Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Nejvíce zběsilá etiketa poslední doby

[pondělí, 30. květen 2016]

Koupil jsem si pro mne nové pivko v PET lahvi z pivovaru Manner.

Odkud je ten pivovar? To na etiketě není, není tam ani datum spotřeby, není tam výrobce, jen logo Pivovar Manner, nevadí, přesto ochutnám. A cože to vlastně piji? Na etiketě je psáno Manner 11o, takže je to ležák jedenáctka, jak jinak. Ale co to vidím menším písmem: "Světlé pivo výčepní". Takže je to 11, nebo 10? To se nedovím. A malé vodítko alkohol? 4,3 %, hmm, tak to může být obojí, více prokvašená desítka, nebo málo prokvašená 11. Takže nevím, zda jede o ležák, či výčepní, nevím, kdo to vyrábí a kde, nevím složení, nevím trvanlivost. No nevadí, hlavně, že vím asi deseti jazyky že je uvnitř pivo.

Ale tu můj zrak spočine na nápis vpravo dole! Ejhle, copak se dovím po odlepení etikety na zadní straně? Jaké tajemství se tam skrývá, že není možné dát tyto údaje viditelně na lahev? Asi tam bude nějaký příběh, nebo tajný recept na toto pivo, nebo, že by soutěž?

No nic, pivo vypiji a etiketu odlepím. Jaké překvapení! Všechny povinné údaje jsou zde! Už vidím výrobce, už vidím složení, už vidím alergeny a také datum spotřeby.

Je dobré, že po odlepení etikety poznám, zda jsem koupil pivo prošlé, nebo ještě ne. Ale co znamená datum spotřeby 2016? To jako, že je spotřeba kontinuální po celý rok 2016? A jsem také rád, že alespoň voda v tomto pivu není alergen. :-)

Souhlasíte se mnou, že jste ještě neviděli větší paskvil? Pokud ne, co vás ještě více zaujalo?

Ale abych se jen nevysmíval. Podstatný je obsah. A ten mi opravdu chutnal, krásně pitelné pivo českého typu asi někde na pomezí mezi desítkou a jedenáctkou. Doporučuji ochutnat.

Nejvíce zběsilá etiketa poslední doby

autor: Roman Holoubek | Blok 20:06 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Zvědavec

pátek, 10. červen 2016
14:19

Roman Holoubek: Volný prodej, to je široký pojem. Nešlo by přesně místo?
Díky


napsal(a): Zvědavec [Odpovědět]

kuliferda

pátek, 10. červen 2016
12:47

OT: Mně teda nejvíce zběsilý přijde nadpis článku... Správně česky přece je nejzběsilejší!


napsal(a): kuliferda [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
11:53


posted by: Inzerce

Jiří Novotný

úterý, 31. květen 2016
09:48

Normálně stáčíme jen do kegů, těch pár petek jsme měli stočeno a označeno jen tak srandovně jako vzorky k ochutnání, ne do volného prodeje; takže soud nad etiketou je příliš přísný, za kladné hodnocení obsahu ovšem díky :)


napsal(a): Jiří Novotný [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 31. květen 2016
10:43

Roman Holoubek

Jiří Novotný: Jo jo, obsah mne velmi potěšil. Ale pivo jsem koupil ve volném prodeji a tak by měla etiketa jistá pravidla splňovat. Mnoho pivovarů má etikety, které nesplňují legislativu, ale toto jsem skutečně ještě neviděl, tak jsem se o svůj nález podělil s ostatními. Jinak vařte pivo tak jak jste udělali tento kousek.
PS: a jaké je tedy skutečné EPM? :-)


Lojza

úterý, 31. květen 2016
07:40

A kdepak se podařilo koupit?


napsal(a): Lojza [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI