Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Fríí partnerem projektu Autoškola národa

Co se píše o pivovarech a pivu


Fríí partnerem projektu Autoškola národa

[sobota, 28. srpen 2010]

Novinka letošního roku, nealkoholické pivo Fríí, se stala partnerem unikátního projektu Autoškola národa. „Cílem projektu je snížení nehodovosti na českých silnicích a vznikl pod záštitou Ministerstva dopravy ČR a Policie ČR. To plně koresponduje s našimi aktivitami, zaměřenými na zodpovědnou konzumaci alkoholu a prevenci alkoholu za volantem,“ říká Kateřina Eliášová, manažerka korporátních vztahů Heinekenu České republika.

Možnost podpořit tento projekt jsme přivítali, protože máme poznatky, že řada řidičů stále podceňuje nebezpečí alkoholu za volantem. Naše společnost celosvětově upozorňuje na nutnost zodpovědného chování při konzumaci alkoholu, v minulosti jsme spustili v českém jazyce například mezinárodní kampaň Rozpoznej příznaky! (www.knowthesings.com), přímo pro náš trh jsme letos připravili informační kampaň Pijte s Mírou! (www.pijtesmirou.cz), zaměřenou opět na zodpovědnou konzumaci alkoholu. Vedle toho se podílíme na projektech podporovaných Iniciativou zodpovědných pivovarů Domluvme se! a Pobavme se o alkoholu. První jmenovaný upozorňuje právě na nebezpečí alkoholu za volantem,“ dodává Kateřina Eliášová. Právě důraz na zodpovědné chování konzumentů alkoholu byl jedním z důvodů, proč skupina Heineken Česká republika vyvinula novou, svébytnou značku nealkoholického piva Fríí. To bylo na trh uvedeno letos na jaře a od začátku se profiluje jako partner sportovních a kulturních akcí, například podpořilo letošní mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand Prix České republiky.

Těžištěm projektu Autoškola národa je televizní pořad, vysílaný 28. srpna v přímém přenosu v České televizi. V něm si diváci budou moci vyzkoušet, jak dobří jsou řidiči. Připravena je dvacítka modelových dopravních situací v 3D modelech, u nichž budou diváci volit z nabízených variant řešení, které považují za správné. Prostřednictvím SMS zpráv budou odesílat odpovědi a na závěr dostanou shrnující zprávu, jak v testu obstáli. Dozví se, zda odpovídali správně, a zjistí také, kolik trestných bodů by v případě špatné odpovědi získali, jak vysoká pokuta by jim hrozila či zda by přišli o řidičský průkaz. Ve studiu se testu účastní různé skupiny řidičů (taxikáři, motorkáři, řidiči kamionů, mladí i starší řidiči). Projekt podpoří a své řidičské schopnosti v přímém přenosu předvedou i známé osobnosti, jako například Lucie Výborná, Veronika Žilková, Ivo Šmoldas, Radoslav Brzobohatý, Ondřej Brzobohatý, Diana Kobzanová a další.

Důležitou součástí pořadu bude pět praktických testů předtočených na Automotodromu Most. Pod vedením jednoho z nejlepších instruktorů Jiřího Patery předvede herec Karel Hynek zvládání kritických dopravních situací (rychlé brzdění, smyk atd.). Následně pak ukáže, jak stejné situace řeší pod vlivem alkoholu. Diváci názorně uvidí zpomalování reakcí i chyby v řízení. „Právě při natáčení těchto situací nechybělo ani nealkoholické pivo Fríí,“ uzavírá Kateřina Eliášová. Spolupráce na projektu Autoškola národa zahrnuje jak participaci na natáčení ukázek do televizního pořadu, tak i spolupráce na společných informačních materiálech a využívání 3D modelů dopravních situací.

Součástí projektu je také billboardová, televizní a rozhlasová kampaň, nabádající řidiče, aby se do projektu zapojili a účastnili se sms hlasování.

Zdroj: Tisková zpráva Heinekenu Česká republika

[Heineken] 14:40 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI