Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pověst nám svým výrokem zkazil i Bolek Polívka, rádi bychom revanš

Co se píše o pivovarech a pivu


Pověst nám svým výrokem zkazil i Bolek Polívka, rádi bychom revanš

[středa, 28. leden 2009]

Pivo z vyškovského pivovaru se v posledních letech potýká s nevalnou pověstí, podle jeho ředitele za to může i výrok Bolka Polívky z filmu Dědictví, rád by proto od herce revanš.

S větou z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag, kdy Bolek Polívka označí pivo v hospodě za „patoky vyškovské“, se vyškovský pivovar potýká dodnes. „Je to v hlavách lidí, vždy když někam přijdu, tak se mne ptají, zda stále vaříme ty patoky vyškovské,“ posteskl si ředitel vyškovského pivovaru David Kaprál. „Přitom naše pivo je kvalitní a v tuzemsku i v zahraničí posbíralo řadu cen,“ doplnil.

Ředitel by byl proto rád, kdyby se pivovaru herec Polívka nějakým způsobem revanšoval. „Film je asi 15 let starý, po těch letech s tím už moc neuděláme, nicméně zvažujeme, že Bolka s žádostí o revanš oslovíme,“ vysvětlil ředitel.

Pivovar Vyškov vaří devět základních druhů piva plus limonády, odbyt mu dlouhodobě klesá od roku 2000. V roce 2008 uvařil 33 400 hektolitrů piva, což bylo o 15 procent méně než o rok dříve. Zhruba třetinu produkce vyváží, a to do Ruska, Maďarka či Německa.

Zdroj: Regiony24.cz | Autor: Mediafax


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

FERRIS

neděle, 14. srpen 2016
08:53

Miluju lidi, kteří nadávají na Vyškovské pivo a v rukách drží Pražské pivo Bráník ;) To už není o chuti, ale spíš o pověsti a řečičkách !!!


napsal(a): FERRIS (ferris(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Siki

pátek, 30. leden 2009
05:59

siki

Nechápu, co setu řeší. Bolkovi Zkrátka Vyškov nechutná (nebo v té době nechutnal), tak svůj názor prezentoval i na veřejnost. Tečka. Většina z nás tu také haní nějaká oiva a přijde mi směšné, kdyby třeba ředitel Plzeňského Prazdroje a.s. přišel za Chodym, aby v jejich reklamě říkal, jak je Gambáč super pivo....


napsal(a): Siki [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
20:58


posted by: Inzerce

Njorloj

čtvrtek, 29. leden 2009
15:37

Njorloj

2 emu: docela dobrej napad - treba Dej si to Vyskovske kozle, neni kozle jako velkoKozle :D :D


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Jura.z.Brna

čtvrtek, 29. leden 2009
13:52

Jura.z.Brna

Já už bych se k tomu taky nevracel, trochu to dělá dojem zoufalého boje. Kampaň by měla být postavená úplně mimo toto. Lidi si o vyškovském pivu pamatují zrovna tuto jednu větu, protože o něm nikdy nic jiného neslyšeli! Nepamatuju si, že by na vyškov byla kdy kde nějaká (reklamní) zmínka.


phrabina

čtvrtek, 29. leden 2009
18:32

phrabina

to Jura.z.Brna: vybavuje se mi reklamní kampaň asi tak před 5-10 lety s připitým vojákem a sloganem každý může být generálem, nebo něco podobného. Ale to už opravdu dávno, bylo to vtipné, ale ke koupi konkrétního piva zrovna nepobízelo.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 29. leden 2009
19:42

Malakin

to phrabina: Mám pocit, že tam bylo "Po vyškovském je každý generál". Bylo to na pohlednicích, táccích, prostě všude. A byl to dobrý slogan.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

emu

čtvrtek, 29. leden 2009
11:00

emu

A co takhle si ze sebe udělat legraci a na etiketu nechat natisknout právě tu hlášku. "Ochutnejte náš patok vyškovský!" Třeba by to u lidí zabralo. Minimálně by se o tom mluvilo a třeba by to spousta lidí už kvůli tomu koupila z recese :) Vždyť i negativní reklama je reklama! Kdyby tam hodili i fotku pana Polívky, nemělo by to chybu. Možná si říkáte, že je to padlé na hlavu, ale mě by to přišlo vtipné a kdoví, zda by to nakonec nebyl geniální reklamní tah :D


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Paja

čtvrtek, 29. leden 2009
12:17

Paja

to emu: Tezko tam daj fotku Polivky, to by bylo nedovolene uziti v reklamni kampani. Navic to treba ani Polivka udelat nemuze, kdyz ma smlouvu se Starobrnem.


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 3. únor 2009
06:54

Roman Holoubek

to emu:
Ano, když už tady pan ředitel Kaprál vytáhl "problém" s 15 let starou hláškou, tak bych ji skutečně zparodoval a použil na reklamní kampaň. Dobrý nápad EMU! To se mi líbí.


val

čtvrtek, 29. leden 2009
10:30

val

Asi mě sežerete, ale nechápu, proč by se měl Bolek Polívka jakkoli revanšovat. Plácl jednu větu ve filmu před pátnácti lety (navíc já osobně si tuhle větu nepamatuju a dozvídám se o ní až teď :-) ), a to, že lidem zůstala v hlavě, přece není jeho zodpovědnost! Anebo taky chcete omluvu od scénáristy, který to napsal? Hajzl pomlouvačná, no ne?! Od režiséra, který to natočil? Takovej sviňák to musel být! Od producenta, který film zaplatil? Určitě to byl agent Prazdroje! Atd. atd. Chápu rozhořčení nad vytrvalou megareklamní masáží na Gambrihnus apod., ale tohle mi vážně přijde jako úlet mimo vesmír rozumu.
Co se vyškovského piva týče, neměl jsem o něm žádný mínění, ani jsem léta nevěděl, že se tam pivo vaří. Viděl jsem vyškovské v Liblicích, ze zvědavost koupil, zachutnalo mi.


napsal(a): val [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 29. leden 2009
12:38

hroch

to val:
Právě, že se nám tu do jedné osoby stělesní hrdina filmu i autor scénáře. Potom už tam je osobní zaujetí z doby vzniku filmu, a možnost chtít revanš dnes.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

val

čtvrtek, 29. leden 2009
14:05

val

to hroch: Osobní zaujetí bych nebral jako argument. Co když tenkrát považoval B. Polívka vyškovské opravdu za patok? To nesmí říct svůj názor, byť takto explicitně? Anebo může jenom v soukromí a na plátně/jevišti se musí vyjadřovat politicky korektně? Má mít B. Polívka zodpovědnost za lidi, kteří si z jedné jeho věty udělali modlu a vyškovské pivo automaticky považují za patok, aniž by ho třeba kdy ochutnali? Bude považovat ředitel vyškovského pivovaru omluvu od Starobrna kvůli jeho reklamní kampani "nejlepší pivo na celé Moravě"? To by mi přišlo smysluplnější. A vůbec, co takhle žalovat tvůrce Postřižin, že vyznění jejich filmu velebí postřižinské pivo, čímž určitě zcela naprosto nepochybně jasně poškozuje pivo vyškovské? Prostě je to celé absurdní.


napsal(a): val [Odpovědět]

val

čtvrtek, 29. leden 2009
14:06

val

to val: *požadovat omluvu... ach ty překlepy


napsal(a): val [Odpovědět]

val

čtvrtek, 29. leden 2009
17:57

val

to Luděk: Čekal jsem, kdo se na to první ozve :-D Osobně považuji za "pravé postřižinské" dalešické. Přístup Nymburka ke značce mi přijde značně obsukrní, všude je doslova protlačován Bohumil Hrabal, šéfové pivovaru jsou tímto panem spisovatelem zřejmě naprosto posedlí. Připadá mi, že je úplně jedno, jestli Nymburk vyrábí pivo nebo třeba paštiky, hlavně když to má velkou etiketu, kam se dá plácnout Hrabal, ostatní jde stranou. Kupříkladu z celé zadní strany etikety Bogana se pouze dozvím super hustou informaci, že Bogan byla přezdívka Bohumila Hrabala, kdežto složení, doba spotřeby etc. je namačkána mini písmem vepředu. Tož tak.


napsal(a): val [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 29. leden 2009
18:31

Trhac

to val: No taky mi pri pití Postrižin vadí koukat na ten jeho xicht:D Myslím, že by se bejvala dala vymyslet o dost hezčí etiketa...


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

val

čtvrtek, 29. leden 2009
18:48

val

to Trhac: já piju z půllitrů, takže mě ta etiketa zas tolik neirituje :-) Nicméně je to škoda, takhle si každej při zaznění slov "Nymburské pivo" nepředstaví nic jinýho, než Hrabala a název Postřižiny, eventuelně někoho napadne "jo to je tam jak vaří židovský pivo" a to je celý. Pivovar by se podle mě měl profilovat více se zaměřením na samotný charakter výrobku.


napsal(a): val [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 29. leden 2009
19:02

Trhac

to val: Já většinou taky, ale třeba v létě na chalupě jasně vítězí lahvátor :D No já nevím, proč toho Hrabala tam pořád tak obdivujou, navíc maj na etiketě někoho, kdo radši než Nymburk pil Plzeň:D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

emu

čtvrtek, 29. leden 2009
19:34

emu

to val: Nesouhlasím. V době, kdy všemu vládne marketing, je právě důležité mít nějaký ten vlastní příběh. Hrabal je přirozený, protože on ten pivovar miloval, v dtěství v něm vydrůstal a byla by naopak škoda toho nevyužít! Vaření piva pro židy je zase dokonalý způsob, jak něčím zajímavým zaujmout média a získat v nich tak tolik potřebný prostor. Osobně si myslím, že je to od pivovaru dobrá cesta. Poukazovat jen na to, že dělají dobré pivo, je málo. S tímhle už dneska nikdo nevystačí.


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

val

čtvrtek, 29. leden 2009
20:24

val

to Trhac: já piju taky nymburský v lahvi, k jinýmu se nedostanu :-) Ale nalívám si poctivě do půllitru :-)


napsal(a): val [Odpovědět]

val

čtvrtek, 29. leden 2009
20:28

val

to emu: Jistě, každý výrobek musí mít svůj "ksicht". Jenže tato "designová omáčka" kolem nesmí přeřvávat charaker výrobku, což se v tomto případě děje. Poukazovat na to, že Hrabal miloval pivovar a okolí a kdesi cosi, se míjí účinkem, protože dneska lidi o Hrabalovi neví nic a troufám si říci, že nikdo krom čtenářů tohoto serveru, si jej autoamticky nespojí s pivem.


napsal(a): val [Odpovědět]

LiborP

středa, 28. leden 2009
13:35

LiborP

No abych se přiznal, tak jsem měl do nedávna představu, jaký to Vyškov je patok. Po ochutnání vyškovské jedenáctky ve Zlých časech jsem to rád přehodnotil a musím uznat, že to pivo bylo dobré, pitelné a oslovilo mě daleko více než mnoho jiných a hodně chválených produktů českých a moravskoslezkých mini.


napsal(a): LiborP [Odpovědět]

Chody

středa, 28. leden 2009
11:50

Chody

Bolek Polívka dle mého názoru nic podnikat v této věci nebude, protože Starobrno je generálním partnerem Farmy Bolka Polívky, viz...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

hroch

středa, 28. leden 2009
11:38

hroch

Rozčílí mě jakýkoliv odsudek piva od člověka, který ho nepil, nepil v poslední době a nebo jenom o něm slyšel. Odsudek na základě hlášky 15 starého filmu je nejžalostnější. Před dvěma lety při rozhodování o restauraci na sraz průmyslovky tuto hlášku použil kamarád bojující ve prospěch g hospody proti svijanům a málem jsem ho násilím vyved. V jedný větě pomluvil v tý době hodně dobrý Svijany a Vyškov o kterém nemá páru ani kde leží natož jak chutná.
Cesta přes Bolka je asi ta nejlepší, ale pan komik je hodně zhýčkán částkami od Hamé aby udělal něco jen kvuli svému špatnému svědomí.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI