Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bierwander Horními Franky

Co Vy na to a jiné názory


verze pro tisk

Bierwander Horními Franky

Bierwander Horními Franky

Cestujete rádi za pivem? Pak právě vydaná kniha o "vandrování" je přesně pro vás. Třeba jako vhodný dárek od Ježíška. Její autoři, dva kamarádi - Jan Bartuška a Kryštof Materna, které jistě znáte prostřednictvím pividky.cz, od roku 2012 cestovali a stále cestují křížem krážem po oblasti Horní Franky. Oblasti, co by kamenem dohodil z Chebu, oblasti, kde se vaří pivo snad v každé vesnici, od středověku až dodnes. Nejen cestují, ale své poznatky si nenechávají pro sebe. V jejich knize se dozvíte nejen o všech 168 pivovarech v uvedené oblasti, ale i o zajímavostech v jejich okolí.

Titulka
Titulka

Seznam pivovarů je uspořádán podle abecedního pořadí "střediskových" obcí (Gemeinde). Vzhledem k tomu, že taková obec často zahrnuje menší sídla, je zde připojen i abecední seznam pivovarů podle sídel (Ortsteil). U každého pivovaru pak je uvedena adresa, rok založení, výstav piva, otvírací doba, fotografie i otisk tácku. A samozřejmě text se spoustou informací o něm.

Kromě popisu jednotlivých pivovarů se čtenář dozví ve 14 kapitolách i o nejrůznějších zajímavostech oblasti i pivní kultury. O Bambergu, Bayreuthu, sladovně Weyermann, firmě Kaspar Schulz, o pivních zahrádkách, pivních stylech, francké kuchyni, táckách a etiketách, festivalech, ale třeba i o vhodné dopravě mezi jednotlivými pivovary. A mnoho dalšího.

Pivovary
Pivovary

A jaký by to byl Bierwander, kdyby nebyly v knize tipy na výlety. Deset, podle autorů nejlepších, najdete v závěru knihy. I s popisem trasy, dopravou, otvíracími dobami, zajímavostmi aj. Doporučovány jsou pěší výlety. "Limitem přitom nejsou ani tak nachozené kilometry, jako schopnost vašich jater a ledvin". Součástí publikace je i mapa pivovarů.

Inspirací k vandrování i napsání knihy byl německý průvodce oblasti Horní Franky a zejména jeho autor, se kterým se i naši cestovatelé nakonec setkali, pan Markus Raupach.

Sídla
Sídla

Knihu si můžete zakoupit nejlépe na eshopu, případně na stránkách nakladatele pana Susy, na stránkách distributora Kosmas či ve větších knihkupectvích.

A po přečtení už zbývá jen vyrazit!



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1270x] [5. prosinec 2021]
[Glosy] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI