Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba Hanušovice


Pivní.info







Jsme ryzí, nejsme cizí. Už 140 let

[pondělí, 1. prosinec 2014]






Vymění Finové vodku za pivo?

[pondělí, 31. březen 2014]



Tmavý porter Holba Strong je prvním speciálem, který hanušovičtí pivovarníci uvařili pro ty, co to rádi silnější. Osmnáctistupňový Holba Strong tak otevírá letošní Kalendář speciálů značky – ty bude možné ochutnávat v gastro zařízeních s Holbou na čepu hned několik měsíců v roce. Jde o piva, vařená v limitovaných sériích při významných příležitostech jako je např. výročí pivovaru, Svátek piva nebo pivovarské slavnosti. Letos pivovar slaví 140 let, takže počítá i s výročním pivem jako dárkem pro příznivce značky.

Holba Strong je vůbec nejsilnějším pivem, které ve své historii pivovar vyrobil. Typově jde o tmavý porter, pivo s typickou charakteristikou, pocházející z anglosaských zemí, kde se dlouhodobě těší značné popularitě. K dalším a pro pivní znalce určitě významným jeho „nej“ patří dlouhá doba kvašení při nízkých teplotách. Spodní kvašení umožní, aby pivo získalo vyšší podíl zbytkového extraktu a to mu dává jedinečný fundament, spojený s plnou chutí a sice vyšší, ale stále ještě lahodnou hořkostí.

V ležáckých sklepích Holba Strong odpočívala celých 100 dní, což potvrzuje, že výroba porteru není žádným sprintem, ale naopak během na dlouhou trať. „Jde o poctivou řemeslnou práci, při které nám sice pomáhají moderní technologie, ale každý krok je třeba bedlivě hlídat,“ vyjadřuje sládek pivovaru Luděk Reichl a zdůrazňuje základní princip čistoty piva, vyrobeného pouze z chmele, sladu, pivovarských kvasnic a vody - v případě Holby horské vody mimořádné kvality. V pivovaru Holba právě nyní stáčí celkem 300 hl tmavého porteru do sudů. Na ty už čekají restaurace, kde se bude Holbou Strong připíjet už od příštího týdne.


Holba je Moravanů chlouba

[úterý, 29. říjen 2013]


Ředitel pivovaru Holba ON-LINE

[pátek, 14. červen 2013]

«« « Strana 7 z 14 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI