jediný zástupce získalo zlatou medaili a stalo se tak špičkou mezi vybranými speciály,“ uvádí Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje. „Tímto nejvyšším oceněním tak byla odměněna nejen dlouholetá práce na jeho vzniku, ale také současná práce na pivní kultuře, díky které se polotmavé pivo Master stalo favoritem dané kategorie,“ dodává Václav Berka.

Australian International Beer Awards patří mezi nejvýznamnější profesionální pivní soutěže na světě. Je pořádána Královskou zemědělskou společností ve Victorii (Royal Agricultural Society of Victoria) ve spolupráci s University of Ballarat, která jako jediná na jižní polokouli nabízí akreditované kurzy pivovarnictví. Soutěž byla založena roku 1987 s cílem odměňovat vynikající výkony na poli pivovarnictví a pomáhat podporovat toto odvětví na mezinárodní úrovni. Patronem Australian International Beer Awards je premiér provincie Victoria. V roce 2009 soutěžila piva celkem v osmnácti kategoriích.

MASTER polotmavý je 13° speciální pivo vyvážené chuti s jemnou karamelovou hořkostí a barvou, originál, ve kterém se snoubí tradiční mistrovství plzeňských sládků s tajemným uměním neznámého mistra. Proslulý žatecký chmel dodává pivu jedinečné aroma, nejlepší světlý slad s karamelem pak jemně karamelovou chuť a tmavší barvu. Obsah alkoholu: 5,2 % obj.

Zdroj: Moderní obchod - moobchod.cz

[SABMiller] 15:11 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

pátek, 27. březen 2009
19:55

hroch

stojí za zhlédnutí výsledkovka http://www.beerawards.com/pdfs/2009-Beer-Catalogue.pdf
piva byla rozdělena do 19 kategorií, každá s jednou až 8 podkatedoriemi, dohromady 75 podkategorií. V podkategorii co byl Master byly dvě zlaté 1 stříbrná a 5 bronzových. Brzy nás budou informovat i o úspěchu Kozla Medium, Gambrinus Premium a Radegast Premium v jejich podkategorii Europa lager nebyla udělena zlatá, 11 stříbrných a oni byly mezi 20bronzovými. Nový G excelent v podkategorii Pilsner získal bronzovou , byla 1zl,5stř,14br. Gvýčepní a Birrel jsem ve výsledcích buď přehlídl anebo tam nejsou v přihlášených jsou uvedený. Když už z evropy posílali vzorky museli alespoň jednu zlatou dostat za dalekou cestu.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Trhac

pátek, 27. březen 2009
21:10

Trhac

to hroch: Asi tak...se mi zdá, že poslat tam vzorek moči po pár dobrejch pivech, tak vyhrajeme taky:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Trhac

pátek, 27. březen 2009
17:55

Trhac

OMG, může mi někdo vysvětlit, proč to vyhraje každá sra*ka? Znám mnoho stokrát lepších českých polotmavých...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
11:59


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI