Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Ptačí setkání U Hastrmanů

[pondělí, 8. srpen 2011]

V rámci letošní dovolené jsem měl tu čest a mohl jsem se několik večerů nechat hýčkat výborným pivem a jídlem u manželů Vorlových.

Jejich malý podnik se nachází ve Velkém Rybníku u Karlových Varů a dle mne by to měla být jedna z povinných zastávek každého pivního labužníka u nás.

Pro žíznivé připravili na rozjezd hned dva nápoje a to vlastní limonádu s citrónovou příchutí a unikátní (v rámci minipivovarů) pivo Hastrmánek, což je šestka! Nečekejte od tohoto piva nic více, než zahnání prvotní žízně. Okoštoval jsem standardně chutný základní sortiment: 11 světlou, na tři rmuty vařenou světlou 12, polotmavou 13 a pšeničné svrchně kvašené se svou specifickou chutí.

Tento sortiment byl obohacen o výborný tmavý ležák (nic pro příznivce nasládlých tmavých piv). A jako třešnička, vlastně dvě třešničky na dortu byly v nabídce hned dva speciály. Velmi, ale velmi chutný Stout (opět svrchně kvašený) a pro mne velkým překvapením bylo Letní pivo.

Co se skrývalo pod tímto názvem mi prozradil až autor receptu - variace na komunální Zoigl piva. Velmi lehké a chutné pití, ba až nebezpečně pitelné. A že sneslo srovnání s originálním Zogl pivem koupeným ve stejné době v Mitterteichu!

Tímto Holoubci děkují Vorlům a těší se na další shledání.

autor: Roman Holoubek | Blok 14:57 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

cz3ko

čtvrtek, 25. srpen 2011
22:11

cz3ko

Nebezpečně pitelné... asi proto jsem tu třetinku Letního ležáku na Chyšském maratonu nedopil. Holt není sud jako sud...


napsal(a): cz3ko [Odpovědět]

pivní mlsoun

úterý, 9. srpen 2011
15:44

pivní mlsoun

U Vorlů je při každý mý návštěvě domácí prostředí. Tam nesedím u piva - tam nádherně trávím s fajn lidičkami volnej čas(kterej ukrutně rychle utíká), a koštuju znamenitý věcičky z Lubošovy pivničky. Tímto též Luboše a i Maju zdravím z Plzně a těším se na další setkání u nich. Srdečně zdravim i Romana Holoubka - spolu snad se uvidíme 27.-chystam se na pivofestík. Dej bůh štěstí,přátelé!


Adsense

19. duben 2024
00:51


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

úterý, 9. srpen 2011
22:10

Roman Holoubek

to pivní mlsoun: Taktéž Vás zdravím do Plzně. Na Pivofestíku 27.8. ve Vyškově nebudu. Ale rád se setkám s příznivci už tuto neděli (14.8.2011) na Dnu otevřených vrat Vyškovského pivovaru.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI