Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Heineken


Pivní.info

Hostinští i pravidelní hosté restaurací se mohou v úterý a ve středu zúčastnit prvního semestru Akademie gastronomických umění, který pro ně v pivovaru ve Velkém Březně na Ústecku připravila pivovarská skupina Heineken.

Semestr je jednodenní a uskuteční se nejen ve Velkém Březně, ale prvního a druhého února také v pivovaru v Krušovicích a 8. a 9. února v pivovaru Starobrno. V rámci prvního semestru se zájemci seznámí s pivovarem, dozvědí se o správné péči o výčepní technologii, čepování, péči o sklo i o servírování. Budou degustovat pivo a rozpoznávat chutě, které do něj nepatří. Nebude chybět ani soutěž v čepování piva,“ uvedla mluvčí společnosti Ludmila Čechová.

První semestr akademie se koná již po třetí. Letos poprvé na něj naváží druhý a třetí semestr. „Absolventi získají certifikát Garance kvality, který jednotlivým provozovnám propůjčujeme. Jde o vstupenku do společnosti certifikovaných provozoven s názvem Liga garantované kvality, tedy prestižního klubu, kterému náleží řada výhod. Patří mezi ně například bezplatná sanitace pivního vedení podle nejvyšších standardů, možnost denního využití webových stránek, kam se provozovatelé mohou obracet s dotazy ohledně péče o pivo, nebo dárkové balíčky se spotřebním, sanitačním a propagačním materiálem,“ informoval obchodní sládek Heinekenu Svatopluk Vrzala.

Jak dodal, pro získání certifikátu musí provozovna splnit řadu přísných kritérií. Ty se týkají příjmu a skladování sudů, péče o pivní sklo, prezentace značek i sanitace. Aktuální stav v restauraci dvakrát ročně kontrolují obchodní sládci jednotlivých pivovarů.

Zdroj: Regiony24.cz | Mediafax


Pozostáva z krátkeho filmu, ktorý mal za necelé tri týždne viac ako 4 milióny zobrazení.

Spoločnosť Heineken spustila novú globálnu kampaň „The Entrance“. Prvý online fáza, ktorú uviedla koncom decembra, po zverejnení na fanúšikovskej stránke na Facebooku priniesla za necelé tri týždne viac ako 4 milióny zobrazení na YouTube. V televízii by sa kampaň mala objaviť začiatkom tohto roku. Spoločnosť o tom informuje v tlačovej správe.

Krátky film vytvorila reklamná agentúra Wieden+Kennedy a zdôrazňuje značku Heineken ako pivo s kozmopolitným a moderným charakterom, ktorej vďačí za svoju exkluzivitu. „The Entrance potvrdzuje odlíšenie značky od ostatných pív na trhu,“ tvrdí Cyril Charzat, riaditeľ pre globálnu značku Heineken.

Dej filmu sa odohráva na párty, kam vstúpi muž s bezchybným štýlom a víta sa s rôznymi ľuďmi - čašníkmi, mužom s páskou cez oko, basketbalistami či športovcom predvádzajúcim bojové umenie. Na konci spotu spieva spolu so speváčkou dánskej alternatívnej popovej skupiny The Asteroids Galaxy Tour, ktorá naspievala skladbu The Golden Age použitú vo filme.

Spolu s kampaňou spoločnosť predstavila aj nový claim „Open Your World“, ktorý má značku Heineken propagovať v globálnom rozsahu. Okrem spomínaného filmu Heineken uvedie aj niekoľko ďalších filmov, do ktorých chce zapojiť aj spotrebiteľov.

Zdroj: Mediálne eTrend.sk | Autorka: Veronika Bartošová


Nový, plne automatizovaný systém tankového piva priniesol Heineken Slovensko na slovenský trh na začiatku mája tohto roku.

Spoločnosť Heineken Slovensko zaviedla v týchto dňoch svoj inovatívny systém tankového piva už v päťdesiatej prevádzke na Slovensku - v metropole Šariša v Prešove. Za šesť mesiacov od uvedenia na trh si tak tankové pivo Zlatý Bažant a Corgoň môžu vychutnať pivári už na celom Slovensku.

Foto

Predaj presiahol očakávania

Nový, plne automatizovaný systém tankového piva, ktorý je riadený počítačom a zabezpečuje absolútnu čerstvosť čapovaného piva, priniesol Heineken Slovensko na slovenský trh na začiatku mája tohto roku. Na začiatku novembra spoločnosť nainštalovala nový systém už vo svojej 50-tej prevádzke - v pube U Holiča v Prešove. Výsledky predaja tankového piva Zlatý Bažant a Corgoň za polročné obdobie zároveň prekračujú očakávania. Hana Šimková, manažér korporátnych vzťahov spoločnosti Heineken Slovensko hovorí: "Veľmi nás tešia úspechy nášho tankového piva. Už v týchto dňoch dosahujeme predaj naplánovaný na celý rok, pokryli sme už všetky regióny Slovenska a výsledky spotrebiteľského prieskumu hovoria o jeho vysokej obľúbenosti u našich konzumentov."

Kto ochutnal, odporučí ďalej

Obľúbenosť tankového piva Zlatý Bažant a Corgoň dokazujú aj výsledky spotrebiteľského prieskumu (Prieskum spoločnosti Heineken Slovensko uskutočnený na vzorke 738 respondentov v prevádzkach s tankovým pivom Zlatý Bažant a Corgoň v druhom a treťom štvrťroku 2010). Až približne 80 % respondentov v puboch s tankovým pivom Zlatý Bažant a Corgoň potvrdilo, že tankové pivo bude vyhľadávať aj v budúcnosti a až 90 % z nich ho odporučí aj svojim priateľom a známym. Medzi výhody tankového piva konzumenti najčastejšie uvádzali vlastnosti súvisiace so zážitkom z vychutnávania kvalitného, čerstvého piva priamo z pivovaru, ako aj čapovanie bez CO2.

Zdroj: Webnoviny.sk


Znojemská radnice dala za pivovar 26 milionů. Stále jí ale nepatří. V Česku už skončil provoz 25 pivovarů. Jen dva obnovily produkci.

Už několik týdnů měl být znojemský pivovar Hostan v majetku městského úřadu. Ale není. Skupina Heineken, které patří třetí místo na tuzemském pivovarnickém trhu, za něj od Znojma sice v říjnu inkasovala 26 milionů korun. Ale prodané objekty radnici pořád nepatří. Naopak. Nemovitosti nadále vlastní Heineken. Pivovar je totiž v evidenci katastru nemovitostí ve vlastnickém listu Heinekenu zablokovaný zápisem exekuce.

Město tak koupilo a zaplatilo majetek, se kterým nemůže nakládat a který mu i přes úhradu kupní ceny dosud ani nepatří. V situaci nedořešených majetkových vztahů je i další z pivovarů - přesněji jejich vybavení, které Heineken u nás před časem koupil od skupiny Drinks Union a následně zavřel - Kutná Hora. Třetí ze zavřených pivovarů Heinekenu - Louny - slouží jen jako distribuční středisko.

"Věříme, že jde o nedopatření, které společnost Heineken rychle vyřeší," reaguje mluvčí znojemské radnice Denisa Šipošová. Radnice uvažuje, že v místě pivovaru v centru města bude moci vybudovat například menší restaurační pivovar s hotelem a případně ubytováním. Heineken konkrétní důvody celé komplikace tají. "Jedná se o dílčí právní spor se třetí stranou, kde během řízení došlo k exekučnímu omezení na část majetku," snaží se bez dalších podrobností vysvětlit celou kauzu mluvčí Heinekenu Kateřina Eliášová. Heineken podle ní už splnil podmínky pro odstranění exekuce z vlastnického listu a je jen otázka času, než katastrální úřad budovy pivovaru uvolní.

Na druhém konci republiky, v Kutné Hoře, ale také stále není jasno. Samotný pivovar po Heinekenu chce radnice pronajmout soukromé firmě. Ale vybavení a technologie patří nadále této nizozemské společnosti. Ta za ni požadovala nejprve 28 milionů, pak 20 milionů a ani na poslední nabídku 10 milionů kutnohorští zastupitelé nekývli.

Žádný z těchto tří pivovarů tak dosud pivo nevaří. "Celé to dělá dojem, že Heineken chce tyhle pivovary blokovat, aby v nich konkurence nemohla vyrábět," komentuje situaci jeden z místních pivovarnických expertů. Podle výkonného ředitele Českého svazu pivovarů a sladoven Jana Veselého ale není podobná koncentrace trhu nic neobvyklého. "Všude ve světě velké nadnárodní skupiny koncentrují výrobu do menšího počtu pivovarů," říká Veselý.

V nedávné minulosti uzavřela například v roce 2008 skupina Staropramen pivovar v Praze-Braníku.

Nejvíc pivovarů uzavřel Plzeňský Prazdroj - v průběhu devadesátých let například pivovary v Chebu, Domažlicích, Karlových Varech.

Celkem skončilo od roku 1990 na 25 pivovarů dohromady s produkcí přes čtyři miliony hektolitrů. Některé z nich, třeba v Rakovníku nebo Vratislavicích na Liberecku, produkci pod novými vlastníky obnovily.

Uzavřené pivovary

25 pivovarů skončilo u nás od roku 1990. Z toho dva z nich vaření piva obnovily pod novými vlastníky. Počet průmyslových pivovarů tak klesl v ČR na 48.

4 mil. hektolitrů piva je celková produkce uzavřených pivovarů. Loni uvařily zbývající pivovary v ČR celkem přes 18 milionů hektolitrů.

100 malých restauračních pivovarů funguje dnes v ČR. Na začátku 90. let tu byl jediný - v Praze U Fleků. Jejich malá produkce nemá vliv na celkový trh.

Zdroj: M&M iHNed.cz | Autor: Miroslav Petr


Na prodloužení o dalších šest kilometrů Zubrnické muzeální železnice nese podíl i Nadace Euroregionu Labe a pivovar ve Velkém Březně.

Příspěvek ve výši zhruba 90 tisíc korun železnice využila na opravu mostu, jeho zpevnění a vyspárování.

Prostředky na opravu mostního spojení poskytla společnost Heineken Česká republika právě prostřednictvím Nadace Euroregion Labe, se kterou dlouhodobě spolupracuje na cílené podpoře neziskového sektoru v severočeském regionu.

Myšlenka na prodloužení trati Zubrnické muzeální železnice byla podporována hlavně představiteli pivovaru Velké Březno a těší nás, že se i díky našemu přispění podařilo trasu prodloužit,“ říká Petr Hauskrecht, vrchní sládek pivovaru Velké Březno.

Vše se podařilo díky našemu partnerovi, Nadaci Euroregion Labe, prostřednictvím kterého jsme finanční prostředky věnovali,“ dodal Petr Hauskrecht. Na novou trať slavnostně vyjela první souprava s cestujícími ve čtvrtek 28. října.

Zdroj: Ústecký deník.cz


Finanční dar 64 tisíc korun převzali dnes dobrovolní hasiči z Velkého Března na Ústecku v pivovaru Březňák. Peníze pocházejí ze sbírky zaměstnanců společnosti Heineken, která pivovar vlastní. Vrchní sládek Petr Hauskrecht řekl, že společnost chtěla tímto pomoci místním hasičům, kteří letos zasahovali při povodních a při řadě dalších událostí. Náčelník jednotky Jaroslav Panocha vysvětlil, že je hasiči použijí na výstroj a na vybavení.

Zdroj: Sedmička.cz


Už žádné narážení sudů a ztráty při odčepování piva! Společnost Heineken Česká republika přichází s novou výčepní technologií pro tankové pivo, určenou i menším a středně velkým provozovnám. Jedná se o počítačem řízený systém tankového piva Orion s chlazenými dvěstěpadesátilitrovými nebo pětisetlitrovými tanky, který umožňuje obsluze vše jednoduše řídit přímo z výčepu, tedy z jediného místa.

Společnost Heineken Česká republika je jediným výhradním dodavatelem nové unikátní výčepní technologie pro tankové pivo – systému Orion – pro český trh. Díky Orionu může Heineken tuto kvalitu nabídnout i menším a středním restauracím,“ konstatuje obchodní ředitel společnosti Heineken Česká republika Jiří Daněk.

V současné době stále se zvyšujících požadavků konzumentů na kvalitu piva je systém tankového piva Orion ideálním řešením. Pro majitele restaurací a hospod přináší systém Orion také úspory při čepování piva – není totiž nutné žádné přerážení piva a díky tomu nedochází ke ztrátám. Systém navíc obsahuje automatický čistící modul, a tak zaručuje vyšší kvalitu piva a úspory při sanitaci výčepního zařízení. V neposlední řadě je úsporou také čepování piva z pivních tanků bez nutnosti použití tlačného plynu jako jsou C02 nebo směs dusíku a CO2. Systém umožňuje i dokonalejší kontrolu díky systému měření a on-line přístupu a v neposlední řadě spokojené zaměstnance, neboť jeho obsluha je vysoce komfortní, již není potřeba narážet a přenášet KEG sudy. Obsluhující personál spravuje celý systém přímo z baru a má všechny informace na jednom kontrolním panelu.

Systém Orion je určený pro všechny restaurace, hospody a bary, které vytočí mezi sto třiceti a čtyřmi sty hektolitry piva za rok, které se rozhodnou dlouhodobě spolupracovat se společností Heineken Česká republika“, říká Pavel Slavík, Channel manager On trade ze společnosti Heineken Česká republika. „Všechny restaurace, které budou tento systém tankového piva využívat, budou navíc marketingově podporovány například tím, že budou umístěny na webových stránkách značek Krušovice, nebo Starobrno, které informují o nejkvalitnějším tankovém pivu, jenž je mezi spotřebiteli dlouhodobě oblíbeno. Je totiž zárukou ještě lepšího pivního zážitku“, dodává Pavel Slavík. Pivo v tancích je nepasterované, vždy správně vychlazené a zachovává si ty nejlepší senzorické i kvalitativní vlastnosti. Každá provozovna s tankovým pivem je v silném konkurenčním prostředí gastronomie téměř každým konzumentem tou preferovanější.

U nás máme Orion asi půl roku,“ říká Jaromír Chmelař, provozovatelem Arena Sport-Baru v brněnské Hybešově ulici 21. „Zákazníci si kvalitu piva z tanku jednoznačně chválí, proti sudu je prý nesrovnatelná. Máme tady čtyři tanky po dvou stech padesáti litrech, které se doplňují z cisterny. Jinak vše řídí počítač – díky tomu má pivo přesně takovou teplotu, jakou má mít. Vyšší kvalitu piva zaručuje i sanitace pivního potrubí, prováděná podle toho, jak provoz potřebuje. Pivo našim zákazníkům skutečně chutná, od instalace Orionu se nám tak podařilo prodej navýšit asi o dvacet procent. Za dva dny vytočíme 250 až 300 litrů piva,“ dodává s úsměvem první postřehy k Orionu Jaromír Chmelař.

Systém Orion umožňuje ideální podmínky pro skladování piva, díky němu má totiž pivo větší trvanlivost i po naražení. Kromě jiného dochází díky využití systému Orion k další úspoře finančních prostředků - nedochází k vázání finančních prostředků provozovny v obalovém hospodářství. Jeho konstrukce je navíc velmi skladná a restauračnímu zařízení umožňuje značnou prostorovou úsporu. Instalace systému v Čechách i na Moravě byly již zahájeny a v tuto chvíli jsou v rámci Orion systému k dispozici pivní značky Krušovice a Starobrno, takže Orion cisterny můžete potkat v Praze, středních Čechách nebo v Brně a jeho okolí.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Holandská pivovarnícka spoločnosť Heineken znamenala v 3. štvrťroku 2010 slabší ako očakávaný odbyt. Na príčine bolo nepriaznivé letné počasie a úsporné opatrenia, ktoré zaviedli vyspelé krajiny, aby znížili svoje dlhy.

Aj keď odbyt piva v Afrike, Latinskej Amerike a v Ázii v 3. kvartáli 2010 prudko vzrástol, celkový odbyt skupiny Heineken bol nižší ako v rovnakom období minulého roka pre pokles predaja na vyspelých trhoch.

Za tri mesiace do konca septembra Heineken predal 43,8 milióna hektolitrov piva. To je o 2,2 % menej ako v rovnakom období minulého roka, keď celkový odbyt dosiahol 46,9 milióna hektolitrov.

Tržby pivovarníckej skupiny však aj napriek tomu v 3. kvartáli vzrástli medziročne o 13 % na 4,62 miliardy eur, vďaka akvizícii mexického pivovaru Femsa. Ak by sa tento faktor nebral do úvahy, príjmy Heinekenu by v sledovanom období klesli o 2,1 %.

V auguste pivovar zverejnil údaje o hospodárení za 1. polrok 2010. Čistý zisk Heinekenu za obdobie január-jún dosiahol 695 miliónov eur a tržby 7,52 miliardy eur. Za celý rok očakáva medziročný nárast zisku o zhruba 10 %.

Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Zdroj: TASR.sk


Sto ľudí, sto chutí, hovorí stará ľudová múdrosť. Chute sa však nemenia len od človeka k človeku, vplyv na chuťové poháriky má aj ročné obdobie. Po letných šalátoch a ľahkých pokrmoch majú ľudia tendenciu dopriať si v chladných mesiacoch výdatnejšie jedlá a neboja sa experimentovať s chuťami, vôňami či receptami. Chuťové gurmánstvo vrcholí počas koncoročných sviatkov, kedy si atmosféra priam žiada niečo nové, iné. A netýka sa iba jedla, ale určite aj nápojov. Je preto už tradíciou, že ku koncu roka prináša Zlatý Bažant na trh špeciálne sviatočné pivo. Kým dva roky po sebe to bolo pšeničné pivo a minulý rok mimoriadne úspešný tmavý Porter, tohtoročná sviatočná špecialita Zlatého Bažanta je zatiaľ neznáma. Novinka bude odhalená vo štvrtok 28. októbra, kedy si sviatočné pivo Zlatý Bažant v limitovanej edícii budete môcť v premiére vychutnať v približne 400 prevádzkach na celom Slovensku.

Podľa našej skúsenosti si ľudia ku koncu roka radi a často vychutnávajú chutné jedlá a kvalitné nápoje v kruhu svojich priateľov a rodiny. Gurmánsky zážitok z jedla a nápojov sa v tomto čase stáva aj akousi odmenou, kedy z nás po náročnom predvianočnom čase opadne stres a doprajeme si aj iné chuťové lahôdky ako obvykle, hovorí Marek Ort, executive chef spoločnosti Red Monkey Group, pod ktorú patrí aj SVET Originálny Pub, vlajková loď značky Zlatý Bažant.

Ku koncoročným tradíciám a gurmánskym pôžitkom pribudla v posledných rokoch aj tradícia varenia sviatočného piva Zlatý Bažant. "Cieľom našej tradície je priblížiť milovníkom zlatého moku tradičné typy pív, ktoré sa na slovenskom trhu bežne nevyskytujú, a ktoré obohatia ich sviatočný stôl, hovorí Zuzana Putalová, brand manager značky Zlatý Bažant. Nielen pivní gurmáni si tak môžu každý rok rozšíriť svoje znalosti a dozvedieť sa viac o rôznych pivných špecialitách priamo vo svojom pube či v pohodlí svojho domova. Pri výrobe sviatočného piva sa Zlatý Bažant pridržiava tradície starých majstrov pivovarníkov, ich umenia varenia a správneho času zrenia, ktoré spája s modernou kvalitou. Výsledkom je tak vždy skutočné majstrovské dielo. Minulý rok si pivní gurmáni mohli vychutnať špecialitu Zlatý Bažant Porter, dva roky predtým nám zase zachutilo pšeničné pivo, ktoré je obľúbené najmä v Belgicku, Nemecku a Rakúsku.

Tento rok však siahol Zlatý Bažant naozaj hlboko do histórie pivovarníckeho remesla – počas sviatkov si budete môcť pripiť pivom, výroba ktorého sa datuje až do 14. storočia. Unikátna chuť limitovanej edície sviatočného piva Zlatý Bažant bude odhalená už doslova o niekoľko dní - od 28. októbra bude k dispozícii v približne 400 puboch na celom Slovensku.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Slovensko


Nealkoholické pivo Fríí, součást portfolia společnosti Heineken Česká republika, uvádí na trh vlastní kolekci funkčního sportovního oblečení se stejným názvem. Díky spolupráci s výrobci značkového sportovního oblečení Salton tak vznikly designově velmi povedené cyklistické a volejbalové dresy, oblečení pro tenisty a soupravy pro příznivce jízdy na kolečkových bruslích.

Kolekce sportovního oblečení Fríí byla poprvé veřejnosti představena v pátek 8. září 2010 na brněnském veletrhu Sport life, kde také proběhla módní přehlídka jednotlivých souprav. Návštěvníci tak měli možnost prohlédnout si vše, co Fríí kolekce nabízí.

Jedná se o oblečení pro cyklisty – krátké cyklistické kalhoty a dres s krátkým rukávem, který díky svým maximálním transpiračním vlastnostem rychle odvádí pot od těla a brzy schne. Dres je vhodný i pro extrémní zatížení. Pro případ nepříznivého počasí je souprava doplněna lehkou, větru a vodě odolnou bundou. Příznivcům „bílého“ sportu je určeno tílko bez rukávů a kraťasy. Velmi slušivé jsou dresy určené volejbalistům a na své si přijdou i fanoušci in-line bruslí. Pro ty je připraveno tílko bez rukávů, vyrobeného ze speciálního rychleschnoucího materiálu, která odvádí pot od těla a dlouhé kalhoty s lycrou. In-line kolekci doplňuje skladná větrovka, která se vejde do každého batůžku. Nabídku uzavírá souprava s názvem „Pro radost“, kterou je vlastně možno použít téměř na všechny druhy sportů a nebo jen tak, pro volný čas.

Myšlenka připravit speciální sportovní kolekci Fríí vznikla vlastně díky našemu partnerství na Barum Rallye, která se konala koncem srpna na Zlínsku. Náš tým doplňovaly také hostesky, kterým jsme nechali ušít speciální sportovní soupravy s logy nealkoholického piva Fríí,“ říká Daniela Klánčíková, Brand Manažerka nealkoholického piva Fríí. „O dresy byl takový zájem, že jsme se rozhodli připravit celou sportovní kolekci. Věříme, že se bude lidem líbit a že se v ní budou cítit dobře,“ dodává Daniela Klánčíková.

Sportovní kolekci Fríí je možno zakoupit se slevou přímo na veletrhu a poté na webových stránkách www.frii.cz.

Společnost Heineken se dlouhodobě zabývá tématem zodpovědné konzumace alkoholu. Snaha o její propagaci vedla k vytvoření samostatné značky Fríí, následované speciální kolekcí sportovního oblečení. Tím, že můžeme nabídnout samostatnou značku nealkoholického piva Fríí, chceme dokázat, že i v této oblasti se producenti alkoholu mohou chovat zodpovědně a eticky,“ uzavírá Daniela Klánčíková.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Deset výherců obdaroval Hostan motorkami

[čtvrtek, 30. září 2010]

Deset replik legendární motorky Jawa Pionýr již má své šťastné majitele. Motorku vyhráli v soutěži Hostanovi pionýři, kterou spustila v srpnu značka Hostan a jejíž finále se uskutečnilo o víkendu 11. září ve Znojmě a 12. září v Třebíči.

Princip soutěže byl jednoduchý: ve zhruba 250 restauracích a výčepech, kde se prodává čepovaný Hostan, získávali lidé za každá dvě piva soutěžní samolepku, kterou si vylepili do hráčské karty. Po nasbírání deseti samolepek dostali stírací výherní los, díky kterému mohli buď získat jednu z padesáti tisíc drobných cen okamžitě – pivo zdarma, tričko, motorkářský šátek či motorkářskou nášivku, nebo dostali klíč,“ říká Martin Kašpar, Group Brand Manager společnosti Heineken Česká republika.

Ve hře bylo celkem 600 klíčů, ale jen deset z nich bylo výherních. Na závěrečné finále, které se konalo v sobotu 11. září ve Znojmě a o den později v Třebíči, přišlo téměř 300 soutěžících s finálovými klíči,“ upřesňuje Pavel Slavík, manažer trade marketingu pro gastronomii Heinekenu Česká republika, a.s. odpovědný za tuto promo aktivitu. „Měli štěstí, v této třístovce totiž bylo všech deset výherních klíčů, které zaručovaly otevření skříňky symbolizující pomyslné nastartování skutečného stroje,“ doplňuje Slavík.

Finále bylo velmi napínavé, nakonec devět motorek vyhráli soutěžící ve Znojmě kam se sjeli téměř všichni nedočkavci a poslední motocykl si nadšený výherce odvezl v neděli z Třebíče. Desítka novopečených motocyklistů tak nyní může poznávat krásy Hostanova kraje ze sedla repliky Jawy Pionýr. Finálová kola se konala před supermarkety Albert a nechyběla ani ochutnávka piva Hostan, kterého se za celý víkend na obou akcích vytočilo přes 100 litrů.

Odměnu mohli během finálového víkendu lidé získat i za nákup lahvového piva Hostan v přilehlém supermarketu, kde je hostesky odměňovaly podle počtu zakoupených lahví piva klíčenkami, nášivkami, šátky nebo tričky s logem soutěže.

Pivní značka Hostan je tradičně spojena se Znojmem a znojemským regionem a řadí se k nejoblíbenějším pivům v této oblasti. Do portfolia Heinekenu Česká republika patří od roku 2003.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Heineken uvádí na trh krušovický ležák v pětilitrovém tlakovém výčepním soudku. Kampaň na drought keg s claimem Hospoda sbalená s sebou spouští Heineken v těchto dnech. Podle Josefa Danihelíka, group brand manažera značky Krušovice, by měla běžet až do konce letošního roku. "V komunikačním mixu jsou zastoupeny pouze standardní BTL kanály a PR nástroje," komentuje Josef Danihelík. Na kampani spolupracují agentury TBWA a Fleishman Hillard. Minulý rok na český trh ve stejném balení Heineken uvedl už pivo značky Heineken.

Foto

Zdroj: MaM iHNed.cz


Novinka letošního roku, nealkoholické pivo Fríí, se stala partnerem unikátního projektu Autoškola národa. „Cílem projektu je snížení nehodovosti na českých silnicích a vznikl pod záštitou Ministerstva dopravy ČR a Policie ČR. To plně koresponduje s našimi aktivitami, zaměřenými na zodpovědnou konzumaci alkoholu a prevenci alkoholu za volantem,“ říká Kateřina Eliášová, manažerka korporátních vztahů Heinekenu České republika.

Možnost podpořit tento projekt jsme přivítali, protože máme poznatky, že řada řidičů stále podceňuje nebezpečí alkoholu za volantem. Naše společnost celosvětově upozorňuje na nutnost zodpovědného chování při konzumaci alkoholu, v minulosti jsme spustili v českém jazyce například mezinárodní kampaň Rozpoznej příznaky! (www.knowthesings.com), přímo pro náš trh jsme letos připravili informační kampaň Pijte s Mírou! (www.pijtesmirou.cz), zaměřenou opět na zodpovědnou konzumaci alkoholu. Vedle toho se podílíme na projektech podporovaných Iniciativou zodpovědných pivovarů Domluvme se! a Pobavme se o alkoholu. První jmenovaný upozorňuje právě na nebezpečí alkoholu za volantem,“ dodává Kateřina Eliášová. Právě důraz na zodpovědné chování konzumentů alkoholu byl jedním z důvodů, proč skupina Heineken Česká republika vyvinula novou, svébytnou značku nealkoholického piva Fríí. To bylo na trh uvedeno letos na jaře a od začátku se profiluje jako partner sportovních a kulturních akcí, například podpořilo letošní mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand Prix České republiky.

Těžištěm projektu Autoškola národa je televizní pořad, vysílaný 28. srpna v přímém přenosu v České televizi. V něm si diváci budou moci vyzkoušet, jak dobří jsou řidiči. Připravena je dvacítka modelových dopravních situací v 3D modelech, u nichž budou diváci volit z nabízených variant řešení, které považují za správné. Prostřednictvím SMS zpráv budou odesílat odpovědi a na závěr dostanou shrnující zprávu, jak v testu obstáli. Dozví se, zda odpovídali správně, a zjistí také, kolik trestných bodů by v případě špatné odpovědi získali, jak vysoká pokuta by jim hrozila či zda by přišli o řidičský průkaz. Ve studiu se testu účastní různé skupiny řidičů (taxikáři, motorkáři, řidiči kamionů, mladí i starší řidiči). Projekt podpoří a své řidičské schopnosti v přímém přenosu předvedou i známé osobnosti, jako například Lucie Výborná, Veronika Žilková, Ivo Šmoldas, Radoslav Brzobohatý, Ondřej Brzobohatý, Diana Kobzanová a další.

Důležitou součástí pořadu bude pět praktických testů předtočených na Automotodromu Most. Pod vedením jednoho z nejlepších instruktorů Jiřího Patery předvede herec Karel Hynek zvládání kritických dopravních situací (rychlé brzdění, smyk atd.). Následně pak ukáže, jak stejné situace řeší pod vlivem alkoholu. Diváci názorně uvidí zpomalování reakcí i chyby v řízení. „Právě při natáčení těchto situací nechybělo ani nealkoholické pivo Fríí,“ uzavírá Kateřina Eliášová. Spolupráce na projektu Autoškola národa zahrnuje jak participaci na natáčení ukázek do televizního pořadu, tak i spolupráce na společných informačních materiálech a využívání 3D modelů dopravních situací.

Součástí projektu je také billboardová, televizní a rozhlasová kampaň, nabádající řidiče, aby se do projektu zapojili a účastnili se sms hlasování.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


Čistý zisk třetího největšího pivovaru světa Heineken vzrostl v prvnín pololetí letošního roku nad očekávání trhu. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

Čistý zisk firmy tak v prvním pololetí vzrostl o 17 procent na 621 milionů eur (15,4 miliardy korun), analytici oslovení agenturou Reuters přitom očekávali růst zisku jen na 595 milionů eur (14,8 miliardy korun). Důvodem růstu zisku byla zejména úspěšná implementace programu úspory nákladů.

"Obchodní podmínky v Evropě a USA jsou stále obtížné, nicméně výborně se nám dařilo na trhu v Africe a Asii. Myslím, že na budoucí kvartály jsme dobře připraveni," komentoval zprávu Jean-François van Boxmeer, výkonný ředitel Heinekenu.

Společnost očekává, že zisk za celý letošní rok vzroste nižším dvouciferným tempem.

Zdroj: Kurzy.cz | Autor: Vojtech Kristen | Mediafax


Královský pivovar Krušovice nabídne už za týden všem milovníkům zlatavého moku nový speciál. Tentokrát jím bude dožínkové pivo. „Vařením dožínkového piva se vracíme k dvě stě let starým pivovarským tradicím,“ říká o novince Tomáš Kosmák, vrchní sládek a manažer Královského pivovaru Krušovice. Dožínkové pivo se zařadí mezi ostatní speciály z nabídky Heinekenu, který Královský pivovar Krušovice vlastní.

Zdroj: Zprávy iDnes.cz


Novinky pro návštěvníky pivovarů připravily na letošní sezónu pivovary patřící Heinekenu Česká republika. Od začátku července rozšířil Královský pivovar Krušovice prohlídkovou trasu a nově zpřístupnil pivovarskou kapli. Návštěvníci si mohou v rámci exkurze prohlédnout i expozici věnovanou historii pivovarnictví. „K vidění jsou různé předměty, které byly v minulosti používány k výrobě piva, a najde se mezi nimi řada historických zajímavostí. Novinkou je také schránka pro milovníky geocachingu, umístěná přímo ve dvoře pivovaru,“ říká Josef Helebrant, specialista na prohlídky pivovarů společnosti Heineken Česká republika.

V rámci exkurzí mohou v Krušovicích návštěvníci také ochutnat piva, která se v pivovaru vaří. Aktuálně je to zejména nová Desítka, teprve nedávno uvedená na trh, dále polotmavý třináctistupňový Staročeský Malvaz. „Na výběr je u těchto piv filtrovaná i nefiltrovaná podoba,“ upřesňuje Josef Helebrant. Zpřístupněna je nyní také unikátní pivovarská kaple. „Krušovický pivovar je jedním z mála pivovarů, který má vlastní kapli. Ta je obvyklá u bývalých klášterních pivovarů, Krušovice jsou jediným původně světským pivovarem s kaplí,“ uzavírá Josef Helebrant. Již loni byla otevřena nová část prohlídkové trasy věnovaná bednářství, dále se expozice rozrostla o sbírku nápojového skla v tzv. Bambousku – v prostoru bývalé restaurace z přelomu 19. a 20. století s výmalbou ve stylu Mikoláše Alše a s českými rýmovačkami.

Na své si přijdou také zájemci o prohlídku pivovaru Starobrno. „Exkurzní trasu jsme rozšířili o stáčírnu speciálních plastových lahví známých pod označením Maxilahve, která je v České republice jediná. Nad linkou byl zpřístupněn ochoz a lidé si tak mohou velmi detailně prohlédnout celý proces vyfukování lahví a stáčení piva do nich,“ vysvětluje Josef Helebrant. Vedle nové unikátní linky uvedené do provozu letos v dubnu, jejíž vybudování přišlo na sto milionů korun a při plném provozu dosahuje tzv. štítkovacího výkonu 14 tisíc lahví za hodinu, si dále lidé mohou prohlédnout například jednu z nejmodernějších varen v Evropě, uvedenou do provozu právě před 2 lety.

Své brány návštěvníkům také pravidelně otevírá pivovar Velké Březno, jehož tváří je již přes sto let Václav Cibich. Historie tohoto malebného pivovaru je velmi bohatá a sahá až do počátků 17. století. Exkurze zahrnuje kompletní ukázku klasické technologie vaření českého piva.

Většina zájemců o prohlídky pivovaru jsou cizinci a tak spolupracuje především Královský pivovar Krušovice na rozvoji spolupráce s řadou specializovaných turistických kanceláří, které se orientují na pobyty zahraničních turistů v České republice. Aktuálně lze exkurze absolvovat nejen v češtině, ale i v angličtině, němčině, ruštině, francouzštině a nejnověji i ve španělštině.

Zdroj: Listy jižní Moravy


Společnost Heineken Česká republika oznamuje personální změnu. Na pozici Group Brand Manažera pro značky Krušovice, Heineken a speciály nastoupil Josef Danihelík (35), který měl dosud ve společnosti na starosti značky z bývalého portfolia společnosti Drinks Union, která se v roce 2008 stala předmětem akvizice Heinekenu.

Ve společnosti Heineken Česká republika pracuje Josef Danihelík od roku 2008, tedy od okamžiku akvizice. Dosud pracoval na pozici Group Brand Managera pro značky Zlatopramen, Brezňák, Louny a Dačický. Za svou desetiletou kariéru ve firmě Drinks Union vystřídal řadu manažerských pozic.

Mezi jeho dosavadní největší pracovní úspěchy patří zdařilá integrace marketingového oddělení Drinks Unionu do struktur Heinekenu a vedení projektového týmu, který v roce 2009 uvedl na trh převratnou novinku, pivo ve speciálních plastových obalech – Maxilahvích.

Na nové pozici bude odpovídat za strategický marketing a exekuci marketingových kampaní pro značky Krušovice, Heineken a pro speciály z portfolia Heinekenu Česká republika.

Josef Danihelík vystudoval bakalářský program UJEP v Ústí nad Labem. Ve volném čase se rád věnuje fotbalu, hudbě a kutilství. Je ženatý a má dvě děti.

Zdroj: Gastro Trend.cz


Společnost Heineken Česká republika, která vlastní také pivovar Starobrno, plánuje do konce letošního roku snížit spotřebu vody na přibližně 3,6 litrů vody na vyrobený litr piva, tedy na jednu z nejnižších hodnot dosahovaných při výrobě piva na území České republiky.

Zdroj: Sedmička.cz

Čti také Prazdroj sníží spotřebu vody o třetinu


Soutěž o deset motorek Jawa Pionýr spustí v srpnu značka Hostan. „Akce s názvem Hostanovi Pionýři bude probíhat ve zhruba 250 restauracích a výčepech na jihu Moravy a můžu slíbit, že žádný soutěžící nepřijde zkrátka," říká Martin Kašpar, group brand manažer odpovědný za značku Hostan.

Za každá dvě piva získá soutěžící samolepku do své karty a až nasbírá samolepek deset, získává stírací výherní los s jednou z padesáti tisíc garantovaných výher. Buď může získat drobnou cenu ihned - jako například další pivo zdarma, motorkářský šátek nebo motorkářskou nášivku, nebo dostane klíč.

Ve hře je celkem 600 klíčů, ale jen deset z nich je výherních. O tom, zda soutěžící získal ten výherní, se přesvědčí ve Znojmě nebo v Třebíči, kde se 11. a 12. září uskuteční dvě finálová kola," upřesňuje Martin Kašpar. Ústředním motivem slavnostního finále bude otevírání výherních skříněk. Soutěžící, kterému se podaří klíčem schránku otevřít, vyhrává repliku legendární motorky Jawa Pionýr. Celkem Hostan nadělí 10 unikátních motorek Jawa Pionýr. Z jejího sedla pak výherce může poznávat krásy Hostanova kraje.

Na soutěž bude upozorňovat lokální billboardová kampaň, inzerce v regionálním tisku a rozhlasové spoty.

Pivní značka Hostan je tradičně spojena se Znojmem a znojemským regionem a řadí se k nejoblíbenějším pivům v této oblasti. Do portfolia skupiny Heineken Česká republika patří od roku 2003.

Zdroj: GastroTrend.cz


Od okamžiku, kdy Heineken Česká republika uvedl na trh novou samostatnou značku nealkoholického piva nazvanou Fríí, uplynulo právě 12 týdnů. Díky přízni zákazníků, skvělému počasí, promočním a sponzorským aktivitám se Heineken může za toto období pochlubit meziročním nárůstem prodejů svých nealkoholických piv o 73%. Značka Fríí nahradila v portfoliu Heinekenu piva Starobrno Fríí a Zlatopramen Nealko, z jejich receptur a úspěchů však vychází. Heineken Česká republika na trh dodává také nealkoholické pivo Zlatý Bažant.

Na letošní léto si nealkoholické pivo Fríí, nováček v tomto stále se rozvíjejícím segmentu pivního trhu, připravilo řadu promočních aktivit. Jednou z nich je soutěž o vstupenky na závody srpnové Moto GP, které se budou konat na brněnském Masarykově okruhu „Lidé mohou vstupenky získat při nákupu limitované série multipacku. Celkem se hraje o 600 lístků na závody konané od 13. do 15. srpna,“ upřesňuje Daniela Klančíková, brand manažerka značky Fríí.

Pro tuto akci byla vyrobena speciální série čítající celkem 30 tisíc multipacků a každý z nich obsahuje 10 půllitrových lahví nealkopiva Fríí. Součástí každého balení je i malý dárek – aroma visačka s logem Fríí, a ve vybraných najdou spotřebitelé i vstupenky na srpnové závody Moto GP. Spotřebitelskou soutěž doprovází vizuál propagující spolupráci značky Fríí a Automotodrom Brno. Tváří celé kampaně je úspěšný motocyklový závodník Karel Abraham.

Značka Fríí je od letošního roku partnerem podniků Moto GP na brněnském autodromu, a to na tři roky. Právě propojení svébytné značky nealkoholického piva se sportem považuje Daniela Klančíková za správný směr v oblasti sponzoringu sportu a kultury producenty alkoholických nápojů. „Navazujeme tak na naše dlouhodobé aktivity propagující zodpovědnou konzumaci alkoholu, jako jsou například projekty Rozpoznej příznaky! či zatím naše nejnovější kampaň Pijte s Mírou!,“ dodává Daniela Klančíková. Propojení s motoristickým sportem není ojedinělou aktivitou, letos v červnu byla značka Fríí partnerem českého kola Světového poháru v plážovém volejbalu a podporuje například bikera Richarda Gasperottiho.

Nealkoholický nápoj Fríí je výrazně podobný klasickému pivu – barvou, chutí i bohatou pěnou. Na český trh novou značku uvedla společnost Heineken letos v květnu jako samostatný produkt, který nemá svoji alkoholickou variantu.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika


«« « Strana 14 z 21 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI