Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

První Pilsner Urquell Original Restauarant v Asii otevře Vietnam

Co se píše o pivovarech a pivu


První Pilsner Urquell Original Restauarant v Asii otevře Vietnam

[pátek, 5. srpen 2011]

Síť značkových pivnic Pilsner Urquell Original Restaurant (PUOR) se rozrůstá i do dalších kontinentů. První plzeňský originální restaurant v Asii se otevřel hostům v Hanoji, hlavním městě Vietnamu. Pilsner Urquell má ve Vietnamu řadu příznivců a jen v roce 2010 sem Plzeňský Prazdroj vyvezl přes 1500 hl plzeňského ležáku, tj. o 1/3 více než rok předtím. Dlouhá léta šlo výhradně o plechovková balení, avšak letos už do Vietnamu zamířily pivní sudy.

Hanojská „puorka“ je prvním podnikem sítě Pilsner Urquell Original Restaurant v Asii. Na jejím vzhledu se podílel architekt pan Jiří Hanzlík, který stál u zrodu všech Pilsner Urquell Original restaurantů. Kompletní výčepní zařízení dodala česká společnost Lukrécius. Červená pečeť a zelený neon jsou pro návštěvníky restaurace jasným signálem, že vstupují do pivního ráje, který proslavil Českou republiku po celém světě. Hosty při vstupu do příjemně klimatizované budovy přivítá nablýskaná výčepní hlava se čtyřmi kohouty a vzorně vystavené sklo se známým logem. Za půllitr ležáku Pilsner Urquell zde návštěvníci zaplatí v přepočtu asi 75 korun a celková kapacita restaurace přesahuje 200 míst.

V tradičním duchu restauraci otevřel přípitek plzeňským ležákem Pilsner Urquell a předání symbolického dárku – podkovy pro štěstí. Ta má restaurant chránit před zlými silami, a navíc se značkou Pilsner Urquell přímo souvisí. Patřila totiž pivovarskému koni, který plzeňské pivo rozvážel v začátcích jeho historie.

Znám majitele restaurace pana Chuyena a vím, že je velkým milovníkem piva i značky Pilsner Urquell. Proto mě nepřekvapilo, jakým způsobem se stará o jeho kvalitu. Pivo se skladuje v chladicím boxu a teplota přímo ve sklepě restaurace dosahuje ideálních 5 °C. To je v těchto podmínkách nevídané, proto jsem přesvědčen o úspěchu restaurace. Také péče o čistotu skla i způsob čepování potvrzují, že by se zdejší PUOR z hlediska kvality piva mohl stát etalonem nejen pro tuto oblast,“ pochválil restauraci při jejím otevření Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Foto

Nabídku jídel pro restauraci sestavil český šéfkuchař Václav Pach. Menu obsahuje vedle zástupců vietnamské a mezinárodní kuchyně také typická česká jídla, například vepřové výpečky s cibulkou, smažený sýr, řízek, grilovanou vepřovou krkovici, dršťkovou polévku zde zvanou „sup bao tu“, pochutiny k pivu jako utopence či bramborák. „Nejsem zde poprvé a tak vím, že česká kuchyně si sem cestu najde,“ prozradil šéfkuchař restaurace. Kvalitu piva i českého menu pochválil také Steven Hegarty ze SABMilleru, který se stará o rozvoj značky Pilsner Urquell ve Vietnamu.

Za svého pobytu v někdejším Československu jsem poznal české pivo a po návratu domů mi začalo chybět. Od vybudování vlastního restauračního pivovaru jsem se dnes dostal k další pomyslné metě. Otevíráme náš Pilsner Urquell Original Restaurant v Hanoji, první ve Vietnamu i Asii vůbec. Je to pro mě velký den,“ vyznal se majitel Ngo Hong Chuyen.

Slavnostnímu otevření restaurace přihlíželo více než 200 hostů, mezi kterými se objevili kromě médií i reprezentanti hlavního města Hanoje, zástupci velvyslanectví okolních zemí Japonska, Číny a dalších. V souladu s místním zvykem přinášeli zvaní hosté při slavnostním otevření bohaté květinové dary na zahrádce při vstupu do restaurace.

Událost si nenechali ujít ani krajané, kteří v Hanoji delší dobu pracují. „Mám obrovskou radost, že se česká restaurace otevřela právě tady, při cestě z našeho velvyslanectví do mého bytu. Bude to příjemná zastávka na cestě z práce domů,“ nechal se slyšet jeden ze slovenských hostů.

Ngo Hong Chuyen, majitel nově otevřené PUOR v Hanoji

Pan Chuyen je konzulem České republiky v Ho Či Minově Městě. V tehdejším Československu pobýval jako student a po návratu do Vietnamu začal budovat vlastní firmy. Kromě právě otevřeného PUOR provozuje již dva pivovary v Hanoji a Ho Či Minově Městě, které nesou obchodní značku Hoavien nabízející sudový i lahvový Pilsner Urquell. Do České republiky jezdí opakovaně a samozřejmě navštívil i Plzeňský Prazdroj. Je otcem šesti dětí.

Koncept Pilsner Urquell Original Restaurant

Restaurace PUOR jsou franšízovým projektem Plzeňského Prazdroje, jenž vytváří jedinečné prostředí s inspirující, originální atmosférou, která spojuje to nejlepší z tradice českého pivovarnictví a české kuchyně s požadavky současného životního stylu.

Foto

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1009

[SABMiller] 14:16 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

vrána

sobota, 6. srpen 2011
13:14

vrána

"...vstupují do pivního ráje, který proslavil Českou republiku po celém světě."

Ve kterém století že to bylo? :)


ICQ: 153647890

napsal(a): vrána [Odpovědět]

Pepa

sobota, 6. srpen 2011
12:15

pepa

Plzeňské pivo se vozilo do USA již za první republiky.Udržet teplotu není problém,vozí se ovoce,maso tak proč ne pivo.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
07:54


posted by: Inzerce

Sekal

sobota, 6. srpen 2011
13:32

Sekal

to Pepa: Ovoce i maso se vozí v reeferech, PU svoje pivo vozí v běžných kontejnerech.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Pepa

sobota, 6. srpen 2011
15:55

pepa

to Sekal: to víš nebo si to myslíš?


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Dan

pátek, 5. srpen 2011
21:39

Dan

Teplotu ve sklepě mají 5°C a co doprava? Jak dlouho trvá než doputuje plzeňské jakopivo do Vietnamu a při jaké teplotě je přepravováno? Při pěti stupních? Asi těžko, takže zase jeno žvásty. Hlavně že si "sládek" Berka udělá výlet, aby vystavil svůj ksicht fotografům až ve Vietnamu...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

pátek, 5. srpen 2011
22:20

Sekal

to Dan: Teoreticky by to šlo, zboží podléhající zkáze se dává do tzv. reeferů, v nichž lze nastavit teplotu - jak nízkou, tak vysokou. A teď otázka za 3 body - používá PU reefery nebo klasické kontejnery, v nichž teplota nastavit nelze?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

sobota, 6. srpen 2011
01:08

Dan

to Sekal:
Myslím že by to asi dopravu dost prodražovalo, přepravovat sudy v chlazených kontejnerech, nebo tedy reeferech. Naopak v normálních kontejnerech může teplota stoupnout dost vysoko.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

sobota, 6. srpen 2011
09:05

Sekal

to Dan: Nebo taky klesnout, v severních mořích bývají poměrně velké plískanice, no ale to se týká dopravy do USA. Do Vietnamu to plave minimálně měsíc, přičemž hlavní překladiště pro Dálný Východ je v Pireu, takže když do toho přijde nějaká stávka... Nepochybuji, že se pivu daří po celou cestu dobře a že se pak v originálním restaurantu dostává na stůl vietnamským pracujícím ve špičkové kvalitě.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Masakr

pátek, 5. srpen 2011
19:03

Je to jako zelenej a samozřejmě tradiční mor,kterej se rozlejzá po celém světě.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI