Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V našem pivě není žádný „bullshit“, přesvědčuje Prazdroj německé zákazníky

Co se píše o pivovarech a pivu


V našem pivě není žádný „bullshit“, přesvědčuje Prazdroj německé zákazníky

[čtvrtek, 31. leden 2008]

"Ohne lemon. Ohne cranberry. Ohne bullshit." Tedy "Bez citronu. Bez brusinek. Bez dalších srágor," tak by se dala volně přeložit reklama, kterou se Plzeňský Prazdroj pokouší přesvědčit Němce o kvalitě svého piva.

Foto

"Reklama používá štiplavější humor, Němci jí ale dobře porozumí. Německá obliba ředit pivo limonádou je všeobecně známá, proto jsou u našich západních sousedů také oblíbené různé módní výstřelky, jako piva s ovocnou příchutí," vysvětlil mluvčí Prazdroje Jiří Mareček, proč se firma rozhodla pro hrubší slova.

Druhou verzí je pak billboard s nápisem "Die Würde des Biers ist unantastbar," čili "Úcta k pivu je nedotknutelná." Oba obrázky odkazují na jediné: že plzeňský pivovar se drží tradice a nehodlá do svého piva míchat žádné přísady.

Foto

"Českému pivaři to sice může trhat uši, ale v německých zemích je to celkem obvyklé. Když se namíchá Jim Beam s colou, taky se nikdo nediví," říká Jan Kočka z časopisu Svět piva.

Dodává, že ovocná piva se neobjevují pouze v Německu a Rakousku, tedy v zemích, které jsou pro takové míchání typické, ale také například v Belgii. "Tam ale probíhá přímo ovocné kvašení. Nejen smíchání piva a citronové limonády, což je ten klasický radler," dodal.

Kampaň spustil Prazdroj koncem loňského roku na billboardech v sedmi velkých německých městech převážně na území bývalé NDR, včetně Berlína. Poběží minimálně do konce března, objevila se také v časopisech.

V Bavorsku, které je považováno za pivařskou velmoc, reklama nasazena nebyla. Tam se ostatně od roku 1516 výroba piva drží zákona o jeho čistotě, který nařizuje, že se smí vyrábět jenom z vody, sladu a chmele.

Mluvčí plzeňské firmy připomněl, že Pilsner Urquell je nejprodávanějším importovaným pivem v Německu. Za rok 2007 vzrostl vývoz o 3 procenta.

Zdroj: iDnes.cz | Foto: Plzeňský Prazdroj

[SABMiller] 09:12 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

MirEgg

sobota, 2. únor 2008
13:58

MirEgg

Ohne bullshit? Tak to by mě zajímalo co v těch flaškách prodávají? Chmm... Já chci taky PU ohne bullshit :-(


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Mnich

pátek, 1. únor 2008
10:13

Mnich

to lada: Reinheitsgebot udava, ze jedine suroviny, ktere se mohou pouzit pro vyrobu piva jsou jecmen, chmel a voda. Vubec se nezminuje o zpusobu vyroby (dokonce ani o kvasnicich ne). Takze kdyz pouziju jen tyto tri suroviny a budu pracovat s technologiemi jako HGB ci CKT, je vsechno porad podle Reinheitsgebot.


napsal(a): Mnich [Odpovědět]

lada

pátek, 1. únor 2008
07:06

Lada

to Michal:
Reinheitsgebot se sice do cestiny preklada jako "zakon", ale vzniklo to pred cca 500 lety (v mnoha spolkovych zemich jeste mnohem drive v mirne odlisne podobe) a dnes to uz platnost zakona nema. Pivo si mohou v dnesni dobe varit i Nemci tak jako my (HGB, CKT, cukr, syceni oxidem uhlicitym a podobne), ale dost casto se na jejich sklenicich najde hlaska, ze to bylo vareno prave podle zminovaneho "zakona".

A pouzovat Nemce s jejich siri a kvalitou piva o tom, co je to spravne pivo, to mi prijde hodne usmevne.


napsal(a): lada [Odpovědět]

Paja

čtvrtek, 31. leden 2008
14:20

Paja

to Michal: No, jenze vyroba sodovky (jak se odborne nazyva ten proces, kdy se redi 20ka na 10ku?) tomuto zakonu neodporuje - voda je dovolena :(. Sranda bude, az tam PU vyrukuje s reklamou na vodu, ze to je dokonale ciste pivo ;).


napsal(a): Paja [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
20:53


posted by: Inzerce

tomas

čtvrtek, 31. leden 2008
12:20

tomáš

V bavorsku se PU normálně prodává ,ale asi se jim tam nevyplatí dělat reklamu ,protože je to tam vyloženě okrajová záležitost.
Tam mají svoje kvalitní pivka a nějakej PU je jim ukradenej.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Michal

čtvrtek, 31. leden 2008
11:32

Michal

Pročpa asi nesmějí do Bavorska :D
Btw., takovej zákon by tu měli zavést taky, aby se přestaly vyrábět sodovky. Nebo aspoň u nás v Plzni :)


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Martin Štros

čtvrtek, 31. leden 2008
10:17

to je dobrá reklama, gratulace PP, dobrá práce ;)


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI