Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Primátor Náchod


Pivní.info

Kauzu pivovar jeden neunese

[pondělí, 19. listopad 2012]






Primátor v zahraničí roste

[čtvrtek, 19. červenec 2012]








Prvním rokem se pivovar Primátor zúčastnil 3. ročníku soutěže Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka 2011“ a hned obdržel diplomy pro obě svá přihlášená piva.

Jedenáctičlenná komise složená z renomovaných odborníků rozhodla o tom, že diplom Česká chuťovka 2011 získalo pivo Primátor Ležák 11%. Nejmladší pivo z široké produkce 13 druhů piv, která náchodský pivovar vyrábí, se stalo během dvou let jedním z nejprodávanějších. Svou oblibu si především získalo u návštěvníků gastro provozoven.

Druhým oceněním byl diplom Slow Food pro speciální pivo Primátor Polotmavý 13%, vynikající středně prokvašené pivo s originální harmonickou lehkou karamelovou chutí a vůní.

Do soutěže byly přijímány výrobky výhradně od českých výrobců, které musí obsahovat převážně tuzemské suroviny. „Hodnocena byla i další kritéria, která lze stručně charakterizovat slovy: dobrý, čistý, fair,” říká Markéta Flousková z náchodského Primátoru, a doplňuje, že důležitý je i regionální původ, odkud pochází všechny suroviny použité k výrobě, jakož i místní tradice uplatněné receptury. „Výrobkům, které bezpodmínečně splňují tyto principy je udělena cena Slow Food - a právě tu si odvezla naše speciální polotmavá 13%,” těší Markétu Flouskovou ocenění náchodského piva.

Zdroj: Náchodský deník | Autor: Jiří Špreňar

http://nachodsky.denik.cz/podnikani/nachodske-pivo-patri-mezi-ceske-chutovky20111022.html


V pražském hotelu Ambassador se konalo slavnostní předávání ocenění v tradiční soutěži České pivo.

Stalo se tak u příležitosti oslav svatého Václava, patrona českých a sladovníků. Do letošního, již jedenáctého ročníku pivovary celkem přihlásily 69 piv, které hodnotilo 24 degustátorů. Uvedlo to vedení náchodské radnice.

To připomnělo, že pivo PRIMÁTOR se dostalo dvakrát na stupně vítězů. V nejprestižnější kategorii mezi pivy - světlé ležáky získalo bronzové, třetí místo pivo PRIMÁTOR Premium. "Pro vlajkovou loď náchodského pivovaru je to tento rok již třetí ocenění z tuzemské degustační soutěže. Potvrzuje tak dlouhodobě svou výjimečnou kvalitu a je důkazem, že je vyráběno z nejkvalitnějších surovin," prozradila radnice.

Druhou, opět bronzovou příčku obdrželo pivo PRIMÁTOR Premium Dark, a to v kategorii tmavá piva. Náchodský tmavý ležák patří podle vedení pivovaru k nejoceňovanějším pivům na tuzemských i zahraničních soutěžích z širokého portfolia 13 piv, která pivovar PRIMÁTOR a.s. vyrábí.

Zdroj: Královehradecké novinky.cz

http://www.kralovehradeckenovinky.cz/zpravy/z-regionu/bronzovy-primator-na-soutezi-ceske-pivo/


Primátor na Dočesné zabodoval

[čtvrtek, 8. září 2011]

Náchodský pivovar PRIMÁTOR a.s. se stal během prvního víkendu v září na Žateckých pivních slavnostech opět jedním z nejlépe hodnocených pivovarů. Z prestižní degustační soutěže Dočesná, přivezl celkem čtyři ocenění.

Krásné druhé místo stejně jako v loňském roce, získal v kategorii piv se sníženým obsahem cukru PRIMÁTOR® Diamant. Kvalita tohoto světlého piva, které je určeno především pro diabetiky, jej v posledních letech pravidelně posunuje v hodnoceních na stupně nejvyšší.

Úspěch zaznamenal v kategorii pšeničných piv PRIMÁTOR® Weizenbier, svrchně kvašené pšeničné světlé pivo, které obsadilo výborné druhé místo. Pivovar PRIMÁTOR se jako jeden z mála tuzemských průmyslových pivovarů specializuje na výrobu svrchně kvašených piv a o tom, že je dělá opravdu kvalitně, svědčí třeba i toto ocenění.

Další piva PRIMÁTOR® polotmavý 13% a PRIMÁTOR® Exluziv 16% pak vybojovala bronzová umístění.

Speciální piva, na jejichž výrobu se PRIMÁTOR dlouhodobě orientuje, jsou vysoce oceňovaná v tuzemsku i v zahraničí a jejich podíl na celkovém výstavu pivovaru rok od roku roste.

Odbornou degustační soutěž pořádal Chmelařský institut v rámci 54. ročníku Žateckých slavností. Letošního 54. ročníku se zúčastnilo 35 pivovarů, které zaslaly rekordních 196 vzorků piv.

Zdroj: Tisková zpráva Primátoru Náchod


Primátor zaznamenal rekordní vývoz piva

[čtvrtek, 14. červenec 2011]

V měsíci červnu zaznamenal pivovar Primátor rekordní vývoz svého piva v hodnotě 3679 hl.

Jedná se o rekord v novodobé historii pivovaru od roku 1993.Poslední podobné číslo bylo v listopadu roku 2006, kdy většina objemu byla vyvezena do Anglie v rámci vánoční akce,“ zmínila Markéta Flousková z marketingu pivovaru.

Letošní nárůst a červnový rekord je způsobený především velkým zájmem o naše pivo a rozšířením zákaznické základny. Na prodeji tohoto měsíce se podílelo celkem 23 zákazníků, z čehož za zmínění stojí nová destinace v Rumunsku, nový partner na Slovensku, vývoz značky HRON do Ruska a výměna partnera ve Švédsku,“ uvedla exportní manažerka Lenka Matoulková.

Na zahraničních trzích je zájem především o světlý ležák Primátor Premium a v neposlední době se zvyšuje odbyt u svrchně kvašeného piva Primátor Weizenbier.

Celkově export posiluje od samého začátku tohoto roku. Oproti stejnému období v roce 2010, získal pivovar již 14 nových zákazníků v nových destinacích. Na nárůstu se v letošním roce podílí hlavně trhy v Řecku, Rusku, Koreji, Slovensku, Litvě a na Ukrajině.

Zdroj: Náchodský deník | Autor: Jiří Špreňar

http://nachodsky.denik.cz/podnikani/primator-zaznamenal-rekordni-vyvoz-piva20110713.html


Náchodský pivovar opět úspěšně zabodoval na degustační soutěži Pivo České republiky 2011, která je součástí českobudějovické výstavy Slavnosti piva. Odtud si pivovar Primátor přivezl další zlatou medaili.

Nejvyšší příčku obsadilo v kategorii nealkoholických piv pivo Primátor Nealko a může se tak pyšnit titulem Pivo České republiky 2011. Nealkoholické pivo se v náchodském pivovaru vyrábí již od roku 1983.

Bronzovou příčkou byl oceněn světlý ležák Primátor Premium, který soutěžil v kategorii Světlý ležák Premium a potvrzuje tak dlouhodobě svou výjimečnou kvalitu.

Zdroj: Náchodský deník

http://nachodsky.denik.cz/kratce_region/884821.html


«« « Strana 6 z 12 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI