Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

5 důkazů, že Moraváci absolutně nerozumí pivu

Co se píše o pivovarech a pivu


5 důkazů, že Moraváci absolutně nerozumí pivu

[středa, 2. červenec 2014]

5 důkazů, že Moraváci absolutně nerozumí pivu[goto:http://g.cz/5-dukazu-ze-moravaci-absolutne-nerozumi-pivu/]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Prdzbrd

čtvrtek, 3. červenec 2014
10:49

Hlouposti z bulvárního serveru bych fakt neřešil...


napsal(a): Prdzbrd [Odpovědět]

Bohouš

čtvrtek, 3. červenec 2014
10:37

Také bych se chtěl připojit k této debatě. Ono to čepování z výšky má i více opodstatnění. U nás (jsem z Liberecka) také nemáme rádi přesycená piva točená najednou, raději si točíme (nebo necháme natočit) pivko navícekrát a z výšky, aby tolik neštípalo a nenadýmalo. Myslím že je to o chuti jednotlivce či skupiny a je zbytečné to nějak pomlouvat. Někdo má rád pivo s vyššim řízem a někdo ne.


napsal(a): Bohouš [Odpovědět]

Adsense

13. květen 2024
02:41


posted by: Inzerce

Dwarf

čtvrtek, 3. červenec 2014
18:45

Dwarf

to Bohouš: pokud pijete G, Staropramen či jiné uměle přesycené tekutiny, dalo by se to i pochopit... ale pro nefiltrovaná, přirozeně nasycená piva se tento způsob dle mě nehodí ani omylem...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

pivo

středa, 2. červenec 2014
22:00

pivo

Já, ač moravák jako poleno jsem se nepohoršil, neurazil, naopak jsem se pěkně zasmál. Vždyť vše popsané je odpozorováno, nejen pisatelem. Navíc je potřeba i trochu zpestření, nadsázky. A na závěr, stejná zhovadilost, jako čepování z výšky je tzv. onanie- se sklenicí dolů, nahoru.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Pavel Prchal

středa, 2. červenec 2014
20:14

Jestli mohu krátký názor:
Moraváky máme rádi. Oni nás méně. Možná to je i proto, že se o ně pořád otíráme. Jsem původem Jihočech. Na Moravě jsem byl na vojně. Znám spoustu lidí od Mikulova po Ostravu. Super lidi. Stejně jako lidi od Varů po Pardubice ...
Ohledně piva - vzpomenete si, jak nás učí točit pivo třeba Prazdroj? Šnyt, hladinka atd ... vše je naprudko do skla.
Dám jen hypotetickou otázku, neb jsem sám z pivovaru. Nesnažili se to korporáty přeučit naše hospodské, že tento devastující způsob točení piva vyhovuje jen průmyslovým pivům?
Nesmějme se. Řadu způsobů, jak se chovat k pivu se nám snaží vnutit velcí hráči z oboru ... jejich pivo to vydrží.
Živá piva jsou jiná a musí dostat lepší servis. Ale musíme to ty lidi naučit.
Pavel


napsal(a): Pavel Prchal (pavel.prchal(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Lubos

středa, 2. červenec 2014
17:04

Lubos

Žiju na Moravě teprve 55 let a těch hospod jsem už viděl stovky a tak si myslím, že jediné s čím lze částečně souhlasit(protože to tak není všude)souhlasit je věta "Pivo pouštějí do sklenic jako Hotentoti hezky z výšky, takže už po dvou vteřinách mají půllitr plný pěny." Zbytek je výmysl psaný s cílem někoho vyprovokovat nebo naštvat a teď se někde smát, jak se na to někdo chytl. Že by to autor myslel vážně, tomu snad nikdo, kdo má alespoň trochu soudnosti a rozumu nemůže věřit.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Martin C.

středa, 2. červenec 2014
14:32

Martin C.

Článek je napsaný sice tendenčně, dělá si srandu z Moravy, ale bohužel je na něm i část pravdy. Hysterie, která se rozpoutala v komentářích pod článkem (na G.cz), bohužel nesvědčí až na výjimky o rozumném přístupu diskutujících. Pokud se oprostíme od provokativního vyznění článku, tak mohu místopřísežně prohlásit, že jsem byl několikrát svědkem tohoto hrůzného způsobu čepování a právě vždy na Moravě, dokonce i v minipivovarech - namátkou např. Černý Orel Kroměříž, Parník Přerov, Osečan Osek nad Bečvou - tedy nejen v Brně. Ve všech případech jsem se pídil po tom, proč to výčepní dělá, a netočí pivo normálně po skle (protože pak má sklenici plnou pěny a než pivo načepuje, tak je "rozbité a unavené"). Bylo mi řečeno, že takto to místní chtějí a že to nebudou dělat jinak (když jsem jim navrhnul, aby speciálně pro mě pivo točili po skle). Tím nechci neznačit, že je to snad všude na Moravě zvykem, to ne, ale pro mě je to nepochopitelné ničení piva. Nejsem "ten blbej pražák", jsem z Krkonoš a ačkoli i v českých zemích bych našel zhůvěřilosti v čepování piva, tak způsob "z výšky pivopád do sklenice" jsem tady opravdu nikde neviděl.


napsal(a): Martin C. [Odpovědět]

Chody

středa, 2. červenec 2014
15:18

Chody

to Martin C.: Myslím, že v kraji kolem Poličky by Roman mohl vyprávět...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 2. červenec 2014
21:16

Roman Holoubek

to Chody: Pravdu máš Chody. Ač Moravák, nemám rád rozbíjení piva čepováním z výšky (a jiné nešvary). Ale tento zažitý mýtus se mi za celou mou éru nepodařilo vyvrátit ani ve východních Čechách, jmenovitě na Poličsku. Ach jo.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI