Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Šumavské pivovary

[pátek, 14. červenec 2017]

Děkan se tázal na názory na výše zmíněné, dávám tedy své názory raději sem, aby se nemusel načítat celý článek. Třeba mně osobně to někdy jde dost pomalu.

Takže: k současnému Vimperku se nemohu vyjádřit, neb jsem v místě letos nebyla. Jejich piva si občas dávám v Kavárně na Šumavě a nemají chybu.

Volary-byla jsem tam koncem května, na čepu 11°sv. a konopná 12°. Prvně zmiňovaná dobrá, na ta ochucená já nejsem, ale prý se dala pít též. Jídlo dobré, co tam ale vázne, je obsluha, byť se to s ní od jejich začátku zlepšilo.

Prachatice - pivo i jídlo výborné, doporučuju.

Kvilda-je tam nový sládek, co jsem pila (nikoli v místě, tam nevkročím kvůli majiteli - hrubiánovi), pivo bylo dobré, ale byl to nějaký speciál. Jinak kvalita je tam velmi kolísavá. Nevím, jak teď, ale vzhledem k tomu, že kapacitu nemají až tak velkou a žíznivých lidí víc než málo, tak si slabší piva nechávali vařit v Koutu (?) a vydávali za své.

Modrava Lyer -jeden z mých nejoblíbenšjších tamních pivovarů (pojedete-li tam, pozdravujte ode mne sládka :-) ). Výborná kuchyně, jakož i pivo. Může se ale stát, že budou "vypití" a nebude celý sortiment.

Zlatý srnec - pivo bylo vždy dobré, ale je ho málo. Navíc se tam teď změnila obsluha, původní paní šla do penze, tak nevím, jak se k tomu ta nová postaví. Dříve (až na malé výjimky) pivo bylo k mání i pro přespolní, jídlo ne. Jak mi ovšem vloni sdělil majitel, tak měl kapacitu navýšit, aby piva bylo více. Letos jsem se tam ještě nedostala, tak nevím.

Kašperské Hory - též můj oblíbenec (rovněž pozdrav paní sládkové). Vynikající kuchyně, super pivo.

U Švelchů Sušice - jídlo dobré, kvalita piva někdy kolísá.

U Pujiče Lazny - NEBRAT!

Snad jsem na nic nezapomněla. Jsou to ovšem mé subjektivní názory, které nikomu nenutím.

autor: Jana | Blok 20:20 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Děkan

čtvrtek, 20. červenec 2017
20:02

Děkan

Děkuji Janě a Milanovi za názory a doporučení, budu pak informovat o naší zkušenosti.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 20. červenec 2017
14:13

Jana

Ano, na Belveder jsem úplně zapomněla. Ale před Vánoci moc k pití nebyl. ::cry
Jinak více méně souhlas. Ty PETky u Srnce jsou jenom někdy. Já se tam dostanu až začátkem září, tak prověřím reálný stav.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
20:08


posted by: Inzerce

Milan \\\"Bhut\\\" Snopek

čtvrtek, 20. červenec 2017
10:58

Ještě bych sem klidně přidal Železnou Rudu a tamější Belveder. Ten sice neoplývá, kdovíjak zázračnou chutí, ale není nejhorší (navíc si člověk doplní vzdělání :) ). Pokud by se návštěvníkovi nechtělo až na hranice - většinou jej mají lahvovaný (PET) v Sušici v jednom farmářském obchůdku. Ještě doplním, že to byl jeden z prvních minipivovarů v tomhle kraji.

Lazny - nebrat - to je asi správný výraz :)

Sušice - když to začalo, měli vážně fajn dobroty a jejich desítka byla výtečná. Časem to nabralo poněkud kolísavou produkci. A ještě bych snad uvedl, že jejich svrchňáky mi nikdy nesedly na sto procent.

Kašperské Hory - patriotsky musím pochválit (jsem odtud, ačkoliv už bydlím jinde). Svého času jsme ale s prosazením pivovaru v Kašperkách hodně bojovali. Původně mělo zařízení provozovat město ve stylové chalupě v Dlouhé ulici, ale rada města byla tehdy dost rozklížená.. Nakonec vše dobře dopadlo a do rukou to vzal někdo odjinud a dal vzniknout výbornému podniku :)

Zlatý srnec - je to týden, co jsem tam byl - pivo dobré, až výborné. Možnost koupě PET s sebou, takže zásoby už budou zjevně větší.

Kvilda - už jsem tam dva roky (možná víc) nebyl, ale tehdy mi to velmi chutnalo. Musím prověřit...

Lyer i Prachatice znám jen z pivoték a festivalů ale nikdy nezklamali


napsal(a): Milan \\\"Bhut\\\" Snopek (bhut(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Sekal

neděle, 16. červenec 2017
10:17

Sekal

Vimperk-naposledy jsem tam sedel mam pocit v roce 2011. Od roku 2014 jsem tam byl 3x Nebo 4x a vzdy bylo zavreno

Kvilda-naposledy chutnano 2015 duben, pivo hrozne, pecivo jakbysmet

Modrava-naposledy duben 2015, do piva jsem se za ctyri navstevy nevpil, bez chutovych vad, ovsem pro mne nepitelne, jidlo priserne slane

Zlaty srnec-pivo OK

Susice-jidlo OK, prostredi moc hezke, ale pivo stoji za starou belu, vlastne mi nechutnalo vubec zadne, naposledy ochutnano v cervenci 2015

Vzdycky jsem pry sumavskych dovolenych nakonec skoncil u Dudaka.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jan Král

neděle, 16. červenec 2017
11:46

Sekal: Po návštěvě šumavských pivovarů je nutno si vzít týden dovolené a z těch patoků se vyléčit. Vynikající jsou Prachatice,ale svoji polohou nejsou úplně šumavský pivovar.


napsal(a): Jan Král [Odpovědět]

pana

pondělí, 17. červenec 2017
00:17

Sekal: Tak Dudák je věc názoru, který mám jiný, ale souhlasím. Srní je jediný pivovar, který má dobré pivo.


napsal(a): pana [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 17. červenec 2017
17:33

Sekal

pana: Nebyl jsem v Kašperkách, v Prachaticích, Volarech, takže nevím. A i Vimperk mi chutnal (tedy v tom roce 2011, kdy jsem se naposledy dostal dovnitř).


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

sasa

úterý, 18. červenec 2017
12:14

sasa

Sekal:
Vimperské pivo vloni v létě čepovali v modravské restauraci U všech kukaček. Tuším, že tam bylo i něco z Čižic. S pivy v Srní, Kvildě, Sušici jsme neměli problém. Nejlíp nám ovšem chutnalo pivo v Kašperských Horách. Nejfádnější pivo bylo v modravském pivovaru. Nejstrašnější pivo bylo klatovské.


napsal(a): sasa [Odpovědět]

Sekal

úterý, 18. červenec 2017
23:32

Sekal

sasa: Pravda, U všech kukaček jsem ho měl taky, výrazně převyšovalo Čižice. Měli IPU 14 z Čižic (asi Freedom IPA), pak 10 z Čižic a tuším 11 z Vimperka. Měli tam strašně podivná jídla. Ne že by to bylo úplně špatné, ale např. jejich pokus o kebab by vyloudil Turkům úsměv na rtech.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jan Král

neděle, 16. červenec 2017
10:14

Tak s Vimperkem to jinak dopadnout nemohlo a pokud má v brzké době nějaký pivovar skončit, mají slušně nakročeno.


napsal(a): Jan Král [Odpovědět]

sasa

čtvrtek, 10. srpen 2017
13:15

sasa

Jan Král:
Marné čekání na lepší otvíračku restaurace ve vimperském pivovaru. V níže uvedeném článku se píše:
... Když s pivem manželé začínali, uvařili dvě stovky hektolitrů za rok. Nyní je to dvakrát tolik a v plánu je další růst. I přesto, že pivovar už funguje bez vlastní restaurace, kterou Hojdarovi museli pro malý zájem hostů zavřít. "Stala se nám přítěží, pivo od nás kupují jiné restaurace," objasňuje majitel.
Píšou to zde:https://archiv.ihned.cz/c1-65839970-pivo-se-vraci-na-sumavu-pod-boubinem-a-hradem-kasperk-ho-vari-doktorka-i-manazerka-z-banky


napsal(a): sasa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI