Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Přichází Velen Garden, osvěžující pivo s příchutí limetky

Co se píše o pivovarech a pivu


Přichází Velen Garden, osvěžující pivo s příchutí limetky

[čtvrtek, 2. červen 2011]

Pivovarnická skupina K Brewery uvádí v těchto dnech na trh novinku jako stvořenou pro horké letní dny – svrchně kvašený pšeničný ležák s jemnou limetkovou příchutí nazvaný Velen GARDEN. Vaří se stejně jako ležák Velen v Pivovaru Černá Hora na Blanensku.

Pšeničný ležák Velen začali černohorští sládci vařit na podzim 2009. Za rok a půl jeho existence se stal jednou z nejoblíbenějších specialit nejen v konkurenci piv z Černé Hory, ale také z celého sortimentu skupiny K Brewery. K tomu jistě přispívá také fakt, že kromě jihomoravského pivovaru vyrábí svrchně kvašené pšeničné pivo již jen jeden český průmyslový pivovar. A právě proto se v Černé Hoře rozhodli připravit ještě jednu variantu tohoto piva, kterou velmi příhodně nazvali Velen GARDEN.

Oproti pivu Velen jsme do piva Velen GARDEN přidali příchuť limetky, která ještě více umocní svěží pocit při jeho konzumaci. Proto jde o pivo obzvláště vhodné k uhašení žízně za parných letních dnů, třeba při odpočinku na zahrádce oblíbené restaurace,“ uvedl Vlastimil Zedek, sládek pivovaru Černá Hora. Jelikož pivo při výrobě neprochází procesem filtrace, zachovává si vysoký obsah pivovarských kvasnic, které vytvářejí jeho jemný zákal a velmi příznivě působí na zažívací trakt. Obsah alkoholu je 4,8 %.

Výroba svrchně kvašených pšeničných piv má v českých zemích velmi dlouhou tradici. V období 15. – 17. století tato piva dokonce převažovala a dodnes jsou velice oblíbena a vyhledávána pro svůj nesporný přínos lidskému zdraví při dodržování pravidla konzumace v rozumném množství.

Leták

Zdroj: Pivovar Černá Hora.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Gabi

pondělí, 27. červen 2011
09:26

Točí ho v Mrtvé Rybě v Praze;)


napsal(a): Gabi [Odpovědět]

Rashid

pátek, 3. červen 2011
03:48

Do prkýnka proč tak dementní název. Jakej Velen Garden ??? Kterej hlupák tvoří tyto jazykové paskvily. A proč to nemá hlavně český název ???
Asi se KBrewery chtěj vopičit po Staropramenu a oba si myslejí, že rádoby světovej název prodá víc piva. Bohužel naše mladá generace to prý vyžaduje.Všichni musí být kůl a jít na party a dát si drink.


napsal(a): Rashid [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
13:16


posted by: Inzerce

Tchoř

pátek, 3. červen 2011
08:35

to Rashid:
Protože v Praze bude k mání v Myšák Plaza a ve všech outletech :-( Ještě že nejsem cílovka...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Petr F.

čtvrtek, 2. červen 2011
19:59

Nerozumím tomu,pokud je to pšenice, tak proč to není weiss nebo weissbier či bílé ale zahrada nebo zahradní. Mi Češi musíme mít vždy něco jinak.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

Luboš Navrátil

čtvrtek, 2. červen 2011
19:39

Pil jsem to v Letňanech na slavnostech a je to podařená věc. Na zahrádce na kolech ideální osvěžení. Oproti Staropramen Lemon o je třídu výše. Otázkou jen zůstává, jestli bude k dostání i ve středních Čechách nebo jen kolem Blanska. Je někde seznam restaurací?


napsal(a): Luboš Navrátil [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 2. červen 2011
17:36

jiri.kana

A já se budu zase opakovat - nelíbí se mi svrchně kvašený pšeničný ležák.

Nemohli by se někteří pivovarští pokusit míň motat lidem hlavy? Z jedné strany osvěta, z druhé strany zmatení.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 2. červen 2011
18:48

Roman Holoubek

to jiri.kana: Jirko, žel norma je jasná - v ČR pivo mezi 11 až 12,99% EPM musíš označit jako ležák. Vím, je to hloupé, ale zatím poslední změna, kterou si Svaz prosadil a která je platná od 1.5.2011 toto neupravuje. Co je mimo jiné upravené, tak to, že Výčepní pivo už nezačíná od 8%, ale už od 7% EPM. Co je pod 7, pak nebude Lehkým, ale Stolním pivem.


phrabina

pondělí, 27. červen 2011
13:01

phrabina

to Roman Holoubek: a nevíte, jak vznikl ten paskvil označovat pšeničné jako pouze jako kvasnicové pivo? Myslím, že to jsem to už několikrát viděl u nějakých levných 5l soudků weizenu v Lidlu, ale i jinde. podle legislativy bych spíš čekal "svrchně kvašený pšeničný polský ležák bavorského typu".


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Mosquit

pondělí, 27. červen 2011
13:29

Mosquit

to phrabina:
Na těch soudcích bývalo napsáno "Země původu: Německo", čemuž odpovídal i EAN kód. Už to neplatí?

K dostupnosti: V Praze byl nedávno třeba v kiosku U Sparty (Braník).


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 27. červen 2011
17:55

Roman Holoubek

to phrabina: Nevím. Pokud to tak někdo označuje pak jde dle mne spíše o "marketingový" tah, než legislativní, tj. nepolekat běžné konzumenty označením "pšeničný", ale zdůraznit začínajícím hitem "kvasnicový". Ačkoli kvasnicový je pro naprostou většinu piv obsahujícím kvasnice nepřesný (dle legislativy špatný) termín. Já sám preferuji správný termín - NEFILTROVANÝ. Tento termín nyní propaguji i ve Vyškově.


VozechV

čtvrtek, 2. červen 2011
15:06

VozechV

A který z těchto dvou pivovarů nepovažujete v Černé Hoře za průmyslový? Primátor, nebo Herold?


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI