Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Tambor zabubnoval v Praze!!!

[úterý, 3. srpen 2010]

Nejprve radostná fakta: Praha má restauraci, kde je na čepu výhradně a jedině Tambor v plném portfoliu. Zároveň má Tambor v Praze výhradně svoji restauraci! Tato jmenuje se Ambrózie (http://www.ambrozie.cz/)(facebook je AmbrozieDisko), nachází se v Praze 10 (tam bydlím i já ), v Moskevské ulici 1, přesněji roh ulic Moskevská, Ruská a Francouzská. Od soboty 31.7.2010 je zde na čepu Tambor 10 za 24 korun, Tambor 11 za 26 korun a Tamborové 12 a 13 za 28 korun. Jde o ceny zaváděcí a očekávám v budoucnu jejich mírný růst, opakuji: mírný!

Má pondělní návštěva a hovor s dlouholetým nájemcem panem Františkem Krejdlem nedopadl zcela podle mých představ, protože jsem chtěl působit dojmem seriózního pisálka, ale nakonec jsem tam před ním „udělal“ čtyři pivka. Nedalo se tomu prostě odolat. Lehkost a chmelová jízda byť „pouhé“ desítky mne vybízela k dalšímu napití příliš hlasitě.

Restaurace má jedinou drobnou chybku: má v neděli zavřeno. Když jsem tam dorazil, poněkud mne zarazil vnější dojem. Působilo to jako nějaká opravdu malinká hospůdka, jenže když jsem sestoupil po schodech dolů, pochopil jsem, že sklepní prostory, poctivě přetvořené na restaurační prostor, jsou velikostí akorát!

Nyní ke specifikům restaurace: jde o tzv. music restaurant, což samozřejmě předurčuje pojetí hosta. Nicméně hudební produkce provozována jest od středy do soboty a to až večer, tedy pondělí a úterý je klid po celý den. Pro mne je ideální doba návštěvy mezi 15-tou a 19-tou hodinou, kdy jsou tyto jindy vytížené prostory výrazně intimnější. Co hudby týče se, jde o tzv. oldies disco cílené na generaci dnešních třicátníků a čtyčicátníků (produkce začíná od 21 hodin), ve čtvrtek je živá hudba ( zde produkce začíná dřív a to v 19:30), ve středu je karaoke, ale opakuji, až večer po 21 hodině.

V restauraci je povoleno kouřiti, ale pozor! Dva výkonné ventilátory neustále vhání do restaurace čerstvý vzduch a jiné dva vzduch „po(u)žitý“ zase výkonně nepřetržitě odvádějí. Že nájemce restaurace do podniku investoval více než je obvyklé je ostatně patrné na každém kroku včetně toalet.

Jídelní lístek je velmi obstojný, z cirka sedmdesáti jídel si vybere většina populace.

Nyní mi, prosím, dovolte trochu té amatérské subjektivity. Jasně že chodím Ke klokočníkovi na Kácovské (http://pivni.info/restaurace/53-fenomen-klokocnik.html), ale chodil bych i rád mj. na vynikající Chotěboř, měla-li by v Praze svou hospodu. Proto jsem nadšen, že nyní mám možnost kdykoliv krom neděle zajít někam, kde mám jistotu, že mi bude načepován Tambor! Protože tento vynikající Pils dosud neměl svou stabilní pražskou zdrojovku! Mou radostí je už to, že pivovary typu Dvora Králové či Chotěboře vůbec existují, ale co je to platné, je-li jejich pivo dostupné jen občas v restauracích typu Zlejch Časů (ale zaplaťhanz za to), že.

Ptám se pana Krejdla jak to vlastně přijde, že provozovatel restaurace zvolí pivovar, jenž neustále nemasíruje podvědomí konzumentů reklamou ve všemožných mediích a nenabízí tzv. pobídky na „zvelebení podniku“. Dovídám se v kostce zhruba toto: v červnu t.r. končí smlouva s chemičkou a únava mj. z kvality a zvyšování cen ( desítka v nákupu za 13,40) je natolik veliká, že je se poohlíženo po jiném dodavateli. A jelikož pan Krejdl v nedávné minulosti působil pár let v Itálii, zná odtamtud pana Martina Vrbu, současného sládka ve Dvoře, jenž donedávna sládkoval v Udine, Italia... Aha, takže kámoši! Nejen to, pan Krejdl neváhal a Dvůr navštívil, prohlédl si pivovar, ochutnal produkci a nakonec tedy spojil své ekonomické působení v pohostinství s Tamborem!

Jako člověka znalého Itálie ptám se pana Krejdla i na kávu. O rozšířených značkách typu Segafredo či Illy se nijak nevyjadřuje a vyjmenovává mi některé ze svých oblíbenců: Danesi, Caffe del Sole, Kimbo nebo Costadoro z Turína... No, ale kde to koupit, že...

Na Ambrózii je sympatické i to, že každou stupňovitost Tambora vám načepují do jiného druhu půllitru, moje desítky byly v sympatickém bucláčku! A propos: desítky! Jak psal mj. Hroch (http://pivni.info/glosy/540-konec-desitky-u-hrocha-aneb-zmizi-desitky-z-vycepu.html) i já jsem volal po tom, aby pivovárky vařily i desítky, neboť současné trendy, kdy desítka se buď nevaří a nebo se na ni ředí zbytky z vařeb jiných stupňovitostí, mi nejsou sympatické. Děkuji tedy panu Kiriakovskému, majiteli Tambora, že nezapomněl na milovníky lehčích piv a desítku, skutečně lahodnou, zařadil do portfolia svého pivovaru!

Bude-li navařen Klazar, můžete jej v Ambrózii očekávat také. V nejlepším přestat, abych nebyl plísněn za popis půvabů Ambrózích servírek jako za irelevantní thema. Tedy nazdár v Ambrózii!

Tambor zabubnoval v Praze!!! [p539]

autor: Rosťa | Blok 21:48 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Provozovatel

pátek, 3. prosinec 2010
12:10

Cena piva je garantována od pondělí do čtvrtka po celý den.V pátek a sobotu od 20,00h
podáváme pouze 0,3l za diskotékovou cenu.


napsal(a): Provozovatel (restaurace.ambrozie(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Provozovatel

pátek, 3. prosinec 2010
11:57

to Taborita: Za zpožděnou otevírací dobu se omlováme. Vznikla havárie vody, se kterou se nedalo počítat dopředu,tudíž se to nemohlo oběvit na webu ani jinde.
Víkendové diskotéky jsou na našem webu inzerovány již téměř 10 let. Bohužel není možné akceptovat vstup bez platné vstupenky a to ani v případě rychlé ochutnávky piva.
Věříme, že váš případ by to nebyl, ale mnoho jiných by tuto situaci zneužilo.
Děkujem za pochopení.


napsal(a): Provozovatel (restaurace.ambrozie(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
10:40


posted by: Inzerce

Taborita

neděle, 31. říjen 2010
11:25

Taborita

Těžké zklamání. Včera jsem se tedy po delší době rozhoupal a po obědě, spíš kolem třetí, se vydal ochutnati Tambora ( navíc jsem ještě do toho uvrtal několik svých přátel ). Jaké však bylo překvapení, když po příchodu k restauraci na mne zíral na dveřích přilepený papír, že dnes mají otevřeno až od 18 hodin ( ač otvíračka by měla být tuším od 12 hod a na webu restaurace také žádná zmínka, že by zrovna tuto sobotu posunuli otevírací dobu ). Nu což, sedl jsem celkem naštván na tramvaj a dopravil se do Heroldovi hospody na Herolda, čehož zpětně vůbec nelituji, byl skvělý. Něco po osmé jsem se rozhodli, že dám Tamboru v Ambrózii ještě šanci a znovu jsem zabrousili do Moskevské. Po zazvonění nám přišel otevřít pán a chtěl po mne vstupné, že dnes je tam nějaká diskotéka či co. Po mých slovech, že opravdu nemíníme tancovati, jen ochutnat pivo, však stále trval na zaplacení, tak jsme to vzdali a holt snad někdy jindy. Škoda. Asi byly nad Vršovicemi ten den nějaké skvrny na slunci :-)


napsal(a): Taborita [Odpovědět]

val

neděle, 31. říjen 2010
11:37

val

to Taborita: Do Ambrozie musíš přijít pět minut před diskotékou, když už jsi pak u stolu, vstupné se neplatí. Aspoň v našem případě to tak bylo. I když možná na to mělo vliv, že nepřišel dýdžej (nebo jak se tomu dneska říká) :-) Nedovedu si představit situaci, kdy bude mezi stoly chodit vyhazovač a vybírat vstupný, jinak ať hosti vypadnou, ale v Česku je možné všechno. Co je však nejdůležitější, v době tancovačky se točí jen malá piva (důvod? Prostě proto) a malá dvanáctka Tambor stojí 30,- (!!!)


napsal(a): val [Odpovědět]

Energetik

neděle, 31. říjen 2010
18:08

Energetik

to Taborita: Mel si tam vpustit prvniho Frantu, to by vsichni koukali na ten tanec... :-) Jinak takovej podnik bych ignoroval, Tambora si muzu dat v Nuslich v nejmenovany a to mi staci. Hospodu, kde chtej vstupny, nebrat! :-)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Trhac

čtvrtek, 5. srpen 2010
20:14

Trhac

Tak to je dobrá zpráva, Tambor rozhodně stojí za návštěvu:-)


ICQ: 276990904

napsal(a): Trhac [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 5. srpen 2010
14:22

Weetek

Heršvec sakrbleee, tak to je ale výtečná zpráva! Kéž by Tambor probubnoval cestu do Práglu i dalším poctivým malým pivovarům. Vbrzku navštívím, slibuju!


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Martin C.

čtvrtek, 5. srpen 2010
13:56

Martin C.

Čau Rosťo, tohle je fakt výborná zpráva, ve starověku bys jistě získal pocty mnohé, takto alespoň díky za pivní osvětu. Ač na Prahu 10 moc často nezavítám, jak pročítám Tvůj příspěvek, je čas vypravit se na pivní exkurs. -:)


napsal(a): Martin C. [Odpovědět]

Mauler

středa, 4. srpen 2010
09:06

Mauler

Tak to je supr, Tambora můžu. Hlavně je to kousek od Zlejch, Hromu do Police, Kavárně na Šumavě atd ...


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Rosťa

středa, 4. srpen 2010
09:10

Rosťa

to Mauler: Jo, tahle lokalita pivně roste, trojmezí Prah 3, 4 a 10 stojí za sepsání vlastního pivního bedekru. Neujmeš se toho? :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Mauler

středa, 4. srpen 2010
09:27

Mauler

to Rosťa: Možná, možná .... Ale, ty jsi ten kdo umí psát :-)
V sobotu děláme Tour po Pražských mini, takže možná něco sesmolím.


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Rosťa

středa, 4. srpen 2010
10:14

Rosťa

to Mauler: Povinnou školní docházku zavedla blahé paměti již tuším Maruška Terezka a tedy již před nějakými dvěmisty lety mohli býti angličtí cestovatelé šokováni úrovní vzdělanosti v té podivné Bohémii, kde si kdekterá děvečka od hus čte v knihách ba i básních! Tedy, prosím, neváhej a smol§ Těším se!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Kejna

středa, 4. srpen 2010
11:29

Kejna

to Mauler: už teď se na Tvojí svodku moc těším, je to už přes dva roky co jsme takovou tůru absolvovali .. http://www.pivni.info/pivni-cesty/398-ppp-2008-narocny-den-s-prazskymi-mini.html
a jsem dost zvědav co je jinak, jak si vedou "nováčci" .. a vůbec.

Jinak v Ambrózii jsem ještě nebyl, ale už mnohokrát mě tam kamarádi lákali a některé z jejich příhod se již staly legendami. Rosťa mi teď poskytl další důvod podlehnout :-)


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Mauler

středa, 4. srpen 2010
12:29

Mauler

to Kejna:To jsi mě prokoukl. Tvůj článek byl jeden z prvních, co jsem na PI četl, líbil se natolik, že byl velkou inspirací pro chystanou akci. Máme vytištěné tabulky z excelu a bude se hodnotit - obsluha,pivo ... složení party bude dosti různorodé- takže čekáme zajímavé výsledky.
P.S. teď už asi tomu článku opravdu neuteču. :-)


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Kejna

středa, 4. srpen 2010
12:46

Kejna

to Mauler: budu na něj číhat a těšim se na výsledky .. no a ať se akce vydaří


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Felčar

středa, 4. srpen 2010
23:51

Felčar

to Kejna:My něco podobného absolvovali před čtyřmi lety, prošli jsme všech tehdejších sedm pražských mini /já byl z party jediný, kdo si dal opravdu poctivě od každého druhu jedno malé včetně třiatřicítky/. A když vy jste to obíhali předloni 19.4., tak já zrovna měl v Norbertovi svatební hostinu :-))


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Kejna

čtvrtek, 5. srpen 2010
08:35

Kejna

to Felčar: tak to seš druhej :-) nebo máš na PI dvě identity :-) pozor na to, s těmi rozpolcenými osobnostmi je zde i na BB celkem potíž :-)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 05.08.2010 ve 15:11:13


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Mauler

středa, 4. srpen 2010
13:51

Mauler

to Kejna: Díky


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Svoby

středa, 4. srpen 2010
07:24

Ahoj, skvělá zpráva! Jen bych měl dotaz stran nefiltrované 11 - je? Díky za odpověď.


napsal(a): Svoby [Odpovědět]

Rosťa

středa, 4. srpen 2010
07:55

Rosťa

to Svoby: 11 v pondělí nebyla, neb pivovar byl vypit. 11 dozrává v těchto dnech. Zkusím zjistit kdy přesně bude.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Rosťa

středa, 4. srpen 2010
10:16

Rosťa

to Rosťa: 11 bude koncem tohoto týdne, nejpozději začátkem příštího. Zda půjde a nefiltrovanou verzi bude upřesněno.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Tchoř

středa, 4. srpen 2010
00:06

Nazdár! Dnes jsem tam poobědval výtečnou a cenově rozumnou krmi, zapil dvěma královédvorskými ležáčky, a ač jsem měl s sebou četbu na ukrácení dlouhé chvíle před donešením jídla, úplně jsem se zabral do časopisu, ležícího na stole. Královéhradecký zpravodaj, cele a detailně věnovaný místnímu pivovarnictví, restauracím a hospůdkám, mne naprosto uchvátil. Snad bych jej i ukradl stejně jako tácek. :-)
Jak píše Rosťa: zvenčí nenápadné, ale pravé bohatství se skrývá uvnitř... (fuj, kde jsem to jen slyšel?) :-D


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Rosťa

středa, 4. srpen 2010
06:38

Rosťa

to Tchoř: Zdár! Ten zpravodaj byl královéhradecký nebo královédvorský? Bylo tam přes obědy plno?


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Tchoř

středa, 4. srpen 2010
06:56

to Rosťa:
Zdár, zpravodaj byl pochopitelně královédvorský, byl jsem tam včera (3.8.) a přes obědy tam bylo poloplno.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI