Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Březňák v Praze

[středa, 1. červen 2011]

Jdouce v pondělí na oblíbenou kvótu U Klokočníka vystoupil jsem z tramvaje číslo 18 ve stanici Na Veselí. Tam přímo před obličejem bývala hospoda. Mívali tam Ferdinanda, pak Staropramen a pak to zavřeli.

To již není pravdou a v současnosti tam je hospoda tvářící se bezejmenně a jež je řádně ologována jako hospoda pivovaru Březňák Velké Březno. Maje radost, že značka ještě existuje a touže připomenout si chuť pivka dříve mnou hojně konzumovaného při dovolených na Českolipsku, vnikl jsem neprodleně do hospody a stihl jsem tak první otvírací den. Hospoda však není bezejmenná, zove se Na Veselí, avšak neon je zatím ve výrobě.

Na čepu 10, 12, 14 a volím jako testovací vzorek desítku maje na zřeteli i vedro panující venku. Velmi mile mne překvapila otázka pana výčepního oděného v pivovarském tričku, zda chci půllitr s uchem či bez. Vybírám samozřejmě s uchem a oplácím otázkou, zda je tento Březňák ještě skutečně z Března a to i ta desítka. Jsem ujištěn, že ano.

Desítka mi přišla horší než ta z před lety, ale vypil jsem ji v pohodě a rád a snad i registroval cosi z typické chuti někdejšího březenského piva a lze mi prohlásit, že mi chutnala. Pan výčepní tvrdí, že tato hospoda je již druhou akvizicí velkobřezenských, neb prvá hospoda jest naproti Nádraží Smíchov. Hospoda je vybavena i historickými či pseudohistorickými reklamními materiály jako jsou plechové cedule aj. Líbí se mi i pípa, kde loga čepovaných piv jsou pod jakousi čočkou, která umožňuje viděti logo z různých úhlů. Mám pocit celkem útulného prostoru sice skromně, leč vkusně vybaveného, je to místo, kde méně je skutečně více.

Desítka stojí pouhých 17 korun a tak již nemohu tvrdit, že nejlevnější dobrá desítka je ta o tři sta metrů dále U Klokočníka, kde stojí 19.

Po odpoledni stráveném U Klokočníka přemlouvám spolupijany k opakovanému testu březenské desítky. Když se tážeme, zda můžema pivka zkonzumovat na zahrádce pod kaštany, je nám to dovoleno, jen jsme požádáni o laskavé vrácení půllitrů, neboť již tento první den provozu jich panu výčepnímu pár chybí... Druhý test v konfrontaci s doznívající chutí desetistupňového kvasnicového Huberta dopadá tak, že registruji vyšší sladovatost a i mírnou jakoby štiplavost, která je produktem nevím čeho, doufám že ne CKT, HGB a podobných zkratek. Rozhodně je jiná než Hubertus avšak pitelná a já fandím pivodiverzitě.

Suma sumárum jsem velmi rád, že v Praze mohu sledovat piva z Velkého Března. Snad si již i majitelé uvědomili, že je lepší mít v portfoliu více piv od více pivovarů a že unifikace chuti a tzv. optimalizace výroby není ten správný krok. Jak jinak si vysvětlit investici do logované hospody se všemi náležitostmi včetně tácků a logovaných půllitrů a to i do lokality, kde jiní neuspěli. Mě rozhodně otevření tohoto podniku potěšilo.

Hospůdka je to malinká ale vkusně a nijak přeplácaně zařízená, malá zahrádka pod třemi kaštany je příjemná. Uvítal bych, pokud byste někdo ochutnal Březňáka, pokud byste napsali jak vám chutnal a jak vám chutnal a zda tomuto pivovaru fandíte. Otevřeno 11-22 a v sobotu a v neděli 13-22.

Březňák v Praze

autor: Rosťa | Blok 16:38 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

manjel

úterý, 14. leden 2014
13:29

14ka pomer cena vykon -> bezkonkurencni, at zije pivnice na veseli!!!!


napsal(a): manjel [Odpovědět]

Otakar Ronn

neděle, 18. březen 2012
13:02

Rosto prosimte posli mi cislo na tebe nebo primo na hospodu potrebuju kontakt na reyervacku dik Otta 605518448


napsal(a): Otakar Ronn [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
02:40


posted by: Inzerce

Rosťa

pondělí, 19. březen 2012
15:06

Rosťa

to Otakar Ronn: Otakare, omlouvám se, telefonický kontakt na hospůdku nemám a internet mlčí...:(


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 5. červenec 2011
18:22

Rosťa

V Hospodě Na veselí stabilnĕ na čepu 12 kvasničák Březňák. Chystá se další pípa. Bude Černá Hora 11 světlá a rozhoduje se jaké brát tmavė. Denní výtoč už průmĕrně 2 hekťáky.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

BcH

sobota, 18. červen 2011
19:18

BCH

Březňák už dneska není žádná výhra.


napsal(a): BcH [Odpovědět]

yerka

neděle, 18. březen 2012
17:59

yerka

to BcH: Nevím, já s ním mám u nás dobrou zkušenost. Ovšem problém je, když dochází sud, pak už má takovou podivnou chuť.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

hroch

pondělí, 19. březen 2012
07:49

hroch

to yerka: Když je pivo v sudu tlačeno vzduchem tak pivo v sudu na hladině oxiduje- to je ta divná chuť posledních piv. jestli to hospodský roznáší hostům tak je prase. Již při točení je poznat že jdou poslední piva- Pivo najednou nepění a má v sobě takový lavinovitý efekt jako dělal Velvet, takže to vytočím na kanál. Jedná se vždy o jeden až tři půllitry podle doby jak dlouho byl sud naražen (1-3dny). S touhle ztrátou musí hospodský počítat.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

yerka

pondělí, 19. březen 2012
14:30

yerka

to hroch: Mockrát děkuji za informaci, konečně vím, s čím jsem se v několika hospodách za život potkal, a proč tomu tak je, opravdu děkuji, rád jsem se poučil.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

K.Smisek

sobota, 18. červen 2011
16:12

pivko výborný...hlavně kvasnicové...příjemné prostředí a milá obsluha. A může se sem i s pejsky :-D


napsal(a): K.Smisek [Odpovědět]

SS

neděle, 12. červen 2011
15:39

Suhlasim s Dr. a Alice,konecne cista utulna pivnice s dobrym pivem.


napsal(a): SS (kooogy(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adam

neděle, 12. červen 2011
15:37

je to tam super...


napsal(a): Adam (tekkmanie(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dr. a Alice

neděle, 12. červen 2011
15:30

Pekná útulá Pivnice na Veselí,s dobrým pivem a příjemnou obsluhou,oproti klokočníkovi....!!čisté zachody,a zahradka ze třemi kastany,co víc si přát..:-D


napsal(a): Dr. a Alice (dusan-brizdal(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

středa, 8. červen 2011
15:25

Sekal

Mimochodem včera jsem šel okolo hospody s Březňákem naproti Smícháči. Kromě toho, že jsem neměl čas, mne odradil vzhled herny a cedule přede dvěřmí "Nástup na chlast".


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Energetik

neděle, 5. červen 2011
13:25

Energetik

Včera jsem tam byl, prostředí příjemné, pěkná zahrádka pod stromy s pískovištěm. Pivko rozhodně bodlo, desítka za 17 je příjemným počinem :-)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 2. červen 2011
19:26

Trhac

Vím, že tam bylo géčko a když zmizelo tak pak starouš nebo opačně, s tím se prostě Klokočníkovi konkurovat fakt nedalo...
Tohle je sice o něco lepší, ale stále si nemyslím, že by teď v tom teple bylo najednou u Klokočníka na zahrádce nějak víc místa :D


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 3. červen 2011
08:39

to Trhac:
Já tam pamatuju Lobkowicz (tehdy ještě chlumecký).


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Adam

neděle, 12. červen 2011
15:35

Trhaci-co ja vim tak ty chlapi od Veselí,tu hospodu nedelaji pro to,aby konkurovaly klokocnikovi nebo nekomu jinemu,ale delaji to proto a by lidem chutnalo pivo Březnák.Podle me,se jim dari a jejich smer je zcela spravny.


napsal(a): Adam (tekkmanie(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Honza

čtvrtek, 2. červen 2011
18:32

honza

To Pavel R. ve Velkém Březně i Krásném Březně se vaří tradiční technologii a nikoliv HGB, jako v ostatních velkých pivovarech. Můžete se o tom přesvědčit při prohlídkách pivovaru. Není to Staropramen, který se vaří na 20%. a pak ředí vodou....


napsal(a): Honza [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 2. červen 2011
20:35

Chody

to Honza:
Myslím, že Pavel R. o tom ví víc než my všichni dohromady...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Rovermania

čtvrtek, 2. červen 2011
08:33

Rovermania

desítka a 12 březňák hostinec Kovadlina u Lázní, ulice Kostelní v Holešovicích. Kromě toho je zde každé pondělí pivi z regionálního pivovaru a čtvrtek vždy něco od Matušky.


napsal(a): Rovermania [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 2. červen 2011
06:40

Energetik

Rostíku, díky za tip, chce to, aby i P4 se trochu přiblížila P3 v pivní rozmanitosti :) Hospůdku Na Růžku jsem taky ozkoušel několikrát a pivko vynikající za solidní ceny.


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 2. červen 2011
00:05

honza1205

S Březňákem jsem měl tu čest loni.Je to hnůj.Cibich asi rotuje v hrobě jak mixer.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 1. červen 2011
18:54

Pavel R.

Chlapci a dámo, nechci vás zklamat, ale sudový Březňák 10% se nevyrábí od roku 1996. Abyste nakonec nepatřili mezi těch 90% konzumentů, kterým zachutnaly nové Kjušovice, jelikož jsou nebezpečně blízko Prahy... :D :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Jana

středa, 1. červen 2011
19:12

Jana

to Pavel R.:
Krušovice prodávané pod názvem Březňák???


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 1. červen 2011
23:41

Pavel R.

to Jana: Kapacita pivovaru Velké Březno je při dodržení technologického postupu cca 160 000 hl ročně. Výstav pivovaru se pohyboval kolem 330 000 hl, což se do dneška asi nezměnilo, možná je výstav vyšší. Vše co bylo nad kapacitu pivovaru se vyrábělo vě větší míře v LN, dále v KB a KH. Dva pivovary jsou již zavřené, takže jejich výstav Březňáku převzaly Kjušovice a Starobrno. Pivovar se prostě nafouknout nedá.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

SS

neděle, 12. červen 2011
15:44

Kdyz jsou lidi debilni,tak neni k tomu co dodat.Heineken je velka spolecnost a ma zkozpeny pivovary :Breznak,Krusovice,Starobrno,Louny...takze kdyz se nekde toci Breznak tak vam to pivo doveze auto z napisem Krusovice ci Heineken..Pivovar Breznak vari pivo v malem,a tak o rozvoz piva se stara spolecnot Heineken nebo Krusovice...


napsal(a): SS (kooogy(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Rosťa

neděle, 12. červen 2011
16:06

Rosťa

to SS: Prosím tĕ, opravdu se domnváš, že např Louny vozí auta s jinými logy kvůli ušetření náladů na dopravu? Nebude to tím, že Heineken mj. v Lounech výrobu ukončil?


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Chody

neděle, 12. červen 2011
18:21

Chody

to SS:
Proč hned silná slova o debilních lidech :ble: Myslím, že víc vedle jsi Ty...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Henri

pondělí, 13. červen 2011
08:42

Henri

to SS: Když jsou lidi naivní....


napsal(a): Henri [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 1. červen 2011
19:55

jiri.kana

to Pavel R.:A na co jsem tedy v Ústí a okolí po roce 96 chodil?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Rosťa

středa, 1. červen 2011
20:02

Rosťa

to jiri.kana: Mhe-he-he! Tak raději snad vzpominej na koho jsi to tehdy chodil, Jiřiku! ;)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 1. červen 2011
20:29

jiri.kana

to Rosťa: To si náhodou pamatuju docela dobře. Takovej malej, s kapucou, v jedný ruce měl ředkve, v druhý džbánek s pivem a sedával na sudu. Ale je fakt, že jsem dával přednost spíš jeho fousatýmu plešatýmu kolegovi...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 1. červen 2011
23:36

Pavel R.

to jiri.kana: Na 10% Březňák, vyráběnou v pivovaru Zlatopramen podle technologického postupu pivovaru VB.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

píra

středa, 1. červen 2011
23:20

píra

to Pavel R.: Kjušovice :-) až teď jsem viděl ty blbý reklamy. To se jim moc nepovedlo. Nebo o tom rozhodoval někdo, kdo vůbec neumí česky :-)


napsal(a): píra [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 1. červen 2011
23:46

Pavel R.

to píra: Asi to má být vtipná reklama... Vtip to ztrácí ve chvíli, kdy hlavní hrdina příběhu řekne zcela jasně Krušovice a pak dál pokračuje v dětském žvatlání. A do toho ty napjaté pohledy obou sládků plné očekávání aby bylo pivo jako tenkját...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 2. červen 2011
00:02

honza1205

to Pavel R.: Tys zjevně neviděl Okresní úřebor.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 2. červen 2011
00:03

honza1205

to honza1205: opr.Okresní přebor.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 2. červen 2011
23:09

Pavel R.

to honza1205: Mymochodem, múj objíbení sejijál...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 2. červen 2011
00:34

Dan

to Pavel R.:
Ale zase to není tak zlé. Řekl bych že ta reklama patří k těm lepším.
Rozhodně lepší než tupouni na lodičce, co nesnáší ryby, ale milují teplý gabrihnus :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 2. červen 2011
23:05

Pavel R.

to Dan: Nesnášým ribi :D :D


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 2. červen 2011
23:16

Dan

to Pavel R.:
Ty už taky? :D :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 2. červen 2011
23:23

Pavel R.

to Dan: To byl jen ftip :D Jinak ryby můžu na jakýkoli způsob a Kjušovice si pamatuji z vojny, takže reklama na mě nepůsobí. To reaguji na tvoji reakci ohledně referenda. Krušovická 10% a 12% byly nejlepší piva co jsem na vojně pil, sloužil jsem dva roky ve Slaném. A to myslím bez ironie...


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

pátek, 3. červen 2011
02:01

Dan

to Pavel R.:
Jo jo, já jsem to pochopil :) A co se týká Krušovic, tak je také pamatuji jako výborné pivo. Tehdy když jsme šli na dvanáctku, tak jsme říkali že jdeme na "plnotučný". A ono bylo, pěna jak šlehačka. Dokonce to bylo nedaleko tvého vojákování, ve Velvarech, kde jsem se tehdy často vyskytoval. A Gambrinus (ten původní a výborný), ten zase pamatuji z vojny na Šumavě.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pavel R.

pátek, 3. červen 2011
16:14

Pavel R.

to Dan: Já pamatuji výborný PP a Gambrinus ještě z učení.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

píra

středa, 1. červen 2011
18:29

píra

Potvrzuji hospodu Na růžku naproti Smíchovskému nádraží. Minulý týden bodla destítka Březňák k výbornému jídlu k obědu. Mohu jen doporučit. Jinak sortiment je stejný, cena desítky je asi o tři koruny vyšší. Kolem té Na Veselí jsem šel včera, ale Klokočník mne vtáhnul :-)


napsal(a): píra [Odpovědět]

Jana

středa, 1. červen 2011
18:01

Jana

Březňáka 10°čepují též ve stánku na Tyláku (bývalé WC). V zimě pak mají totéž v plechu.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 2. červen 2011
00:02

Sekal

to Jana: Mají plech i na jaře.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 2. červen 2011
17:47

Jana

to Sekal:
"A přece (už) se točí" :-), á 20Kč. Ale nějak mi připadá, že se od loňska pohoršil. "Kvality" Krušovic ovšem zatím (bohudík) nedosahuje. Vyzkoušeno dnes odpoledne v rámci nákupu.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

pechi

středa, 1. červen 2011
17:36

pechi

Rostiku, jestli bude zitra pekne, tak to pujdu o poledni pauze vyzkouset. Nechces se pridat?


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Rosťa

středa, 1. červen 2011
17:23

Rosťa

Aktualne maji akci 14 Breznak za 20


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 2. červen 2011
18:58

hroch

to Rosťa: Za poslední rok při cestách do regionu Březňáku a Zlaťáku- Duchcov, Bílina můžu jen potvrdit klesající úroveň těchto piv a nakonec jsem už byl fádností a pachutěma těchto značek tak znechucen, že jsem si připadal jako na pivní poušti. Světlou vyjímkou byl pouze právě Březňák 14%, ale byl v dosti žasově a vzdálenostně nedostupné restauraci.


napsal(a): hroch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI