Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info


Pivo vaří v rodinném domku

[pondělí, 10. srpen 2009]

Výsledkem je přírodní nefiltrované a nepasterované pivo s krátkou trvanlivostí. V Jihlavě má pivovar Kozlíček pouze úřední adresu, výroba je soustředěna do provozovny v Horních Dubenkách nedaleko Batelova.

Pivo má charakter člověka, který ho tvoří“, podotkl sládek pivovaru Ježek Jaromír Kalina. Pan Kozlíček prodává pivo v lahvích s keramickým uzávěrem a vlastní etiketou. Jako sudové pivo je možné ho ochutnat každý čtvrtek v hostinci U lípy na předměstí Jihlavy. „Je to zpestření sortimentu na trhu s pivem“, říká o svém pivu Milan Kozlíček. Suroviny pro výrobu piva musí majitel minipivovaru nakupovat stejně jako každý jiný pivovar.

Pivo dělá sládek, tak se považuju za sládka“, uvažuje majitel minipivovaru. Vaření piva je pro Milana Kozlíčka jen vedlejším zaměstnáním. Přes týden pracuje v Jihlavě a výrobě piva se věnuje hlavně o víkendu.

V Horních Dubenkách pro své odběratele připravuje Javořický ležák světlý a speciální piva Javořický speciál světlý, tmavý a polotmavý. Roční produkce minipivovaru Kozlíček je kolem osmdesáti hektolitrů.

Zdroj: Jihlavský deník.cz | Autor: Miroslav Mareš



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI