Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Budějovický Budvar dnes uvádí na český a slovenský trh nové přepravky na láhve

Co se píše o pivovarech a pivu


Budějovický Budvar dnes uvádí na český a slovenský trh nové přepravky na láhve

[úterý, 4. říjen 2011]

Budějovický Budvar dnes uvádí na český a slovenský trh zcela nový typ přepravek na půllitrové láhve značky Budweiser Budvar. Nové přepravky se vyznačují moderním designem a mají kvalitnější a vysoce odolný potisk, který zaručí po mnoho let jejich perfektní vzhled. Přepravky navíc poskytují uživatelům větší komfort při manipulaci. Pivovar objednal více než jeden milión těchto přepravek. Celkové náklady na výměnu přesáhnou částku 200 mil. Kč.

Pivovar Budějovický Budvar dnes (3. 10.) uvádí na trh v České republice a na Slovensku zcela nový typ přepravek pro 20 pivních lahví o objemu 0,5 litru. Přepravky jsou určené výhradně pro značku Budweiser Budvar. Inovované přepravky se vyznačují moderním výrazným designem, který odpovídá současným nárokům na prezentaci značky Budweiser Budvar a její pozici na trhu. Důležitým argumentem pro zavedení těchto přepravek bylo i sjednocení vizuální prezentace značky v místech prodeje, neboť velmi podobný design přepravek využívá značka Budweiser Budvar již několik let pro láhve o objemu 0,33 litru.

Nové přepravky poskytnou zákazníkům také výrazně vyšší uživatelský komfort: jejich držadla jsou totiž vyrobena z měkkého, avšak vysoce odolného materiálu, který zamezí nepříjemným otlakům prstů při ruční manipulaci,“ říká Ing. Marek Honetschlager, manažer pro inovace z Budějovického Budvaru. Každé držadlo obsahuje jasně viditelný nápis „ORIGINAL“, který zákazníky upozorňuje na skutečnost, že pivo Budweiser Budvar se nevyrábí licenčně a že každá láhev byla uvařena a naplněna v Českých Budějovicích. Držadla jsou vyrobena náročnější technologií, než je běžné: zatímco část pro uchopení (soft touch) je z high density polyethylenu, bílá písmena „ORIGINAL“ jsou z low density polyethylenu.

Pro potisk přepravek byla využita technologie tzv. „inmould label“, která zajišťuje ve srovnání s klasikou technologií sítotisku výrazně vyšší kvalitu potisku. Potisk je navíc vysoce odolný proti mechanickému i chemickému poškození. Tím je dlouhodobě zajištěn perfektní vzhled a atraktivita tohoto obalu pro zákazníka. Přepravka je totiž během své předpokládané životnosti (nejméně 10 let) vystavena řadě nepříznivých faktorů při plnění v pivovaru, skladování a transportu.

Porovnání nové přepravky (vlevo) se starým typem (vpravo)

Pro pokrytí svých potřeb musel Budějovický Budvar objednat celkem 1 080 000 kusů nových přepravek. „Celkové náklady na výměnu přepravek přesáhnou 200 mil. Kč. Kromě samotných přepravek bylo nutné investovat do výrobních forem a také do seřízení automatů pro výkup přepravek obchodech,“ říká Ing. Pavel Pánek, vedoucí oddělení nákupu a logistiky Budějovického Budvaru. Projekt byl zahájen v září 2009. Samotná výroba zakázky byla zahájena v lednu 2011 a celé množství bude dodáno v květnu 2012. V únoru 2012 dojde k nasazení nového formátu obalů také v Německu, Rakousku, Maďarsku a Slovinsku. Z trhu budou průběžně stahovány přepravky staré. Výrobcem přepravek je belgický DW Plastics NV.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Budějovický Budvar, n.p.

http://budweiser-budvar.cz/media/archiv-tiskovych-zprav/2011/prepravka2011.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

honza1205

pondělí, 10. říjen 2011
13:23

honza1205

Tak s novejma přepravkama pohořel i PU.Nebo jste snad ještě někde viděli,ten jejich zázrak na 11ks co unese i žena?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Energetik

pondělí, 10. říjen 2011
13:28

Energetik

to honza1205: Např. v Praze v Tescu..


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

yerka

pondělí, 10. říjen 2011
17:04

yerka

to honza1205: Občas se to mihne u nás v Bille.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
09:47


posted by: Inzerce

Mosquit

pondělí, 10. říjen 2011
17:10

Mosquit

to honza1205:
Do takových malých přepravek dává i Bernard a taktéž viděno třeba v HK v Tescu.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Dan

pondělí, 10. říjen 2011
01:31

Dan

K čemu je hezká bedna, když je v ní takový obsah?
Kdyby raději investovali do zkvalitnění obsahu, než do obalů...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

kapr

neděle, 9. říjen 2011
15:28

Celkem povedené. Hlavně ale aby budvarský ležák zůstal tím čím je - kvalitním pitím, po kterém rád sáhnu.


napsal(a): kapr [Odpovědět]

jzb

neděle, 9. říjen 2011
22:40

to kapr: PR oddělení nezklamalo:D


napsal(a): jzb [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI