Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Dopis malým pivovarům od pořadatelů Dočesné

[pondělí, 31. říjen 2011]

Dobrý den,

Ráda bych Vás oslovila v souvislosti s tradiční akcí, která se pořádá již 55 let, a to s Žateckou Dočesnou.

S ročníkem 2012 se chystají velké změny z hlediska pořadatelského. Vedle hlavní, rockové a historické scény přibude i samostatná scéna věnovaná country, jazzu a folku. Bude se nově nacházet na náměstí Prokopa Velkého před Chmelovým majákem, který je vyhledávanou turistickou atrakcí Žatecka.

Celé náměstíčko poté bude obsazeno menšími pivovary a jen několika drobnými stánky s občerstvením (cca 40 prodejních ploch). Naší představou je vytvořit příjemný prostor k ochutnávání nových značek piv, a proto bychom v rámci tohoto požadavku preferovali prodej piva po třetinkách.

Vzhledem k tomu, že se jedná o první zkušební ročník, byli bychom rádi, kdybyste nám napsali Váš názor – je možné přijet s vlastním stánkem o maximálních rozměrech 3x3 metry, nebo je v jednání řešení, kdy Městské divadlo Žatec zajistí cca 40 stejných stánků, které se jednotlivými pivovary pouze obsadí.

V současné době zároveň jednáme s Českomoravským svazem minipivovarů, přičemž náš návrh bude přednesen na valné hromadě 11.11.2011.

Žijeme v době, kdy se za všechno platí, proto i Vás bude jistě zajímat – co za to. Za pronájem plochy 3x3 metry na náměstí Prokopa Velkého se bude pivovarům účtovat 4 000-, V ceně pronájmu za oba dva dny je přívod elektřiny a přístup k externímu zdroji vody, které je umístěno poblíž.

Budeme velmi rádi, když naši nabídku shledáte jako zajímavou a následně uzavřeme spolupráci. Vzhledem ke každoroční vysoké účasti návštěvníků (okolo 50 000)a oblíbenosti Dočesné, jakožto největší akci věnované oslavám piva a chmele v České republice, je účast jistě skvělou možností, jak propagovat Vaše pivo a pivovar a zaujmout tak další a další zákazníky. Dvoudenních oslav Dočesné se každoročně účastní nejen „Žatečáci“, ale i příznivci zlatavého moku z celé republiky i ze zahraničí.

Pro ilustraci atmosféry na akci je možné navštívit stránky www.docesna.cz

V případě Vašeho zájmu mě kontaktujte nejlépe do konce listopadu 2011.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Mgr. Veronika Kavčaková

autor: Pavel R. | Blok 19:34 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Ariko

čtvrtek, 3. listopad 2011
00:36

Možná jen upřesnění - nikdo nechce minipivovary nikam vystrnaďovat, naopak - sorta minipivovarů je zcela odlišná od velkých gigantů typu Kjušovice, a proto by zasloužila vlastní prostor. Pokud jste někdo byl v posledním roce v Žatci, tak víte, že tato lokalita je díky Chmelovému majáku hojně navštěvovaná a tudíž se nejedná o odsun na méně lukrativní místo. Tímto krokem se snažíme přiblížit se i malým pivovarům, které si nemůžou dovolit platit velký nájem, ale jak tu bylo kdesi psáno, nikoho neomezujeme - pokud minipivovar chce být na hlavní scéně, nikdo mu nebrání. Čepování do třetinek je jen návrh z hlediska komornějšího vyznění - představa je taková, že zde se bude hlavně vychutnávat a nikoli postavit se k jednomu stánku s géčkem a jinam se nehnout.
A jen pro informaci - nestudovala jsem marketing ;) Je na každém, jak si dopis přebere, míněn není jako odstraňování konkurence...
S pozdravem
Veronika K.


napsal(a): Ariko [Odpovědět]

Pazzy

středa, 2. listopad 2011
13:49

Možná spíš souhlasím s Romanem. Podle mě malým pivovarům nesluší hromadné megaakce. Lidé si ty malé pivovary najdou, to je jen o reklamě. Já na tyhle akce nerad jezdím, protože tam je kravál, milion lidí a ti se ještě těší, jak si dají svoje géčko a to mě vážně nevzrušuje :-( Kdyby se povedla pěkná atmosféra malého místa, nemuselo by to být zlý...


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
09:31


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

středa, 2. listopad 2011
07:35

Roman Holoubek

Já v tomto návrhu změny dramaturgie nevidím nic špatného. Za prvé, není řečeno, že nemůže být malý na velkém náměstí. Naopak, nabízí se tu možnost volby a to dokonce za menší poplatek oproti hlavnímu náměstí.
Za druhé, může toto "odtrhnutí" od hlavního programu vést k příjemné atmosféře na způsob Slunce ve skle. A těch plusů je jistě i daleko více.

Shrnuto, předpokládám, že nikdo nikomu nic nenařizuje, jen nabízí alternativy.


yerka

úterý, 1. listopad 2011
20:42

yerka

Přiznám se, že bych si to možná i víc užil, kdyby to bylo v komorním duchu na náměstíčku Prokopa Velkého, bez takových davů jako na hlavním náměstí, kde jsou hned vedle pouťové atrakce. Příští září uvidíme, jestli to je dobrý nápad či ne.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Alk

úterý, 1. listopad 2011
20:16

Proč Češi stále musí za každou cenu chlemtat pivo z půlitrů? Jste jak průtokáči. Ještě začněte stavět "komíny" z kelímků...


napsal(a): Alk (Alkyoneus(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Fíla

úterý, 1. listopad 2011
09:55

Tak já to vidím ještě černěji. Minipivovary bojují o každou korunu a proto atraktivní místo na náměstí u hlavní scény ( s největší koncetrací návštěvníků) je pro ně z hlediska ekonomického nanejvýš důležité. Velkým pivovarům jde hlavně o reklamu a jejich piva si koupím po celé republice i v té nejzapadlejší večerce. Je logické,že návštěvníci chtějí ochutnat kvalitní a poctivá piva,která neznají nebo je mají možnost ochutnat jednou za čas. Takže ,kdo umí číst mezi řádky je mu z uvedeného dopisu jasné,že nejde o zatraktivnění Dočesné pro malé pivovary,ale o přesný opak. Asi zkjátka nějaký velký pivovar alias sponzor nevydýchal,že u stánků minipivovarů byly dlouhé fronty a u jeho pouze pár skalních.O preferenci pořadatelů točit jen "malá" piva už ani nemluvě. Očekávám tedy jednotnou reakci malých pivovarů a doufám,že na tyto podmínky pořadatelům nepřistoupí. Připadá mi,že by si tak pořadatelé Dočesné řezali větev sami pod sebou, pokud by na dalším ročníku byla k ochutnání pouze piva,která mají v Žatci "za rohem" v Kauflandu.


napsal(a): Fíla (figaross(a)seznam.cz) [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 1. listopad 2011
10:10

jiri.kana

to Fíla:Já tam tedy nějak nikde nevidím, že by malé pivovary nesměly jinam než na to menší náměstí... Naopak je jim podle mě nabízeno ještě něco navíc.
To spíš by měli prskat třeba ve Staropramenu, že by taky rádi na náměstíčku točili do třetinek ten svůj nefiltrovaný zázrak...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

ladin

úterý, 1. listopad 2011
08:45

Panove, proc to vidite tak cerne? Minipivovary dostanou moznost levneho stanku (3*3 metry za 4 tisice, na hlavnim namesti se pritom platim za 4*4 metry 14 tisic), pocet navstevniku bude i na zastrcenem miste prevysovat kapacitu minipivovaru. Nikdo snad nebude zakazovat, aby si jakykoli pivovar zaplatil drazsi stanek na hlavnim namesti ci se stal partnerem/sponzorem akce. V toceni do tretinek se asi skryva predpoklad silnejsich piv nez na hlavnim namesti a navic mam z Docesne zkusenost, ze vetsina (a vsechny z kategorie malych a mini) pivovaru natoci do vlastniho skla jakoukoli smysluplnou pozadovanou miru i kdyz ji nemaji v nabidce uvedenou. Me to spise pripada stylem nabizej vse v tretinkach a navic cokoli jineho.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Njorloj

pondělí, 31. říjen 2011
22:04

Njorloj

Zamudřím: napsáno diplomaticky, skoro by se dalo říci, že kulišácky. Jakožto zákazník žádající rockovou scénu s chutným pivem budu mít zřejmě smůlu, jedině jazz (mám taky rád) a do třetinky, nic jiného nepřipadá v úvahu. Pokud je to tak opravdu myšleno, měla by dostat magistra Kavčaková metál za dezonformaci, dobře ten marketing studovala.


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

Pavel R.

pondělí, 31. říjen 2011
22:06

Pavel R.

to Njorloj: Také se může stát, že na hlavním náměstí budou jen Kjušovice a ona :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 31. říjen 2011
21:04

Sekal

Nemohli by se návšzěvníci sami rozhodnout, jestli chtějí půllitr nebo třetinku?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Pavel R.

pondělí, 31. říjen 2011
21:13

Pavel R.

to Sekal: Ne, je to jasně dané, minipivovary mají točit do třetinek a velké pivovary určitě i do půllitrů, ne-li do kýblů :D aby se smazal rozdíl v kvalitě piv a tím i ve výtoči


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Pavel R.

pondělí, 31. říjen 2011
19:47

Pavel R.

V těchto dnech obdržely některé malé pivovary dopis od pořadatelů Dočesné.
Po akci PU ohledně zákazu dodávek kvasnic malým pivovarům mi toto připadá jako další akce některého z gigantů proti těmto pivovarům. Jestli jsem dopis správně pochopil, měly by být u hlavní scény pouze velké pivovary a mini někde na periferii Žatce, kde dle mého názoru bude menší návštěvnost a minipivovary by měly točit pouze do třetinek aby neprodali více piva než větší pivovary, jak se to stalo letos.
Pokud se mýlím, rád se nechám z mého omylu vyvést.

Děkuji


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Chody

pondělí, 31. říjen 2011
20:54

Chody

to Pavel R.:
Tož a včíl mudrujme...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

štefan

úterý, 1. listopad 2011
12:56

Stefan

to Pavel R.: tak co se mě týká, tak pokud budou menší pivovary oddělené od kjušovic apod., tak mi to vadit vůbec nebude, Žatečanka ani další kulturní výstupy, které se každoročně odehrávají na hlavní scéně mě nezajímají a alespoň se nebudu rozčilovat, jak si někdo může dovolit nabízet ghnus výčepní za 29,-... Ohledně třetinek, tak z nich na podobných akcích piju téměř výhradně, nicméně taky nechápu, proč by tu nemohla být možnost nechat si natočit půllitr piva. Myslím si, že minipivovary nepřistoupí na toto omezení. No a jestli se jedná o snahu vystrnadit menší pivovary na okraj akce a v "centru dění" nechat ty velké..těžko říct, snad ne, ale nedivil bych se tomu, nicméně každý z nás se může svobodně rozhodnout, jestli jede na Dočesnou poslouchat Helenku Vondráčkovou a pít u toho unifikovaná piva nebo ochutnat po většinou kvalitní a rozhodně různorodé pivní chutě za případného doprovodu třeba jazzu.


napsal(a): štefan [Odpovědět]

Pavel R.

pondělí, 31. říjen 2011
21:02

Pavel R.

to Chody: Jen doufám, že se Českomoravský svaz minipivovarů ozve, když s ním o tom budou jednat... Letos jsem tam sice nebyl, ale vím z doslechu, že mini vytočily o mnoho sudů víc než maxi, tak tím asi někoho vytočily :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI