Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Branické mini

[sobota, 26. září 2015]

Zemský pivovar, společně s Pivní.info, Vás zvou na 1. ročník Branického festivalu minipivovarů, který se bude konat ve dnech 16. - 17. října 2015 v Dominikánském dvoře v Praze 4 – Braníku, Branická 44.

V pátek 16. října od 14 do 22 hod., v sobotu 17. října pak od 12 do 22 hod. Akce se zúčastní cca 10 minipivovarů z okolí Prahy a možná i odjinud. Konkrétní jména budou známa cca do týdne.

Vstupné na akci je 50 Kč dospělí, 20 Kč senioři, děti zdarma a je v něm zahrnuto něco malého k zakousnutí a košt Zemského piva. Část vstupného je určena na dobročinný účel (dětské zařízení v Praze 4).

Program :

pátek : oficielní zahájení v v 16 hod.

mezi 16 a 19 hod. postupné představení zúčastněných pivovarů

od 18 hod. decentní, komorní hudba

sobota: mezi 14 a 18 hod. opět představení pivovarů

od 15 hod. decentní, komorní hudba

ve 20 hod. vyhlášení vítěze ankety o nejlepší pivo festivalu

Po oba dny tombola s pivními cenami.

V areálu jsou jak stany zastřešené (nekuřácký i kuřácký), tak i volné sezení „pod širým nebem“.

Možnost mytí vlastního skla, příp. zapůjčení skla Zemského pivovaru na zálohu 50 Kč.

Dětský koutek.

Jídla na grilu.

autor: Jana | Blok 18:34 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Jarda

čtvrtek, 22. říjen 2015
16:25

Nevím, proč se tu řešej takový malichernosti. Byla to dobrá akce, se spoustou zajímavých pivek a to je podstatný. Propříště bych se přimlouval jen za o něco málo časnější termín, i když na druhou stranu hnusně a chladno může být i v létě :-) Dej Bůh štěstí.


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 22. říjen 2015
17:31

Dwarf

Jarda: a já bych to naopak nechal takhle v říjnu, poněvadž v létě je akcí tolik, že se nedá kolikrát vybrat, kam dřív ;) takhle je to jen o tom POJEDU x NEPOJEDU


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
19:32


posted by: Inzerce

Chody

čtvrtek, 22. říjen 2015
18:03

Chody

Dwarf: Přesně tak. Myslím, že pomalu nastává čas pomyslet na uspořádání zimní pivní akce. Vzpomínám na někdejší pivní vánoční besídky. Prostě kdo má k dispozici sál, mohl by přemýšlet o uspořádání takové zimní akce...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Zemský pivovar

pátek, 23. říjen 2015
03:14

Chody: Hmm. Slovo do pranice. Budeme o tom přemýšlet a vítáme další nápady.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Další nápad

pátek, 23. říjen 2015
07:14

Zemský pivovar: nápad, kterej Zemskému pivovaru a paní Janě ušetří spoustu práce a času a ani pak nebude třeba vytváření dalšího článku-je to tak jednoduché až je to geniální-máš chuť na pořádnou porci dobrýho piva? Jeď na Náměstí bratří Synků, Zlý časy tě nezklamou :)


napsal(a): Další nápad [Odpovědět]

Dwarf

pátek, 23. říjen 2015
07:42

Dwarf

Další nápad: tak třeba mě posledně ZČ zklamaly... ejly na 35 pípách mě prostě neberou, když si chci dát pořádnej ležák


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Zemský pivovar

pátek, 23. říjen 2015
10:57

Další nápad: Akce byla a bude koncipovaná pro využití našeho prostoru, tedy oživení Dominikánského dvora, jak pro braničtí tak přespolní, a aby návštěvníci měli možnost poznat zástupce pivovarů.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Zemský pivovar

pátek, 23. říjen 2015
11:10

Další nápad: Vtipné :), ale hlavní smysl akcí v našem Dominikánském dvoře je prostor oživit pro místní braničtí.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Felčar

pátek, 23. říjen 2015
15:15

Felčar

Chody: Moc rád vzpomínám třeba na vánoční akce Honzy Kočky, zejména na tu v Zemědělském muzeu, ale nejlepší zimní akcí doposud určitě byla belgická piva v hotelu Mandarin Oriental.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Pivař

pátek, 23. říjen 2015
16:52

Felčar: No snad se paní Jana neurazí, ale Honza Kočka, to je 1.liga, Jana je takovej ten okresní přebor, škoda, že se nepovedlo Zemskému pivovaru navázat místo Jany spolupráci s Honzou Kočkou.


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Dwarf

pátek, 23. říjen 2015
17:49

Dwarf

Pivař: mám dojem, že zbytečně mlátíte prázdnou slámu...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

pátek, 23. říjen 2015
19:23

Chody

Pivař: Honza spíš liga byl, v poslední době jeho osvětová činnost je veškerá žádná.

P.S.: Nechápu, že máte zapotřebí se do Jany furt navážet :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Zemsky pivovar

sobota, 24. říjen 2015
12:42

Pivař: Mily Pivari, akce byla takto koncipovana naprosto zamerne. Nechteli jsme tam ani Kocku, ani Matusku, ani Unetice a ani x dalsich a skvelych minipivovaru. Coby spolecnici Zemskeho pivovaru jsme chteli branictim predstavit dalsi male a mene zname minipivovary (omezeny pocet s ohledem na prostor). Mam za to, ze tento ukol byl splnen ke spokojenosti skoro vsech. Jane Behounkove patri k tomu za nas pivovar velke diky a, ac nazory nekterych zdejsich jedincu vnimame a slysime, take vnimame a slysime reakce cca 1500 spokojenych ucastniku :)))).


napsal(a): Zemsky pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Staroměstské mini

středa, 21. říjen 2015
17:34

To by člověk neřekl, k čemu může festiválek inspirovat. K příjemnému posezení U Zajíce :)
Kdo bude chtít, nechť 28.10. v 18.00 přijde s nějakou tou lahvinkou dobrého piva a tu dá do placu a dostane ochutnat od ostatních. Já přinesu ochutnat pivo z vyhlášené sladovny v Bamberku, jejíž součástí je i mikropivovar, jehož piva se dají koupit jen párkrát do roka a dále si pro vás nechám nějaké překvapení z Německa, Polska i ze západních Čech. A těším se, co ochutnám od vás.
V.Š.


napsal(a): Staroměstské mini [Odpovědět]

Mosquit

středa, 21. říjen 2015
21:10

Mosquit

Staroměstské mini:

Pokud se nepletu, tak v Bamberku jsou 2 veřejné sladovny - Weyermann, jehož piva jsou dostupná celoročně v návštěvnickém centru, a Bamberger Maelzerei. která oficiální pivovar nemá. Dále pak soukromé sladovny Heller (\"Schlenkerla\") a Spezial, které si vyrábějí nakuřované slady pro svá piva, opět veřejně dostupná.

Vím o některých bamberských domovarnících, kteří si vyrábí svůj slad, ale ti nejsou nijak vyhlášení. Je možné zveřejnit detaily?


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Staroměstské mini

čtvrtek, 22. říjen 2015
06:29

Mosquit: Já to pivo nekupoval přímo ve sladovně, ale v prodejně u kláštera ležícího nad městem a paní prodavačka mi říkala, že pivo do prodeje dává sladovna jenom párkrát do roka a tím tomuto pivu zajišťuje určitou exkluzivitu. Jedná se o Weyermann Braumanufaktur a z etikety 0,7 lahve s korkovým uzávěrem ještě přepisuju pár údajů, snad vám to bude stačit :)

Cerevisia Michaelsbergensis

Mischgetränk aus Bockbier und kräutersud

Alc. 7,1%


napsal(a): Staroměstské mini [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 21. říjen 2015
08:21

Roman Holoubek

Nedá mi to a zareaguji.
Jano, zkus se prosím nad sebou zamyslet. Weetek celou akci chválil, jen velmi slušně podotkl, že nejsi rozený spíkr. Koneckonců nikdo nemůžeme umět vše. Tvá reakce se mi jeví jako velmi nepřiměřená. Co jsem tě poznal, děláš toho pro propagaci dobrého piva hodně, jsi aktivní, ale chtělo by to trochu více skromnosti. V okamžiku, kdy není po tvém, v okamžiku, kdy s tebou někdo nesouhlasí, tak "vyletíš jak čertík".

A jen tak na okraj: V textu píšeš, že jsi ochutnala a popila řadu piv a následně zde v komentu píšeš, že jsi byla pod paralenem. Kombinace alkoholu a paracetamolu - tak nevím ...

A posuzování toho, kdo z PRK chyběl, nebo ne, jsi jistě nemyslela nijak zle.


jiri.kana

středa, 21. říjen 2015
09:13

jiri.kana

Roman Holoubek:K tomu paracetamolu - vzhledem k tomu, že bez jater se pivař dost dobře neobejde, měl by se mít před paracetamolem obzvlášť na pozoru, jinak se taky může stát, že játra najednou prostě nejsou.
Takže tak nějak předpokládám, že tím "na paralenech" byl myšlen obecně nějaký boj s nachlazením.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

středa, 21. říjen 2015
09:25

Jana

jiri.kana:
Ano, přesně tak. Uhodil jste hřebík přímo na hlavu. :) Dodnes pořádně nemluvím.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Weetek

úterý, 20. říjen 2015
11:05

Weetek

Do Braníku jsem zaskočil v pátek v pozdním odpoledni a říkal jsem si, jak je to hezký a milý způsob zakončení perného pracovního týdne. Pobyl jsem asi dvě hodiny, ve kterých se přeháňky střídaly s deštěm, ale nějak to ani nevadilo. Výběr pivovarů byl tak akorát, kromě Hendrycha jsem všude ochutnal nebo aspoň koupil něco domů. Někdo mě překvapil, někdo utvrdil v tom, co jsem už znal z dřívějška. Za vítěze bych osobně označil slánský speciál, chmelený odrůdou Nelson Sauvin...ale nehlasoval jsem, nějak mi bylo líto vzdát se zadní strany vstupenky-brožurky s logy pivovarů :D
Akce byla mile komorní, Dominikánský dvůr jsem viděl jinak než z ulice poprvé, jen mě překvapily trochu prkenné rozhovory se zástupci pivovarů. Paní Jana, při vší úctě, rozhodně není nějaký spíkr (spíkryně? :-) Že by tréma?
Nečekanou a organizátory jistě nezamýšlenou, ale o to příjemnější přidanou hodnotou bylo, že hned přes ulici sídlí jedna z nejlépe zásobených akvaristických prodejen v Praze. Zakončit ochutnávku zajímavých piv nákupem akvarijních krevetek, no to bych si ani nedokázal vysnít :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

yerka

úterý, 20. říjen 2015
11:31

yerka

Weetek: Nesouvisí to s pivem, ale ty krevetky, po zakoupení, byly určeny na talíř nebo do akvária?


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Weetek

středa, 21. říjen 2015
20:55

Weetek

yerka: Do akvária :-) Na jídlo jsou moc malé a moc hezké. Propadl jsem chovu krevet různých barevných variet už před pár lety a pořád mě to moc baví. Akváriu dají úplně novou dimenzi. Moc doporučuju.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 22. říjen 2015
09:09

yerka

Weetek: Děkuji za odpověď, ptal jsem se totiž naprosto seriózně, setkal jsem se zatím, jen s jedlou formou krevet. Myslel jsem si, že takto by se nákupem v akvaristické prodejně mohl člověku zpestřit jídelníček, a to konzumací naprosto čerstvých krevet. Děkuji tedy za vysvětlení a přeji chovatelské úspěchy.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Jana

úterý, 20. říjen 2015
20:43

Jana

Weetek:
Vážený pane Weeteku,
rozeným spíkrem rozhodně nejsem, ale
a) mohl jste to vzít za mne
b) celý víkend jsem strávila požíváním paralenu a kdybych tuto akci neslíbila, tak ho strávím v posteli s čajem
c) máte vůbec představu, jak je obtížné některé zástupce pivovarů přimět ke slovu?
d) kritizuje se dobře, ale ukažte mi, co jste Vy dokázal, či zorganizoval


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Zemský pivovar

úterý, 20. říjen 2015
10:05

Felčar: Také děkujeme Pivní info za spolupráci a všem, kteří dorazili.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Felčar

pondělí, 19. říjen 2015
10:52

Felčar

Chtěl bych všem organizátorům poděkovat za skvělou akci. Mám jen obavu, že se to hodně rozkřikne a na avizovaném druhém ročníku nebude k hnutí.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

1500 nešťastníků

pondělí, 19. říjen 2015
01:56

Zajímalo by mě co k tomu těch 1500 lidí vedlo tam chodit. Asi si nedokážou vymyslet sami nějaký program, asi nemají přátele, za kterými by mohli zajít, asi něco hledají a někteří vlastně ani nevadí co. Každopádně to číslo je alarmující. Něco to vypovídá o stavu naší společnosti
:(


napsal(a): 1500 nešťastníků [Odpovědět]

Pivař

pondělí, 19. říjen 2015
09:34

1500 nešťastníků: Třeba že jim chutná pivo a zajímají se o něj? Chtějí se potkat s podobnými lidmi? Je to málo? O stavu naší společnosti bohužel vypovídá váš příspěvek :-(


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

1500 nešťastníků

pondělí, 19. říjen 2015
10:28

Pivař: Pivaři, mohl by ste být konkrétnější? Velmi by mě zajímalo, co vypovídá můj příspěvek o stavu naší společnosti. Předem děkuji za odpověď.


napsal(a): 1500 nešťastníků [Odpovědět]

Franta

pondělí, 19. říjen 2015
11:28

Franta

1500 nešťastníků: Váš příspěvek je mírně řečeno ... "zajímavý", asi jste troll a takto se prostě bavíte? Nicméně je naprosto irelevantní s ohledem na portál, kde se nacházíte. Za sebe budu rád, když své myšlenky a úvahy si necháte pro sebe. Akce byla skvělá a pohodová a jak psal Pivař, těch 1500 lidí tam přišlo ochutnat dobré piva a trávit příjemné odpoledne či večer se svými přáteli, tak jako na každé jiné kulturní či sportovní akci. Jestli tomu nerozumíte je ale opravdu úplně šumák :) a nikoho to tady nezajímá.


napsal(a): Franta [Odpovědět]

M.Svoboda

pondělí, 19. říjen 2015
15:41

Franta: To je skoro jak dobrovolně povinná účast za Komárů na 1.Máje. Prostě když má někdo jinou představu o trávení svého volného času mimo dav, tak je tady prostě out. Nepopírám, že tam byly zajímavý piva, ale na druhou stranu, pokud člověk v Praze není úplnej trouba, nemusí čekat na Branické mini a ví, kam na dobré pivo zajít.


napsal(a): M.Svoboda [Odpovědět]

Mosquit

pondělí, 19. říjen 2015
15:59

Mosquit

M.Svoboda:
Povinné to nebylo. Mně to časově nevyšlo, jinak bych se tam rád podíval - kolem toho prostoru jsem chodil před 5 lety a říkal jsem si, jaký by to mohl být zase pěkný pivovar. Rád bych se potkal s kolegy sládky a výčepními. Škoda, příště.
Nevím co je na tom nepochopitelného. Přijde mi to lepší strávení odpoledne než se dívat na Kriminálku Las Vegas nebo třeba Novoty, nebo lamentování "s přáteli" nad aktuální politickou situací v zakouřené hospodě před půllitrem staráče.
Ale pokud se někdo na takové pořady chce dívat, ať se klidně dívá - já ho veřejně odsuzovat nebudu...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

M.Svoboda

pondělí, 19. říjen 2015
17:33

Mosquit:Vy máte dost omezený vnímání prostoru okolo vás-ty televizní píč.viny které zmiňujete ani jim podobné nesledujeme a patoky v zakouřených putikách taky nepijeme. Naše pivní partička se schází v nekuřáckém podniku bez televize a bez všech těch Staropramenů, Gambrinusů atd. Žádný pivní slavnosti nebo dámskou obsluhu dole bez k tomu nepotřebujeme, o decentní muziku taky nemáme zájem.


napsal(a): M.Svoboda [Odpovědět]

Chody

pondělí, 19. říjen 2015
20:15

Chody

M.Svoboda: Vždyť Vám to nikdo nebere. Vy se scházíte se svými přáteli v nekuřáckém podniku bez TV, druhý se jde podívat na pivní akci, třetí si dá lahváče u TV a čtvrtý třeba vůbec pivo nepije. Budeme se dohadovat, kdo tráví svůj volný čas lépe :-?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 19. říjen 2015
23:00

Roman Holoubek

Chody: Chody, krásně jsi to vyjádřil - souhlas.


Dan

pondělí, 19. říjen 2015
23:05

Dan

Chody: Chody, nebylo by na čase skutečně umožnit diskuzi jen registrovaným? Takhle každej zakomplexovanej troll, kterému někdo rozkopal bábovičky, rozpoutává diskuzi o ničem? Jen závist a nenávist? Vždyť většina lidí kteří se zde scházejí, mají stejné, nebo podobné zájmy. Proč by jim je měli kazit nějací zakomplexovaní závistivci...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Chody

úterý, 20. říjen 2015
07:53

Chody

Dan: Nejsem příznivcem tohoto řešení


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pivař

úterý, 20. říjen 2015
09:23

Chody: jinými slovy-Mám Trolly rád


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Chody

úterý, 20. říjen 2015
10:04

Chody

Pivař: Ne. Pořád, možná naivně, věřím ve svobodu. Co brání trollům se pak zaregistrovat a když už se někde zaregistrujou, mohou se zapojovat častěji :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 22. říjen 2015
11:49

Chody: Tak koukám, že psal i mým jménem... Asi mu to dělá radost.. No nic, nebudeme podobný individua krmit..


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 22. říjen 2015
13:08

Pivař: Pod vaším jménem jsem nikdy nepsal a navíc vaše jméno ani neznám, ale pivař jsem a pokud to půjde, budu pod tímto nickem i psát. Stejně tak se nebudu zlobit, když pod takovýmto nickem bude publikovat třeba 10 různých čtenářů. Smiřte se s tím, že zdejší web toto umožňuje. A komu se to nelíbí, ať si pivko políbí.


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Svoby

úterý, 20. říjen 2015
10:04

Dan: Navíc používá nicky i jména ostatních, což mi přijde jako velká ubohost...


napsal(a): Svoby [Odpovědět]

Troll

úterý, 20. říjen 2015
12:03

Svoby: občas neškodí ukázat tímto způsobem na skutečnost, jak jednoduché je na tomto webu vydávat se za někoho jiného. Vy bohužel nepatříte mezi zaregistrované, tak se pak nedivte a radši buďte zticha.
Místo těhle vašich výkřiků se radši zaregistrujte.


napsal(a): Troll [Odpovědět]

Kasei

pondělí, 19. říjen 2015
20:42

Kasei

Mosquit: Prosime, nekrmte trolly...


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Chody

pondělí, 19. říjen 2015
16:07

Chody

M.Svoboda: Myslím, že nikdo nikoho nenutí účastnit se žádných akcí. Pokud se na této akci sešlo tolik lidí, asi to o něčem svědčí - prostě to zřejmě udělali dobře.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Kasei

pondělí, 19. říjen 2015
21:15

Kasei

Chody: Prosime, nekrmte trolly...


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Jardel

úterý, 20. říjen 2015
09:15

Jardel

M.Svoboda: podobnej line up na jednom místě povětšinou neseženeš, teda neseženeš vůbec. Neřekl bych, že jsem nějakej ignorant či neznalec ale na zichovce či antoše je celkem složitý v Praze natrefit.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 22. říjen 2015
13:37

Chody

Pivař: To že toto web umožňuje je naprosto správně. Pokud někdo chce jedinečný nick, pak se může zaregistrovat.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Zemský pivovar

neděle, 18. říjen 2015
15:54

Tak dorazilo celkem cca 1500 lidí za ty 2 dny. Pivo festivalu zvolen 17° IPA Tlustý Netopýr od Antoše.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Kasei

pondělí, 19. říjen 2015
20:44

Kasei

Zemský pivovar: Je treba rici, ze to byla velmi povedena akce. V patek nam tedy pocasi nevyslo, ale neodradilo nas to (dokonce jsme dotahli i kolegu cizince z jizni Evropy) a odmenou nebyla jen zajimava piva, ale i spousta zajimavych rozhovoru jak s vycepnimi, tak s naprosto nahodnymi navstevniky... Jen ty ToiToi priste doladit.


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Zemský pivovar

úterý, 20. říjen 2015
09:49

Kasei: Děkujeme, druhý den naštěstí už nepršelo. Na další rok máme pár vylepšováků a i s ToiToi uvidíme co bude možné udělat. Teď se budeme chystat na zimní provoz.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Jarda

čtvrtek, 15. říjen 2015
09:10

Jana: Ale kdeže :-) 10 a 12 vařej v Chotěboři pořád! Svrchně kvašená pivka vařej ve Vrchlabí (Hendrych) a v Letech (MMX).


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

Ze

pátek, 16. říjen 2015
13:42

Jarda: Milý Jardo, ano, to je známá informace a ani snad nikdo netvrdí jinak :). Či ano?


napsal(a): Ze (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

jardel

středa, 14. říjen 2015
10:51

Jardel

Jana: vím, že bude tepleji ale jedna věc jsou stupně na teploměru a věc druhá postávání x hodin v těchto teplotách venku. Vyhřívaný stan kvituji, ač bude asi praskat ve švech :-)


napsal(a): jardel [Odpovědět]

Zemský pivovar

středa, 14. říjen 2015
16:24

jardel: V pátek v 18:00 bude hrát Cotton Gang a tak lze u toho různě poskakovat a tančit :).


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Felčar

středa, 14. říjen 2015
17:04

Felčar

Zemský pivovar: A safra, a já si chtěl vedle ochutnání piva také pořádně pokecat. Tak snad se to bude dát přežít, kdyžtak holt v šest zvednu kotvy.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Jana

středa, 14. říjen 2015
17:36

Jana

Felčar:
Dle info, co jsem dostala v pondělí, to má být "komorní" hudba.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

jardel

úterý, 13. říjen 2015
12:40

Jardel

Jana: mě by spíše zajímalo jestli budou na místě nějaké ty ohřívací klobouky poněvadž se k nám zatím nahoře staví zády. Nevím jak ostatním, ale mě ve dvou stupních pivo nejede :-/


napsal(a): jardel [Odpovědět]

Jana

úterý, 13. říjen 2015
13:10

Jana

jardel:
Nemalujte čerta na zeď. nevíte , že pivo "v létě chladí, v zimě hřeje"? :D
V sobotu má být až 11°C :http://www.weatheronline.cz/Cesko/Praha/Day5to8.htm
Měl by tam být, dle info pořadatele, vyhřívaný stan.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.10.2015 ve 13:10:48


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Pepa

úterý, 13. říjen 2015
15:03

pepa

jardel: co takhle diskutovat už k jinému příspěvku? Když vidím pořád nový a nový příspěvky v Branické mini, ježej se mi chlupy
Už toho je moc


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

jardel

středa, 14. říjen 2015
10:58

Jardel

Pepa: no jasan. Pošli mi notičky co a kde mám psát. Dík ;)


napsal(a): jardel [Odpovědět]

Jana

pondělí, 12. říjen 2015
18:07

Jana

V Dominikánském dvoře je připravena i "mokrá varianta", pokud by se počasí zhoršilo.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Felčar

neděle, 11. říjen 2015
22:13

Felčar

Zajímalo by mě, jaké nejmenší vzorky piva bude možno zakoupit? Nebo si to řeší každý ze zúčastněných pivovarů individuálně?


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Zemský pivovar

pondělí, 12. říjen 2015
14:41

Felčar: Velikosti budou standardně 300 ml a 500 ml (případně si to jednotlivé pivovary mohou nastavit jinak).


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Pavel Prchal

čtvrtek, 8. říjen 2015
21:02

zdravím všechny,
omlouvám se, nebývá zvykem, že bych se zapojoval do diskuzí na jakékoliv téma. Nicméně mi to tentokrát nedá a chci se vyjádřit k osobě paní Běhounkové. Nevím, jak ji kdo zná, dle mne je to dáma se srdcem na dlani. Málo lidí je tak obětavých jako ona a věřte, o nějaké pivo zdarma opravdu nejde. To nemá zapotřebí.
Údajně šlo původně o účast na festivalu u nás v Dominikánském Dvoře. Ano, festival pořádáme, hospoda tam byla celé léto a bude i v zimě. Po mírné rekonstrukci na zimní provoz. Na festival budou ty pivovary, které jsou pro fajnšmekry téměř neznámé a tak jsme se i s paní Běhounkovou domluvili - to bylo zadání pro účast na velmi omezené kapacitě Dom. Dvora. Vejde se tam asi 10 stánků přepočítáno na dosažitelný zdroj elektriky.
Pivo vaříme sami nebo se sládky, kteří prošli školením receptury. V zimě stavíme svůj pivovar, který bude do budoucna laboratorním. To už v Dom. Dvoře.
Všem škarohlídům, ale hlavně odborným nebo laickým znalcům bych jen popřál - přijďte se podívat, ochutnat, poznat nás ... rádi vás s partnery uvidíme.
To je asi vše ... mějte hezký večer
Pavel Prchal
Zemský pivovar


napsal(a): Pavel Prchal (pavel.prchal(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Pepa

čtvrtek, 8. říjen 2015
21:17

pepa

Pavel Prchal: no nevím jak ostatní čtenáři, ale já sem teď z tohoto vašeho příspěvku vůbec nepochopil, co tím chtěl básník říct
:(


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Chody

pátek, 9. říjen 2015
07:58

Chody

Pepa: Pan Prchal reaguje na předchozí diskusní příspěvky, co je k tomu k nepochopení?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Felčar

čtvrtek, 8. říjen 2015
19:27

Felčar

Když si najedeme na http://www.zemskypivovar.cz/ , tak se dozvíme, že "Zemský is a premium craft brewery based in Branik's historical Dominikánský Dvůr." Pravda, je tam také uvedeno, že stránka je v rekonstrukci.
Nicméně jsem moc rád, že Zemský pivovar tady reaguje, ne každý na to má žaludek, často to je o nervy.
Možná mám poněkud kuriozní dotaz, ale zajímalo by mě něco bližšího o uváděném dětském koutku. Ideálně jak dlouho tam tak mohou vydržet děti ve věku 3 - 7 let? :-)


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Zemský pivovar

pátek, 9. říjen 2015
09:55

Felčar: Felcare, nejlepší je přijít se podívat. Když je hezky, tak je to spíše otázka jak dlouho vydrží rodiče :).


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Felčar

pátek, 9. říjen 2015
20:40

Felčar

Zemský pivovar: Holt to vypadá, že k vychlástce budu mít ještě jako bonus děti na starosti.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Zemský pivovar

čtvrtek, 8. říjen 2015
18:16

Jak do Dominikánského dvora:

Tramvaj č. 3 (od metro Karlovo nám. - trasa B), zastávka Přístaviště.
Tramvaj č. 17 (od metro Staroměstská - trasa A), zastávka Přístaviště.
Autobus č. 170 (od from metro Budějovická - trasa C),zastávka stop U Staré pošty.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Zemský pivovar

čtvrtek, 8. říjen 2015
09:54

Jardel: Milý Jardel, jak bysto řešil Ty? Víš jak dlouho trvá rekonstruovat památkově chráněný objekt? To dle Tebe máme sedět na rukou a nic nevařit :)))?


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Jardel

čtvrtek, 8. říjen 2015
13:48

Jardel

dával bych naše pivo do hodně velkých uvozovek, vařte jinde. Mě je to šumák, jen je to celé o slovíčkaření a lámání definice svého piva. Já za pivo pivovaru považuji uvařené v jejich provozu dle jejich receptury a jejich vlastním sládkem.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

Zemský pivovar

čtvrtek, 8. říjen 2015
16:52

Jardel: Slovičkaření to je, když si to někdo přeje, že? Takže - je to naše pivo ve smyslu naše recepty, naše suroviny, naše várky a buď náš sládek anebo spolupráce se sládkem. Jediný rozdíl je, že samotný "akt" neprobíhá ve vlastním zařízení - zatím.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Spilečný

čtvrtek, 8. říjen 2015
07:14

Že by paní Běhounkovou někam nepustili a nebo ji nedali nějaký pivko zadarmo?


napsal(a): Spilečný [Odpovědět]

Spilečný

čtvrtek, 8. říjen 2015
07:52

Spilečný:
Prosím, nepoužívejte můj nick! Díky. Spilečný


napsal(a): Spilečný [Odpovědět]

Kult osobnosti?

čtvrtek, 8. říjen 2015
06:54

Paní Běhounková se začala ostře vymezovat proti jednomu pivu, které ač se jí to stokrát nelíbí, na festivalu BUDE! Nechci to tu rozmazávat do podrobností, ale kdo pravidelně chodí do Zlejch časů, ví o co jde a nezasvěcení nechápou, proč když tam přijde Jana, je tam blbá nálada, majitel ZČ je na ní oprávněně naštvanej.


napsal(a): Kult osobnosti? [Odpovědět]

Chody

pondělí, 5. říjen 2015
15:03

Chody

Kdyby někdo si přál šířit zprávu / pozvánku po FB, zde je link na akci:https://www.facebook.com/events/678386328964580/


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Zemský pivovar

úterý, 29. září 2015
14:54

Dobrý den všem, vlastní pivo máme od září 2013. Jsme toho názoru, že jedná-li se o vlastní recepty a suroviny, nemluvě i o sládkovi, tak můžeme hrdě hlásit, že vaříme vlastní pivo. Ostatně jako např. Falkon, Nomad a Bad Flash (jejichž piva máme mj. moc rádi :)). V této chvíli bychom se označili jako \"přistávající\" pivovar...

Nicméně, než přistaneme :), současný stav ve věci vaření Zemského je následující:
-- spodně kvašené ležáky - Choteboř, spolupráce s tamějším sládkem Oldou Zárubou, náš recept a suroviny
-- svrchně kvašené ležáky - Colorado Pale Ale v MMX, India Brown Ale u Hendrycha, sládek v obou případech je Josh West z Lone Tree Brewing Company v Coloradu, dozor na místě vždy sládek daného pivovaru, naše recepty a suroviny

V neposlední řadě zkoumáme možnosti instalaci minipivovaru přes zimu v Dominikánském dvoře než provedeme rekonstrukci a instalaci hlavního pivovaru.

Mj. Josh se byl podívat k Matuškům a sešel se tuším i s p. Kočkou a celkově si pochvaloval pobyt v ČR a... jeden z jeho cílů je vyrobit skvělý Český ležák.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Jardel

středa, 7. říjen 2015
07:52

Jardel

Zemský pivovar: vlastní vařené stabilně jinde...já vám nevím :-)


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

Pepa

středa, 7. říjen 2015
09:32

pepa

Jardel: moje řeč, s těmahle kecama o vlastním pivu ať jdou někam!
Už nejsem tak naivní, abych někam takhle chodil. Volný čas se dá využít návštěvou nějakého skutečného pivovaru.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Zemský pivovar

čtvrtek, 8. říjen 2015
09:57

Pepa: Takže Pepo, dokud nebudeme mít zkolaudovaný provoz tak nad naším pivem ohrneš nos? Falkon atd. Ti asi také nevoní? To nás mrzí :/.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Jardel

čtvrtek, 8. říjen 2015
13:46

Jardel

Zemský pivovar: nevadí, poněvadž to není pivovar s hospodou a pevným sídlem nechávající si vařit pivo v jiném pivovaru.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

Zemský pivovar

čtvrtek, 8. říjen 2015
17:08

Jardel: Hospodu v Dominikánském dvoře máme a provozujeme - nyní se připravujeme na zimní provoz a možná i instalaci minipivovaru. Jinak sídlo je de fakto Dominikánský dvůr a bude i de iure jakmile to odklepne Rada MČ. Prahy 4.


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 8. říjen 2015
15:18

Mosquit

Zemský pivovar:
Vaří to vaše pivo někdo od vás (tj. kroutí ventilama, zapojuje hadice, kydá mláto, ...), nebo to dělá ten "dozor"?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 08.10.2015 ve 15:19:01


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Zemský pivovar

čtvrtek, 8. říjen 2015
17:05

Mosquit: Naše recepty, naše suroviny, naše várky a buď náš sládek anebo spolupráce se sládkem. "Kroutíme" ventilama, meleme slad, přídáváme chmel či kvasnice :) atd. co to je možné či potřebné. Občas to také vypadá tak, že s notebookem je Josh na Skypeu v kontaktu se sládkem :).


napsal(a): Zemský pivovar (paul.kucera(a)zemskypivovar.cz) [Odpovědět]

Vosounek

úterý, 29. září 2015
06:22

Nemají sládkovou?? Co vím vaří údajně v Chotěboři na volné kapacitě.


napsal(a): Vosounek [Odpovědět]

Jana

úterý, 29. září 2015
08:06

Jana

Vosounek:
V Chotěboři vařili úplně první várky. To už dáávno není pravda.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Felčar

neděle, 27. září 2015
13:08

Felčar

Že by už Zemský pivovar měl vlastní pivo?


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Jana

neděle, 27. září 2015
16:00

Jana

Felčar:
V místě ještě ani vařit nemohou, ale vaří to jejich sládek jinde.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

pondělí, 28. září 2015
09:15

Chody

Jana: K takovéhle informaci jsem vždycky skeptický...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

pondělí, 28. září 2015
10:23

Jana

Chody:
Já sice taky, ale viděla jsem z jednoho vaření video, kdy tam ten Američan opravdu vařil.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Felčar

pondělí, 28. září 2015
12:09

Felčar

Chody: U velkých pivovarů jsem to už tak nějak překousl, ostatně třeba Prazdroj z Ruska mi přijde o něco lepší než ten z Plzně. Ale u minipivovarů tento systém produkce neuznávám.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Dwarf

neděle, 27. září 2015
10:24

Dwarf

společně s PI? znamená to, že držitelé PPP (průkazu pivního publicisty) mají nějaké výhody?? :-8


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Jana

neděle, 27. září 2015
15:59

Jana

Dwarf:
Budou se na Tebe o to víc servírky usmívat. :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana

neděle, 27. září 2015
08:45

Jana

Opraveno. Ostatně v textu to je správně.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Svobi

sobota, 26. září 2015
21:54

Opravdu je v sobotu 16. října?
Vy kluci ušatí, není to pátek?


napsal(a): Svobi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI