Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Přejdou české hospody na lahvové pivo? Ceny tomu nahrávají

Co se píše o pivovarech a pivu


Přejdou české hospody na lahvové pivo? Ceny tomu nahrávají

[pondělí, 14. květen 2012]

Přejdou české hospody na lahvové pivo? Ceny tomu nahrávají[goto:http://ekonomika.idnes.cz/prejdou-ceske-hospody-na-lahvove-pivo-d8w-/ekonomika.aspx?c=A120513_132000_ekonomika_neh]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

JardaK

úterý, 15. květen 2012
17:15

JardaK

Když budu bydlet třeba někde v královéhradeckém kraji a budu mít poblíž hospodu s Krakonošem 12° za 18,- Kč, tak budu lahváče řešit jen vyjímečně. Když mám ale kolem samé výčepní rychlokvašky z Plzně, Krušovic a Smíchova za 25,- , tak se tahání bas nevyhnu. Vozím si kvalitnější, levnější a ještě je piju v lepším prostředí. Ať v hospodách čepují pivo a ne to co dosud a navíc lépe oddělí kuřáky od nekuřáků a mají po problému.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Jura.z.Brna

úterý, 15. květen 2012
22:54

Jura.z.Brna

to JardaK: Trefa, to je vono. Je jen málo hospod, který jsou příjemný, na nic si nehrajou, neřve tam telka a automaty, nesmrdí to tam jak v megapopelníku a ještě tam dokonce mají dobré pivo, o které se stará někdo, kdo to trochu umí. Teda já si ze všech svých cest po vlastech českých vybavuju asi tři takový hospody.


Adsense

19. duben 2024
23:35


posted by: Inzerce

Vašek

středa, 16. květen 2012
09:19

Vašek

to Jura.z.Brna: Nadával sem za komoušů na hospodský,že si to do lokálu choděj "jen odpracovat" a jsou věčně otrávení,dneska je to skoro všude samá mladá kundička,co by nejradši celou směnu strávila na Facebooku a nejlíp si ještě k tomu lakovat nehty a hosti jí sou u prd...
To je tak 80% dnešního personálu a proto se ani nedivím,že lidi radši pijou doma.


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

Méďa Béďa

pondělí, 14. květen 2012
22:56

Méďa Béďa

Někde na to přišli už dávno :-). Před 3 léty jsem byl v penziónu v Dolním Žandově - točila se vynikající chodovarská jedenáctka a k tomu byl "na čepu" i lahvový Gambrihnus. Když jsem se nad tím podivoval, vysvětlil mně majitel, že lahváč je o 2,- Kč levnější než točené, takže pro místní borce, kteří mají ve zvyku nalít si denně do hlavy svých 8-10 kousků, je to za měsíc poměrně výrazná úspora...


emu

pondělí, 14. květen 2012
21:10

emu

No nevím. Když se na to podívám jako zákazník, tak lahvové většinou seženu třeba za 10 korun, ta samé sudové za 25... pivovar si možná přirazil 5 korun, ale dalších 10 si přirazí hospoda, tak nevím, když si hostinští stěžují, proč jim pivovaru sudy nedává za stejnou cenu za jakou prodává lahve, tak já se tám, proč hospodský nemá stejnou marži jako tesco nebo globus :)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 14. květen 2012
22:16

to emu: Když bude mít nějaká hospoda obrat milión denně, jako Tesco, určitě vystačí i se stejnými maržemi.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Pivař

úterý, 15. květen 2012
13:25

to DanDv: No jo, ale jaké náklady má Tesco (lidi, obchody, logistika) a jaké hospoda?


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

phrabina

středa, 16. květen 2012
13:32

phrabina

to Pivař: logistiku platí dodavatelé


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 14. květen 2012
18:18

Je tomu asi dva týdny, co jsem měl rozhovor s jednou rozkacenou hospodskou, která čepuje Ostravar 115 a poté, co se na ostravském trhu objevila lahvová 115-ka, tak jí prudce klesly tržby. Vykřikovala, že podá na pivovar Ostravar trestní oznámení pro nekalou soutěž, protože prodává stejné pivo za jinou cenu hospodským v sudech a obchodníkům v lahvích.
Tvrdila, že sudové by přece mělo být levnější, když je ve velkých obalech.
Ne, že bych měl nějaký důvod hájit Ostravar, ale zeptal jsem se jí, jak by se jí líbilo, kdyby jí pivovar dodal sudové pivo za stejnou cenu jako lahváče, ale nedal jí k tomu výčep, sklo, tácky, ubrusy, podtácy, stojánky na tácky, slunečníky, markýzy, světelné reklamy a dotaci. Kdyby vám tohle všechno nedal, vážená paní hostinská, mohl by vám sudové skutečně prodávat ještě levnějši než lahváče. Ale co byste si s ním počala, když byste jej neměla ani čím narazit?
Chvíli na mě koukala a bylo vidět, že jí to asi došlo. Ale aby úplně neztratila tvář, odsekla: "Ale stejně...!" a zmizela kamsi do zákulisí.
Takže pokud tohle hospodští tvrdí, pak je to špatná práce jejich obchoďáků, kteří to neumí hospodským vysvětlit.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Vašek

úterý, 15. květen 2012
17:00

Vašek

to DanDv: V rámci objektivity nutno podotknout,že je spousta hospodskejch,kteří si pro pivo buďto jezdí sami a nebo jim ho vozí malí distibutoři,kteří s pivovarem nemají nic společného,tudíž ten hospodskej opravdu kupuje pouze pivo bez dalších prebend(finanční dárky,sklo,tácky atd.)


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

DanDv

středa, 16. květen 2012
20:59

to Vašek:
Málokterý hospodský má vlastní výčepní zařízení a vlastní neologované sklo. Takoví by se dali spočítat na prstech. I ti progresivní, co točí regionální piva, mají zpravidla výčep a sklo od nějakého menšího či většího pivovaru.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 17. květen 2012
07:09

Roman Holoubek

to DanDv: Je to tak. A nesmíme zapomínat na potřebu sanitačních techniků a servisáků pro gastro provoz, kdežto pro lahvové pivo stačí na pivovaru výroba, obchod, fakturace, expedice.


hroch

čtvrtek, 17. květen 2012
09:53

hroch

to Roman Holoubek: Myslím, že co se týká celkově lidí kolem lahvového a sudového piva tak je to výrazně jinak. Na provoz lahvové linky a skladu lahvového, oproti sudové lince a skladu je potřeba zhruba třikrát tolik lidí. U pivovarů s kterými mám dlouhodobou zkušenost dostanu vybavení typu sklo, ubrusy, stojánky tácků atak jen podle výtoče- většinou počítáno 20Kč na hektolitr- což je jeden štuc. Volně jen tácky a účtenky. Toto vybavení je ale také reklamou pro samotný pivovar. Maximálně dostanu ještě slevu 50Kč na hektolitr za samoodvoz. Větší problém je v tom, že když budu mít svoje chlazení tak stejně nedostanu lepší cenu od pivovaru, který má takto rozdílné ceny sudového a lahvového. Když vytočím např.deset sudů týdně, pořádně jede hospoda čtyřicet týdnů ročně tak vytočím 400 sudů za rok. Rozdíl cen u těch megapivovarů a těch kteří kopírují jejich cenovou politiku je přes tři koruny. 400 sudů za rok po třech korunách na pivu je 120tisícKč rozdílu. Dnešní ceny chlazení a výčepních stolic šly v nákupu pro pivovary hodně dolů, tak když budu počítat 40tisKč, i kdybych dal za sanitaci a podobné z kapsy 5tis.ročně a dalších 5000 za štuci a pět tisíc do ubrusů a dalších věcí, pořád sem na rozdílné ceně sudového a lahvového dal pivovaru dvojnásobek než byly náklady pivovaru a to by mě dávali každý rok chlazení zdarma.
Tady jde o něco jiného, přehodit vyšší cenu na hospodský, protože ty budou vypadat jako zloději a pivovar v očích remcalů má přeci docela normální cenu piva "podívej se kolik stojí v kauflandu". V těch počtech neberu úplatky za přechod k jiné značce, pivovary se taky ohání pouze náklady za vybavení hospody.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 17.05.2012 ve 12:04:30


napsal(a): hroch [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 14. květen 2012
14:48

jiri.kana

Zajímavé je, jak se hospodský pozastavuje nad cenovým rozdílem mezi lahváčem v marketu a sudovým pivem. Kde jinde by ale měl pivovar vzít peníze na "úplatky" hostinským? Ty statisíce, o kterých se tu a tam mluví, musí přece zákonitě cenu piva zvednout.
Kdyby bral ten hospodský Poličku, tak podobné dilema řešit nemusí :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Elf

pondělí, 14. květen 2012
16:15

Elf

to jiri.kana: Když pan hospodský/hoteliér čepuje pivo z koncernu SAB Miller, tak čemu se diví, že?
Navíc ten bulvární název článku je jako obvykle lehce zavádějící. Hospody a restaurace již dnes nabízejí lahvová piva a za druhé i kdyby stoupla spotřeba lahvového piva v hostinských zařízeních, čepované pivo těžko předstihnou. Tzn. že české hospody na lahvové nepřejdou, tak maximálně rozšíří nabídku lahvového.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

pivar

pondělí, 14. květen 2012
16:38

to jiri.kana: Policka je za stejnou cenu v sudu i v lahvi?


napsal(a): pivar [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 14. květen 2012
18:09

je


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 14. květen 2012
19:49

jiri.kana

to pivar:U Poličky určitě nebude v článku zmiňovaný rozdíl pěti korun.

SABMiller má pivo vcelku dost drahé. Ale poslední dobou si všímám, že u lahvového začínají jít s cenuo dolů. Každou chvíli někde "akce" s Kozlem za šest sedm korun, Gambrinus za osm devět...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI